Bestulen i incheckat bagage

Diskussion i 'Övrigt' startad av Najk, 4 April 2013.

 1. jumbooze

  jumbooze Medlem

  Ort:
  ex-CPH
  Land:
  Sverige Sverige
  När jag åker från EZE eller andra ställen som erbjuder inplastning (och ej åker via TSA) så nappar jag på det för att då ser jag iaf snabbt om väskan har haft "påhälsning", kanske man skulle köpa ett antal rullar gladpack som alternativ ? :rolleyes:
   
 2. Bamsefar

  Bamsefar Medlem

  Jag har blivit bestulen på en British Airways flight till Seattle, när jag landade - antar jag - så hade man "rafsat" runt kring den dragkedja som så att säga låste ihop väskan (som för övrigt var låst). Just dragkedja verkar alla tillverkare av väskor använda, och just nu är mitt råd att INTE ha dragkedja då den uppenbarligen går att "bryta upp" rätt lätt. I mitt fall försvann bara ett multiverktyg/kniv som låg precis i kanten mot just dragkedjan. Jag kan iofs inte säga om det var i London eller i Seattle det hela skedde, men jag vågar påstå att det var i Seattle det skedde...

  I vilket fall, de verkar, baserat på andra berättelser, enbart söka efter mindre saker som ligger just kring öppningen. Ja de har nycklar osv (TSA alltså) så jag har konstaterat att man bör packa så att de varor - om man nu har några - som är värdefulla (antingen i pengar eller känslor) skall ligga längst ned och under allt annat typ. Och ibland funderar jag på om man helt enkelt borde packa allt i sunkiga plastsäckar (urk för doften....) som inte går att rota i utan att helt enkelt packa upp allt i lugn och ro.

  Dvs de som stjäl har inte gott om tid - man måste göra det överjäkligt svårt helt enkelt, så de inte hinner/orkar stjäla något.
   
 3. jumbooze

  jumbooze Medlem

  Ort:
  ex-CPH
  Land:
  Sverige Sverige
  Vakumpackpåsar eller Packit cubes kanske kan styra upp det hela och försvåra att man lätt plockar till sig något
   
  Last edited: 5 April 2013
 4. cantona

  cantona Medlem

  Har man rätt till ersättning på försäkringen i sådana fall?
   
 5. Palle Kuling

  Palle Kuling Medlem

  Ett lås eller liknande är ju alltid att föredra. Har själv märkt att dragkedjor kan börja öppnas när man hanterar väskan (eller vad det nu är), kan tänka mig att under bagagehanteringen när väskorna dras mot varandra ökar risken för dom att öppnas. Skulle någonting ramla ut ur väskan då kan jag tänka mig att det är svårt att veta vilken väska det kom ifrån.
   
  Alexa Corzcari gillar detta.
 6. skoeld

  skoeld Medlem

  Ort:
  NYC
  Land:
  Sverige Sverige
  Många hem/reseförsäkringar har aktsamhetskrav som säger att man inte får någon ersättning om man checkar in stöldbegärligt gods, så det kan vara svårt att få ersättning oavsett.
   
 7. Tjaeng

  Tjaeng Medlem

  Jag har fått ersättning för uppbruten väska, via hemförsäkring med allrisktillägg (motsv "drulle-försäkring" i Aftonbladet-lingo).
   
 8. Chrille

  Chrille Medlem

  Ort:
  LLA
  Land:
  Sverige Sverige
  Drulle-försäkring is the shit! :)
   
 9. nota bene

  nota bene Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag checkar ofta in värdefulla föremål/varor, och har hittills aldrig haft några problem - har en transportförsäkring som täcker eventuella stölder dock. Däremot gäller detta mestadels flighter inom europa med stora bolag.
   
 10. TCB

  TCB Medlem

  Ha inte så stort hopp att få hjälp genom Solid Försäkring, de är det mest byråkratiska bolaget du kan ha att göra med. Försök få ut ersättning genom din hemförsäkring. Det är större chans att det lyckas. Jag har varit med om liknande händelser. Aldrig mer att jag skickar in ett ärende till Solid.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×