Bestulen i incheckat bagage

Diskussion i 'Övrigt' startad av Najk, 4 April 2013.

 1. Canadien

  Canadien Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Nja, eftersom ARN anser det vara vårdslöst att placera värdefulla saker i incheckat bagage, kan ju arbetsgivaren med rätta hävda att det är vårdslöshet med företagets egendom (dator och ev känsligt företagsmaterial på disken) att checka in datorn.
   
 2. apknug

  apknug Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Det må så vara men att den missen skulle vara själ för avsked finns det inte en chans till. Det är vårdslöshet i ett försäkringshänseende inget annat. Den anställdes skyddsnät är stark i detta fall.

  Uppsåtligt handlande skulle eventuellt kunna leda till avsked, det är illojalt och om inte datorn är krypterad skulle det ev kunna vara brott mot lagen om företagshemligheter.
   
 3. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Det kan absolut vara skäl för avsked. Det beror dock helt på vem arbetsgivaren är och vad det är man pysslar med. Men om du tex hanterar skyddsklassad information på din dator, så är det nog inte alls orimligt om du blir av med jobbet ifall du checkar in den.
   
 4. apknug

  apknug Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Snick snack, lagen är lika för alla. Det är arbetsgivarens skyldighet att kryptera informationen om den är tänkt att tas utanför säkerhetsklassad miljö. Annars skulle man kunna bli avskedad vid en väskryckning.

  Så länge det inte är uppsåtligt så har den anställde ryggen fri. Visst kan han få sparken men det är ju inte rätt och kommer att resultera!tera X månadslöner i kompensation.
   
 5. Erik M

  Erik M Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Men vid närmare eftertanke ...

  Det finns olika nivåer av säkerhet och försäkring när man skickar paket. Man betalar mer för extra viktiga försändelser.

  Om det kommuniceras på rätt sätt, kanske i kombination med nåt annat bagage-relaterat mervärde, så är det inte otänkbart att särskild omsorg om bagaget kunde bli en selling point.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×