Betala för pre-seating med BA - är det värt pengarna?

Diskussion i 'British Airways, Executive Club' startad av Snosken, 25 Oktober 2012.

 1. Snosken

  Snosken Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag ska göra en resa med British Airways till USA, och den sker i väldigt...väldigt.... low economy.
  Att pre-seata på vanligt väg gratis går ju inte på British Airways i låga klasser, men på nätet kan jag pre-seata mot betalning.

  Nu är det så att jag faktiskt ska göra min allra första resa med British Airways longhaul, så jag undrar från mer vana British Airways resenärer om det är värt att pre-seata sig långt innan? Tex har dom några säten långt fram som är lite bättre än andra eller är alla lika bra/dåliga. Vissa bolag kan ju ha några rader som är lite bättre, då kan det ju vara värt att försöka knipa dom.

  Jag kommer flyga en väg med 744 och en väg med 777.
   
 2. Kolla på Seatguru: SeatGuru Seat Map British Airways Boeing 747-400 52-Bus. (744)

  Du kan välja plats 24 timmar innan avgång om du inte har status eller betalar för det. Jag har aldrig betalat för att "pre-seata" och tycker man klarar sig på ett dygn innan avgång. Kan rekommendera rad 51 och 52. Långt bak, men bra utrymme om ni reser två. Får även första tjing på all dryck och mat som kommer förbi.
   
 3. Andreas Eriksson

  Andreas Eriksson Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag anser det vara hutlöst dyrt för att välja säte på British Airways.

  Jag åkte BA747 båda vägarna till Vegas förut i ekonomi.
  Fick strålande platser genom att logga in 24 timmar innan avgång bara.
  (Visserligen var det nog bara 50-60% beläggning i ekonomi på den flighten.)
   
 4. Snosken

  Snosken Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Tack för svar. Jag var inne redan när jag bokade på seatguru och där är det som vanligt raden längst fram som är noterad som lite bättre... men inte så mycket mer.

  Ja det var lite väl dyrt att pre-seata tycker jag också, det får bli 24 timmar innan :)
   
 5. JimmyH

  JimmyH Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Knucket gillar detta.
 6. LarsCph

  LarsCph Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Dog kan man ikke vælge siddepladser gratis - ikke engang som top-tier - hvis kan køber en billet uden check-in bagage. Det er næppe relevant til USA, men man skal være opmærksom på det ved rejse i Europa. Jeg ringede til British Airways (har Qatar Airways Platinum = Oneworld Emerald) og svaret var klart: Hvis man vil seate sig med en booking på billettypen uden check-in bagage skal man betale uanset status. Det var egentlig lidt skuffende syntes jeg.

  Til gengæld stopper de nu med JetTime charter mellem København og London! Det trækker lidt op.... Skal til Edinburgh med fruen på juletur først i December hvor vi flyver CPH-LHR-EDI på British Airways med et rimeligt layover på 3 timer i London så vi kan nå at bruge Champagne baren i Galleries First. Det er dog med baggage så fri seating dér og endda upgrade til Club World hjemover for bare 500 kr per person :)
   
 7. Mike@GOT

  Mike@GOT Medlem

  Jag har rest med British Airways några gånger på longhaul och skulle inte uppgradera. Jag har också fått plats på rad 51/52 genom att checka in 24h innan avgång på en full flight till JFK, funkade perfekt :)
   
 8. Intressant nog så köpte vi precis en resa med American som har British Airways segment. Jag är British Airways Guld, men sambo British Airways Silver. I normala fall kan hon bara boka plats sju dagar innan, men när denna är bokat som American och när vi länkas från American Airlines.com till British Airways.com för att välja platser, så är det gratis vid bokningstillfälle.

  Gällande @LarsCph kommentar om "Hand Bagage Only (HBO)" biljetter så tror jag detta gäller för alla, inklusive British Airways Gold.
   
 9. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Helt korrekt. British Airways HBO fares är exkluderade från sätesval, oavsett status.
   
 10. LarsCph

  LarsCph Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Ja... Men det underminerer da værdien af status lidt. I det mindste rejser jeg som udgangspunkt udelukkende med håndbagage - og på economy class - i EU og så er det jo oplagt med en HBO fare hvis den er der. Men nu ved jeg det i det mindste :)
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×