Besök på nya Frantzén

Diskussion i 'Restauranger' startad av flum, 25 November 2017.

  1. flum

    flum Medlem

    Land:
    Sverige Sverige
    Hej vänner,

    Tänkte avlägga en kort rapport från torsdagens besök på nya Frantzén. Med vid denna tillställning var @Igorius @Agö @bnr @Booyaah samt undertecknad. Lite spännande att följa denna unika satsning där inga kompromisser har gjorts.

    Liten sammanfattning: Överlag tycker jag att maten var riktigt vass, dock med några få dippar. De rätter som inte riktigt gav samma upplevelse som de övriga var inte dåliga på något sätt, men hade kanske inte samma smakexplosion som många av de andra rätterna levererade. Jag har käkat på gamla Frantzén/Lindeberg och måste säga att kvalitén skärpts avsevärt sedan dess. Dessutom har de "experimentella inslagen" tonats ner rätt mycket till förmån för en mer klassisk approach. Ett mycket stort uppköp enligt mig. Dessutom bör man lyfta fram att miljön var helt sagolik där vi började samt slutade kvällen i loungen/vardagsrummet. Detta skapade en väldigt avslappnad stämning där det inte var några som helst problem att sitta surra om allt möjligt. Detta gjorde att vårt besök blev väldigt långt, nästan åtta timmar. Det var dock värt varenda minut. Även om detta helt klart ligger högt i prisklass skulle jag nog sluta mig till att säga att det är mycket prisvärt. Är nog den bästa mat jag ätit, men framförallt den bästa upplevelse jag haft på restaurang i Sverige. Kan helt klart rekommenderas!! Björn kommer garanterat få tillbaka sina två stjärnor i guiden, återstår att se om han inom något år lyckas knipa den eftersträvade tredje stjärnan, helt omöjligt är det nog inte.

    Jaja, som vanligt vet ni att jag inte brukar skriva så mycket, så här kommer lite bilder:


    bild1.jpg

    bild2.jpg

    bild3.jpg

    bild4.jpg

    bild5.jpg

    bild6.jpg

    bild7.jpg

    bild8.jpg

    bild9.jpg

    bild10.jpg

    bild10_5.jpg

    bild11.jpg

    bild12.jpg

    bild13.jpg

    bild14.jpg

    bild15.jpg

    bild16.jpg

    bild17.jpg

    bild18.jpg

    bild19.jpg

    bild20.jpg

    bild21.jpg

    bild22.jpg

    bild23.jpg
     
    Nirster, M.K, Ormen och 57 andra gillar detta.
  2. ante888

    ante888 Medlem

    Land:
    Sverige Sverige
    Det ser helt brutalt ut, och väldigt bra bilder!
     
    flum gillar detta.
  3. squeezen

    squeezen Medlem

    Ort:
    Södra Sverige
    Land:
    Sverige Sverige
    Snyggt, tack för delningen!
     
    flum gillar detta.
  4. Lagerman

    Lagerman Medlem

    Ort:
    ARN
    Land:
    Sverige Sverige
    Wow! Ser sjukt läckert ut!
     
    flum gillar detta.
  5. blobloblo

    blobloblo Medlem

    Ort:
    Stockholm
    Land:
    Sverige Sverige
    Så helt fantastiskt ut! Tack för fina bilder.
     
    flum gillar detta.
  6. Agö

    Agö Medlem

    Ort:
    CPH
    Land:
    Sverige Sverige
    När man äter med @flum finns det all tid i världen att njuta eftersom han sköter dokumenteringen. Mina fyra om Frantzén.
    • Konceptet. Det är detta som är helt unikt och som jag aldrig upplevt tidigare, åtminstone inte på en restaurang med mat på denna nivå. Att ringa på den tunga dörren, beskåda skinkorna och vaktlarna för att sedan ta hissen upp till toppen är bara starten. Loungen, jag ville aldrig lämna. En skön uteterrass och givetvis en låda cigarrer (med rökrock...!). En vandring in i prepköket för att sedan komma ut i den balla matsalen. Skön musik på ganska hög nivå, blandat hårdrock med 80-talsbeats på ganska hög volym. Så jäkla trevligt. Man har tänkt på rubbet helt enkelt, väl investerad tid.
    • Servicen. Jag har en känsla av att de behärskar allt. Detta till skillnad från trestjärniga krogar i Paris. Det är avslappnat med klass, man känner på gästen. Föreslår utan att vara säljande. Lyssnar utan att bli passiv. Konstant dialog. Just denna dimension tror jag är svårslaget idag och i synnerhet i den absoluta toppen. Slipper också alltför långrandiga beskrivningar av råvarans ursprung (det sker redan innan man går ned till restaurangen).
    • Maten och drycken. Till skillnad från den gode @flum tycker jag att det var fullständigt komplett utan dippar. Sedan är jag förstås en sucker för skaldjur och årstiden lockar ju till det. Finger food som vakteln och havskräftan lysande, avstickare som grönsaksserveringen och buljongen fantastiska. Man har inte sparat på något, det är oscietracaviar, fjällröding och piggvar. Det är Kalixlöjrom, kött från Japan och melon från Guadelope. Fullständigt odogmatiskt och inspirerande. Lagom stora rätter, sexton serveringar kräver det, och genomtänkt ordningsföljd. Drycken (vi valde menyn efter diskussion med sommerlieren) genomgående god och vi hade därtill turen att få en massa extra gott.
    • Priset. Kan en nota på dryga 5000 p.p. vara prisvärd? Svaret är ett rungande ja.
    Vi tillbringade åtta timmar där. Tiden flög förbi. Jag ser redan fram emot nästa besök.
     
    NyfikenGrau, Sir Lemon, Nirster och 24 andra gillar detta.
  7. palmen

    palmen Moderator

    Ort:
    Stockholm
    Land:
    Sverige Sverige
    Kan man gå dit och bara välja en bra kötträtt och dricka god öl till?
    Eller är det bara dessa smårätter som många finare restauranger serverar?
     
  8. flum

    flum Medlem

    Land:
    Sverige Sverige
    Gällande dippar så var det främst pilgrimsmusslan och biffrätten jag tyckte saknade det lilla extra, framförallt när råvarorna var så fantastiska. Om jag jämför med wagyu-rätten vi fick på Amber i våras tycker jag att kötträtten saknade lite. I övrigt håller jag givetvis med dig, det var riktigt riktigt bra.
     
  9. Agö

    Agö Medlem

    Ort:
    CPH
    Land:
    Sverige Sverige
    Endast en meny (16 serveringar) gäller - det står en iofs fritt att bara äta köttet men prislappen på 3000 kr kvarstår. Drycken kan förstås varieras, du kan säkert dricka öl rakt igenom - vi fick bl.a. en japanskinspireradlager som Frantzén specialbeställt från en bryggare i Sverige.

    Med tjugo platser är det ju dessvärre lite kämpigt att bara gå dit. Jag var precis inne och såg att det går att käka lunch den 2 december kl. 12. Hugg!
     
    NyfikenGrau, Abbs, bnr och 2 andra gillar detta.
  10. flum

    flum Medlem

    Land:
    Sverige Sverige
    Den japanskinspirerade lagern med 20% ris var förövrigt väldigt god och spännande. Jag är lite less på all överhumlad ale att det var roligt att få en riktigt spännande och välgjord lager.
     
    palmen och Igorius gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×