Per N
Medlem
Vi befinner oss just nu på St Regis Bora Bora men tänkte ta det från början. Del 1 avhandlar resan till Tahiti och del 2 vistelsen på Moorea och Bora Bora. Det är min premiär för reserapport så ha överseende.
Först hade vi för avsikt att använda 2-4-1 och poäng för att ta oss till Tahiti men när det gick att boka med Singapore Airlines och Air New Zealand för 36600:- i business med 200% intjäning till Eurobonus så tyckte vi det var bästa alternativet. Det gick även att få till ett stopp i Auckland vilket var lämpligt för att börja jobba på tidsomställningen.
Vi började resan med Lufthansa från Arlanda till Frankfurt och därefter Singapore Airlines till Singapore och vidare till Auckland för vårt första stopp.
Uppladdning i Senatorloungen, Frankfurt, inför långflygningen.
Det var premiär för oss att flyga med Singapore Airlines som man i alla tider uppfattat som ett av dom allra bästa flygbolagen. När vi kliver ombord på deras 777-300ER i Frankfurt så var vår första känsla: ”har vi hamnat rätt är inte det här First Class”. Vi var seatade på rad 11 i den ”lilla” businessavdelningen (4-klass) vilket gav en lyxig känsla tillsammans med den breda stolen. Det enda jag reagerade på med stolen var att avståndet till väggen räckte precis för mina 180 cm men kan nog vara besvärande om man är längre. Jag är osäker på om det är större avstånd på övriga rader.
Någon kanske noterar skinnkavajen som var populär då Gilbert O'Sullivan låg på listorna. Återkommer senare i ämnet.
Vi körde ”Book the Cook” och från Frankfurt till Singapore hade vi valt ”Beef fillet with cafe de paris butter potato” till middag och innan landning ”Prawn wanton noodle soup”. Båda maträtterna var riktigt bra, särskilt biffen. Maten imponerade vilket servicen inte gjorde. Det tog väldigt lång tid mellan varje besök från personalen och jag har aldrig tidigare behövt använda ”call button” så många gånger i business som på denna flygning. Singapore Airlines gör samma fel som många andra bolag att när man går genom kabinen så låtsastittar man hur varje passagerare har det och även om alla glas är tomma så reagerar man inte. Därför har jag tolkat det som att man låtsastittar. Jag summerar servicen på denna flight som ganska dålig.
Stoppet i Singapore var nästan 5 timmar så vi passade på att gå till transithotellet och betala in oss för att använda poolen. Det blev ett trevligt avbrott innan nästa etapp till Auckland.
Dags för nästa flight med Singapore Airlines mellan Singapore och Auckland. Samma typ av plan och samma seating som Frankfurt-Singapore. För denna flygning hade beställt ”Classic lobster thermidor” till middag och ”Grilled angus beef burger” innan landning i Auckland.
Återigen imponerade maten och servicen var bättre än på första flighten. Jag summerar servicen som godkänd.
Vistelsen i Auckland
Vi hade tre dygn i Auckland där vårt huvudsakliga syfte var att jobba på tidsomställningen men att ändå göra någonting trevligt av vistelsen. Vårt val av hotell blev The Langham. Första två dagarna spenderade vi genom att promenera runt i centrala Auckland och mest runt marinan.
Marinan
Första lunchen på Crab Schack
Rib Eye på The Grill, bra men inte toppbetyg
Lunch på Ostro
Pasta med musslor och spenat på Ostro
Sista dagen i Auckland tog vi färjan till Waiheke Island för en dagsutflykt.
Det är någonting som inte stämmer med bilden, ser ut som stadsbor med fel klädsel för hiking
Vinrankor, nu kommer nog förklaringen
Japp, en vingård
Dagens första vinprovning
Promenaden fortsätter till Mudbrick för dagens andra vinprovning samt lunch
Väldigt trevlig utsikt för en lunch
Pilgrimsmusslor
Väldigt goda ostron
Lamm med en magisk tryffelmos
Mycket hög klass på maten
Dagsturen till Waiheke var en riktig höjdare med väldigt bra mat.
