Blå tåget - en lyxigare tågresa Göteborg-Stockholm

Diskussion i 'SJ & SJ Prio' startad av GOTATH, 10 December 2011.

 1. Nu sitter hela familjen i 2:a klass på Blå Tåget. Det är helt fullt. Gamla vagnar men rymliga och sköna säten. Busenkelt med barnvagnen. Restaurangvagnen ser fantastisk ut; Champagne, Amarone och Tournedous väntar! :)
   
  Gus, simonbertilsson, telelina och 3 andra gillar detta.
 2. Jacob

  Jacob Medlem

  Ser det ut som montern vi besökte på TUR förra året? ;)

  401=6222-IMG_9460.jpg
   
  Gus och mry gillar detta.
 3. onobond

  onobond Medlem

  Har bara åkt en enkel 1kl till Stockholm C för ett halvår sedan. Både konduktör och restaurangvagnspersonal var entusiaster, måna om nöjda gäster, något som jag inte ofta konstaterar hos den statliga huvudkonkurrenten. Lite nostalgitripp är det förstås. Av tidsskäl blir det nog oftast fd X2000, nu omdöpt snabbtåg
   
 4. GOTATH

  GOTATH Medlem

  Ort:
  GOT/STO/ATH
  Land:
  Sverige Sverige
  Detta blir en trådbump av historiska mått. Men jag är ändå trådstartare så tar mig friheten!

  Idag testade jag Blå tåget igen hem från Stockholm. Förra gången var augusti 2012 så jag ville se om de lyckats hålla standarden. Resan bokades via deras hemsida för det facila priset av 200 kr i andra klass. Sidan strulade så jag dubbelbokades men det reddes snabbt ut av kundtjänst. Väl ombord är det en del folk men vi får reda på att det är cirka 150 lediga platser så alla som vill får en egen tvåa.

  Eftersom det är en varm dag och tågets AC inte så aktivt beger jag mig efter en stund till bar-vagnen för en kall öl. Väl där lyssnar jag på lite pianomusik och njuter av resan. Utbudet i baren är mycket bra och de har även trevlig öl från Rådanäs.

  [​IMG]

  När magen börjar kurra rör jag mig mot restaurangvagnen där jag snabbt får ett bord med vit duk. Mitt förstahandsval var röding, men det var slut så fick "nöja mig" med parmainlindad majskycklingfilé med getostkräm, rotfruktsgratäng, rostade primära och Madeirasås. Till det en Rådanäs IPA. Kycklingen var lite torr, men rätten var ändå jättebra och mycket bättre än den wrap jag brukar ta på SJ!

  [​IMG]
  [​IMG]

  Efter ett lokbyte i Hallsberg rör jag mig tillbaka till min plats för att lyssna på ljudbok resten av resan medan landskapet susar förbi och den varma vinden fläktar genom kupén. Vi ankommer Göteborg endast 10 minuter sent och jag ser att båda mina ordinarie SJ-tåg idag är cirka 30 minuter sena.

  [​IMG]

  Sammanfattningsvis kan jag säga att de fortfarande håller en mycket bra standard, men att servicen och maten har försämrats lite lite sedan sist. Vet även att de haft tufft ekonomiskt och att personalpolitiken kanske inte är den bästa. Men jag kan ändå rekommendera en resa med dem om man även vill ha en trevlig resa mellan Stockholm och Göteborg!
   
  JWD, Berglund, Janne V och 29 andra gillar detta.
 5. 011430121

  011430121 Medlem

  Ort:
  STOCKHOLM
  Land:
  Sverige Sverige
  @GOTATH tack för denna reserapport, mycket trevligt skrivit och bra bilder, det här BC när det är som bäst!
   
  GOTATH och jerixon gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×