Bonusplatser - ger Silver/Guld/Diamond bättre tillgänglighet?

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av dala, 26 Januari 2015.

 1. dala

  dala Medlem

  Ort:
  GOT
  Land:
  Sverige Sverige
  Med ett Coop Med Mera Mer (tack BC för tipset!) och ett färskt SAS AMEX Premium i plånboken är min plan att samla ordentligt med Eurobonus poäng samt en Amex 2 för 1 voucher framöver. Tanken är att till hösten boka en bonusresa i C till USA med frugan.

  Jag är bara Eurobonus member i dagsläget och kollar man tillgängligheten på resor över Atlanten så ser det inget vidare ut i preminumkabiner. I beskrivningen av Eurobonus vill jag minnas att det står att tillgängligheten på bonusplatser är bättre för EuroBonus Silver (eller högre), stämmer det i praktiken?

  Mitt intjänandeår i EuroBonus slutar sista januari, dvs kommande helg. Tycker ni det är värt att klämma in en över-dagen MR till Hamburg någon av de kommande dagarna för att fixa silverstatus mha segment? Det är ju lite surt att sitta med både tillräckligt med poäng och voucher till hösten men inte få tillgång till fulla utbudet av bonusplatser pga för låg status i EuroBonus.

  Om Silver (eller högre) ger bättre tillgänglighet på platser i premiumkabin så är ju ett alternativ att försöka förlägga kommande resande till SAS även efter 31 januari för att fixa Silver under nästa intjänandeår i EuroBonus år. Det kanske tom är bättre då statusen isf följer med till året därpå?
   
 2. Rob_flyer

  Rob_flyer Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har EBG och när det gäller premium till USA med SAS så är det rätt svårt för alla.

  Åker själv till New York i C med 2-4-1 till hösten, men den biljetten bokade jag ungefär 325 dagar innan. Och då får jag ändå flyga via Oslo.
   
  dala gillar detta.
 3. Det står ingenting om sådant nuförtiden. Enda som jag kan se är att du som statusmedlem får rabatt när du bokar Best Availability award.
  EuroBonus membership levels - SAS

  Screenshot20150126_1.png
   
  dala gillar detta.
 4. dala

  dala Medlem

  Ort:
  GOT
  Land:
  Sverige Sverige
 5. DrKlas

  DrKlas Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Absolut inte. Och särskilt inte om syftet är att få större tillgång till bonusresor.

  Ett sätt att få silverstatus är ju just att få den av någon guld- eller diamantmedlem. Får du det efter helgen så är du silver i 27 månader.
   
  dala gillar detta.
 6. Rob_flyer

  Rob_flyer Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Biljetter med bäst tillgänglighet kostar dessutom avsevärt mer, i synnerhet utan hög status. Och de går de inte att kombinera med 2-4-1
   
  iRobert gillar detta.
 7. dala

  dala Medlem

  Ort:
  GOT
  Land:
  Sverige Sverige
  Tack, nu klarnade det, det är alltså biljettkategorin "Bäst tillgänglighet" som åsyftas i EuroBonus-tabellen ovan, dvs de biljetter som kan betalas med cash+points. Och rabatt på dessa för de med status. Jag hade som ni förstår tolkat det som att tillgängligheten på vanliga bonusplatser (points only) var bättre för de som har status inom EuroBonus.

  Många tack för klargörandet! Att trycka in en MR till Hamburg under veckan är inte aktuellt längre :)
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×