Boeing 737 Max 8 får temporärt flygförbud

Diskussion i 'Övrigt' startad av palmen, 12 Mars 2019.

 1. Jönsson

  Jönsson Medlem

  Land:
  Danmark Danmark
 2. Jane Insane

  Jane Insane Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  För omväxlingens skull tror jag han har rätt. Max-namnet är oreparabelt smittat, oavsett hur väl Boeing löser problemen kommer dessa plan alltid vara svårsålda.

  Att utöver nödvändiga korrigeringar även slänga in några kosmetiska nyheter och sälja det som ett helt nytt plan med helt nytt namn (kanske inte ens 737!) är nog enda chansen att rädda ekonomin långsiktigt.
   
 3. AABack2ARN

  AABack2ARN Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  American skriver även detta (Newsroom - An Update on the Boeing 737 MAX - American Airlines Group, Inc.

  Min markering av texten. Det tyder ju på att American tror att certifieringen blir klar och att flygförbudet skall hävas under sommaren. Jag tror de har fel - eller så blir det en vääääldigt lång sommar.
   
 4. Thornado

  Thornado Medlem

  Det är väl kanske en "SAS-sommar", dvs oklart vilket år denna sommar är.
   
  danielhog, FilipJ, Rasmus_1 och 1 annan gillar detta.
 5. Mattias Holmén

  Mattias Holmén Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
 6. pep

  pep Medlem

 7. Flying Finn

  Flying Finn Medlem

  Land:
  Finland Finland
  Fast vi talar om en helt annan flygplansmodell som tillverkas av Boeing och fabriken är inte den in Sydkarolina, utan Renton, WA, så kan jag inte efter att sett Dreamliner-dokumentären från 2014 av Al-Jazeera grubbla över hurdan företagskultur Boeing har numera. Åtminstone kopplat ihop med händelserna kring 737 MAX, så summerar jag att mitt förtroende för Boeings nya modeller (787 och 737 MAX) är inte precis långt från att jag ser de som typ Ikea-varor.

  Om det faktiskt är så att Boeing har börjat slira med sin företagskultur, så känner man sig nog inte precis pigg på att flyga 787-8 två gånger i longhaul i maj.

   
 8. Alf

  Alf Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Detta är ju rent av en bedrövlig läsning som visar att Boeing inte tagit problemet på allvar. Man skryter med 200 timmars flygtest, det är inte så himla mycket. Man säger också att flygplanet skall bli det säkraste i världen, hur man nu kan göra sådana utfästelser. Varför var det inte det redan från början.

  Varför gjorde man inte dessa grundläggande analyser redan innan flygplanet blev certifierat när man byggt in nya funktioner. Här har ju både Boeing och FAA missat genom otillräckliga analyser och tester. Detta har medfört två helt onödiga totalhaverier med över 300 personer som omkommit.

  Boeing rekommenderar fortfarande endast självstudier för piloterna på den nya MCAS funktionen! Man tar ganska lätt på säkerheten. Skall jag sätta mig i en 737-Max vill jag banne mej att piloterna skall ha övat fel på AoA sensorer och att hantera systemet rätt i en simulator. Det är bara att hoppas på att flygsäkerhetsmyndigheterna inte godkänner planet utan obligatorisk simulatorträning.
   
  Mr Basic, martin.agren, Voyageur och 8 andra gillar detta.
 9. Jönsson

  Jönsson Medlem

  Land:
  Danmark Danmark
  Det allvarligaste problemet, som jag ser det och som lyfts tidigare i tråden, är att FAA (Amerikanska luftfartsmyndigheten) delegerat stora delar av säkerhetsanalyserna till Boeing. Visselblåsare inom FAA menar att de upprepade gånger pressats att delegera delar av certifieringen till Boeing, då flygbolaget snabbt behövde certifiera 737 MAX på grund av konkurrensen med A320neo. När profit går före säkerhet och kvalité blir resultatet därefter. Ogillar skarpt den amerikanska protektionismen gentemot bland annat flygindustrin. Speciellt från ett land som påstår att de strävar efter fri marknad.
   
  Last edited: 21 April 2019
  danielhog, martin.agren, Voyageur och 8 andra gillar detta.
 10. igelkotten

  igelkotten Medlem

  Ort:
  London
  Både Airbus och Boeing är otroligt korrumperade bolag, och är myndigheter villiga att ge genvägar så kommer dessa hittas och utnyttjas snabbt.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×