Vidare mot Tahiti
Så där ja, i med den i soporna, återkommer i ämnet senare
Air New Zealands Dreamliner. Vi gillade inte konfigurationen, trångt och för intimt med grannarna
Första kvällen i Papeete tillbringade vi i hamnen och åt middag på Roulottes
Ganska bra mat
Återkommer med del 2 och det väsentliga, Bora Bora
Först hade vi för avsikt att använda 2-4-1 och poäng för att ta oss till Tahiti men när det gick att boka med Singapore Airlines och Air New Zealand för 36600:- i business med 200% intjäning till Eurobonus så tyckte vi det var bästa alternativet. Det gick även att få till ett stopp i Auckland vilket var lämpligt för att börja jobba på tidsomställningen.
Vi började resan med Lufthansa från Arlanda till Frankfurt och därefter Singapore Airlines till Singapore och vidare till Auckland för vårt första stopp.
Uppladdning i Senatorloungen, Frankfurt, inför långflygningen.
Det var premiär för oss att flyga med Singapore Airlines som man i alla tider uppfattat som ett av dom allra bästa flygbolagen. När vi kliver ombord på deras 777-300ER i Frankfurt så var vår första känsla: ”har vi hamnat rätt är inte det här First Class”. Vi var seatade på rad 11 i den ”lilla” businessavdelningen (4-klass) vilket gav en lyxig känsla tillsammans med den breda stolen. Det enda jag reagerade på med stolen var att avståndet till väggen räckte precis för mina 180 cm men kan nog vara besvärande om man är längre. Jag är osäker på om det är större avstånd på övriga rader.
Någon kanske noterar skinnkavajen som var populär då Gilbert O'Sullivan låg på listorna. Återkommer senare i ämnet.
Vi körde ”Book the Cook” och från Frankfurt till Singapore hade vi valt ”Beef fillet with cafe de paris butter potato” till middag och innan landning ”Prawn wanton noodle soup”. Båda maträtterna var riktigt bra, särskilt biffen. Maten imponerade vilket servicen inte gjorde. Det tog väldigt lång tid mellan varje besök från personalen och jag har aldrig tidigare behövt använda ”call button” så många gånger i business som på denna flygning. Singapore Airlines gör samma fel som många andra bolag att när man går genom kabinen så låtsastittar man hur varje passagerare har det och även om alla glas är tomma så reagerar man inte. Därför har jag tolkat det som att man låtsastittar. Jag summerar servicen på denna flight som ganska dålig.
Stoppet i Singapore var nästan 5 timmar så vi passade på att gå till transithotellet och betala in oss för att använda poolen. Det blev ett trevligt avbrott innan nästa etapp till Auckland.
Dags för nästa flight med Singapore Airlines mellan Singapore och Auckland. Samma typ av plan och samma seating som Frankfurt-Singapore. För denna flygning hade beställt ”Classic lobster thermidor” till middag och ”Grilled angus beef burger” innan landning i Auckland.
Återigen imponerade maten och servicen var bättre än på första flighten. Jag summerar servicen som godkänd.
Vistelsen i Auckland
Vi hade tre dygn i Auckland där vårt huvudsakliga syfte var att jobba på tidsomställningen men att ändå göra någonting trevligt av vistelsen. Vårt val av hotell blev The Langham. Första två dagarna spenderade vi genom att promenera runt i centrala Auckland och mest runt marinan.
Marinan
Första lunchen på Crab Schack
Rib Eye på The Grill, bra men inte toppbetyg
Lunch på Ostro
Pasta med musslor och spenat på Ostro
Sista dagen i Auckland tog vi färjan till Waiheke Island för en dagsutflykt.
Det är någonting som inte stämmer med bilden, ser ut som stadsbor med fel klädsel för hiking
Vinrankor, nu kommer nog förklaringen
Japp, en vingård
Dagens första vinprovning
Promenaden fortsätter till Mudbrick för dagens andra vinprovning samt lunch
Väldigt trevlig utsikt för en lunch
Pilgrimsmusslor
Väldigt goda ostron
Lamm med en magisk tryffelmos
Mycket hög klass på maten
Dagsturen till Waiheke var en riktig höjdare med väldigt bra mat.
Vidare mot Tahiti
Så där ja, i med den i soporna, återkommer i ämnet senare
Air New Zealands Dreamliner. Vi gillade inte konfigurationen, trångt och för intimt med grannarna
Första kvällen i Papeete tillbringade vi i hamnen och åt middag på Roulottes
Ganska bra mat
Återkommer med del 2 och det väsentliga, Bora Bora
Last edited: