Blir det strul med flyg via England framöver?

Diskussion i 'Övriga flygbolag' startad av Ubbe, 5 Maj 2018.

 1. Tomas E

  Tomas E Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Min bild baserat på trafiken LHR-ARN är att British Airways har haft mycket mer "dynamisk" och proaktiv schemaläggning än SAS, och snabbt ställt in flyg, och för all del satt in nya flyg med kort förvarning, i takt med att karatänsregler, lockdowns o.s.v. kommit och gått. Så om det sker lättnader i slutet av februari eller början av mars, skulle jag inte bli förvånad om flyg i slutet av mars plötsligt kommer tillbaka.
   
  011430121 gillar detta.
 2. Moco

  Moco Medlem

  Du kan utan problem resa till Sverige, förutsatt att du har covid-test (som mer eller mindre alla flygbolag kräver nu). Jag vet inte hur det ser ut för dig sett till immigrationsstatus, men du kommer in i landet/kan resa till landet om du har ansökt om/beviljats settled status, då ligger det i Border Force’s system kopplat till ditt pass. Blir det problem så är det med flygbolaget som inte kan tolka/se det, inte med immigration. Har du bostad så får du återvända till den, och behöver inte bo på något hotell.

  Säga vad man vill om läget, men på gov.uk finns alla detaljer och det finns inget stopp för resande annat än ren inkommande turism. Stoppet är alltså inget fullt stopp, även om retoriken får det att låta som det.
   
 3. igelkotten

  igelkotten Medlem

  Ort:
  London
  Bara for att klargora, enligt Sveriges regler behover inte en svensk medborgare gora covid-test for intrade i landet (jag tanker nu enbart pa direktflyg England till Sverige).

  Vad galler England, sa kan val vem som helst fran Sverige resa in i dagslaget (for en "frammande" svensk galler val 90 dagars vistelse utan visum), forutsatt att personen gor covid-test samt 10 dagars self-isolation?
   
  Tomas E gillar detta.
 4. Moco

  Moco Medlem

  Nej, bla Ryanair kräver covid-test för ”besättningens säkerhet” på bla Man-Got. För i princip alla resor via annat land krävs test.

  För turism är det stopp, kan du således inte påvisa att du är bosatt/har någon definitiv koppling till Storbritannien riskerar du att avvisas baserat på de regler som trädde i kraft i måndags.
   
 5. igelkotten

  igelkotten Medlem

  Ort:
  London
  Kan du visa kalla pa att man behover visa en koppling till Storbritannien for inresa sedan mandags, garna pa gov.uk? Jag har inte sett nagon info om sadant stopp, forutom forbudet for inresa fran Sydamerika och Portugal.
   
  Tomas E gillar detta.
 6. HCas

  HCas Medlem

  Ort:
  London
  Land:
  United Kingdom United Kingdom
  Tack för svar! Och till er andra som har svarat också.

  Bara för att klargöra min fundering - jag vet alltså hur reglerna ser ut i dagsläget. Det jag egentligen undrar är om regeringen olika anonyma läckor till medierna om planer på hotellkarantän och/eller totalt resestopp framöver behöver tas på allvar eller om de mest s.a.s. tramsar runt? Jag förstår att ingen har svaret på detta, men tror ni det är en reell risk?
   
 7. igelkotten

  igelkotten Medlem

  Ort:
  London
  Givet att hela pandemin tog alla på sängen, med att lockdown kändes som något bara Kina kunde göra, till att hitta nya varianter som sätter reseförbud, testkrav osv, så anser jag att nästan allt är en reell risk. Tyvärr tror jag ingen kan ge dig mer tydliga gissningar, det går liksom inte att förutspå precis som @trekker nämnde.

  Jag själv har en del planer för våren, och har helt enkelt räknat med att mina kostnader eventuellt kan trefaldigas pga nya restriktioner som gör att jag behöver lösa biljetter, lösa förvaring mellan två hyreskontrakt osv. Just flygbiljetter till Sverige har jag i princip enbart använt mina Eurobonuspoäng till, eftersom de är så flexibla och jag inte behöver ligga ute med så mycket pengar. Kan va ett tips till dig.
   
 8. Moco

  Moco Medlem

  Sorry, jag hade haft fel när det kommer till Sverige. Du har rätt. Jag reser mellan länder som är på "banned countries" listan och där gäller:

  "This does not include British and Irish Nationals, or third country nationals with residence rights in the UK, who will be able to enter the UK but are required to self-isolate for 10 days on arrival along with their household."

  Transport measures to protect England from coronavirus - GOV.UK

  Sverige är alltså fortfarande OK. Sorry för min felaktiga info.
   
  igelkotten gillar detta.
 9. Såg precis en illustration från Statista research som illustrerar UKs inkludering/exkludering i de redan etablerade samarbeten som finns för att förenklar rörlighet mellan länder. Det som syns tydligt är att de kommer få jobba med många enskilda avtal (krångligt) men innebär inte att det kommer bli en sämre situation än innan.

  https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.ne...=ac99a363b95e7a80491ad119087d4384&oe=6059CF47

  Man kan konstatera att UK iom Brexit inte ryms inom: EU, Eurozonen, EU Custom Union, EFTA, EEA & Schengen. OM man räknar bort Kazakstan, Georgien, Armenien och Azerbadjan (som ibland medräknas och ibland ej) så är det 10/47 länder, inom geografiska Europa, som hädanefter står utom ovan nämnda samarbeten.
   
  Ricci, Mr Basic och Nikje gillar detta.
 10. AABack2ARN

  AABack2ARN Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Med ett litet undantag för Nordirland som fortfarande ingår i EUs tullunion om handeln sker med ett EU-land men inte om handeln sker med resterande del av UK. Om de hade skrivit Great Britain i stället för UK hade nog bilden varit mer korrekt har jag för mig. Fast det finns väl lite olika definitioner av GB resp UK?

  P.S: Bra bild för övrigt

  PPS. Var skulle för övrigt Kanarieöarna, Åland och Svalbard hamna i den där kartan?
   
  Palazzi, 011430121 och Ricci gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×