Senaste nytt

Betala räkningar med kreditkortet

Ubbe

Medlem
amex--> diners --> cash -- amex--> diners -- cash borde vara enl regelverket alternativt amex--> diners -->MC--> cash -- amex--> diners -- MC -- cash
 

jth

Medlem
Den här tjänsten kom verkligen som en skänk från ovan nu när man snart har en badrumsrenoveringsfaktura på 200K som trillar in :)
 

Homer

Medlem
Från Computersweden (pressrelease antar jag)

Betala räkningarna med kortet

Av Ida Lindkvist

Nyheter I andra länder finns tjänster för att betala räkningarna med kort och på så vis utnyttja förmåner knutna till korten. Nu ska Betalo få svenskarna att göra samma sak.
– I Sverige spenderar snitthushållet 23 000 kronor per månad på sina utgifter, enligt SCB. Med vår tjänst kan svenskarna enkelt och säkert betala räkningar med kort och utnyttja kortets förmåner, säger Johan Lundberg, vd för Betalo och medgrundare.

Förmånerna kan vara till exempel bonus eller pengar tillbaka, rabatter eller möjligheten att dela upp betalningar. Johan Lundberg säger att bankerna får en ny möjlighet att stärka lojaliteten hos sina kunder.

Betalo tar i dag ut en förmedlingsavgift på 2,5 procent på varje transaktion, men ambitionen är att det här ska vara en gratis tjänst för kunderna.

– Reaktionerna från folk i branschen har än så länge varit väldigt positiva. Vi diskuterar med flera banker nu om möjligheten till samarbetsavtal där bankerna tar kostnaden istället för slutkunderna.

Betalos tjänst är i gång och fungerar. Teamet bakom har lagt ner mycket tid och möda på att göra det så enkelt som möjligt att betala sina räkningar med kort.

– Första gången du använder Betalo får du göra ett konto, där kan du sedan se din historik. Själva betalningen är en enkel trestegsmodell. Fyll i uppgifter om betalningen, kontrollera att dina uppgifter stämmer och få slutligen ett kvitto på att det är genomfört.

Tjänsten är säker att använda. Betalningarna använder 3d-secure från Visa och Mastercard. Än så länge fungerar bara dessa kort med Betalo, men fler kan läggas till.

– Vi jobbar redan på Betalo 2.0. Vi tittar på funktioner för e-fakturor och autogiro till exempel.

Att betala räkningar med kort är vanligt i USA. Eli Keren, grundare till Betalo, fick idén när han var där. Johan Lundberg, som är vd, kommer från en tjänst som marknadschef på Mastercard i Norden.
 

Ubbe

Medlem
Den här tjänsten kom verkligen som en skänk från ovan nu när man snart har en badrumsrenoveringsfaktura på 200K som trillar in :)
Då kör du den på MC och hoppas på att DC eller Amex kommer igång tills MC fakturan kommer... det blir fina points.
 
Toppen