Senaste nytt

Boka Business o Ekonomi på samma tur?

Hej!

Kort fråga, om jag reser säg Arlanda till Denver via New York med SAS till USA och United inrikes. Kan jag då hos SAS på en revenuebiljett boka Business över pölen och sedan Ekonomi inrikes på samma biljett?

Tack!
 

henke12

Medlem
Allt går,
Men det blir troligen inte billigare :)

2 separata bokningar kan bli billligare men ”mer risky”


Använd gärna mallen för att leta flygresa kommer du säkert få minst 4 kloka råd och handfasta tips
 
Ja, det var det som var själva frågan, om det går att ha på samma bokning. Vill inte ha det på två olika :)

Vet ju att award går men revenue är ju en annan värld.
 

Berglund

Medlem
Vet ju att award går men revenue är ju en annan värld.
Sant, revenue är en annan värld - en bättre värld!

Om det går på award, då kan du i utgångsläget förutsätta att det också fungerar när du betalar in pengar. Bolagen finns trots allt för att sälja och tjäna pengar, awardresor är mer av en sidoverksamhet som man kopplar på.

Sedan kan man klart undra vad bolagens verkliga huvudsyfte är, när en del gör lika mycket eller mer pengar via partnerskap med kreditkortsbolag som man gör på själva flygverksamheten. Men det är en annan diskussion. Generellt sett, går något att boka som award, går det också att boka som revenue.
 
Last edited:

Senator

Moderator
Ja i praktiken går det, men sannolikt kommer två saker hända:
1. Du kanske får en bokning men med två biljetter
2. Detta kommer högst troligt behövas bokas manuellt av en resebyrå

Exemplet med en bonusresa är inte jämförbart eftersom det är en genomgående resa där några segment enbart finns tillgängliga i ekonomiklass. Det du beskriver är att boka två separata resor (ARN-EWR med SAS och EWR-DEN med United) medan exemplet med bonusresor är ARN-EWR-DEN som en resa.

Däremot är det inte ovanligt att om man bokar en SAS revenue ARN-DEN så hamnar man i United ekonomi eftersom att P-klass på United är slutsåld.

Det framgår inte vad syfte med detta är, men ja du kan få allt i en bokning men med flera biljetter eftersom det blir två resor.
 
Toppen