Bangkok i 2 dagar förslag på saker att se/göra?

Diskussion i 'Resmål & visum' startad av telelina, 17 Februari 2015.

 1. telelina

  telelina Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Hej BC-vänner!

  Har ni några tips på saker att göra i Bangkok?
  Vi bor på Hilton Sukhumvit. Det kan vara förslag på en trevlig restaurang, någon vacker byggnad att se, trevligt shopping center att vara i under de varmaste timmarna. Vi är bara där 2 dagar så det behöver inte vara så avancerat.
  Jag sitter med tapatalk o halvtaskigt internet så jag lyckades inte hitta en tråd om detta redan. Mest trådar om deals till BKK. ;)
   
 2. 011430121

  011430121 Medlem

  Ort:
  STOCKHOLM
  Land:
  Sverige Sverige
  @telelina, eftersom du är en tjej i sina bästa år så är ett besök i Siam Paragon ett måste för shopping,
  Shoppa i Bangkok - MBK, Emporium, Siam Paragon och Pantip Plaza

  MBK ligger på promenadavstånden från Siam Paragon , på MBK prutar man i butikerna vilket man kanske inte gör på Siam Paragon där är det original märkesvaror som saluförs, på MBK kan det nog vara så att inte det inte alltid är original varor.
  Äta skall ni göra på Siam Paragon det finns säkert ett 40 tal resturanger plus ett "mattorg"
  Du tar dig dit med BTS, båda linjerna går till Siam
  Känner du hemlängtan så finns det sedan ett par år ett IKEA i Bangkok
  Ha en fortstatt trevlig vistelse i Bangkok.
   
  Last edited: 17 Februari 2015
  telelina gillar detta.
 3. Ninjamasse

  Ninjamasse Medlem

  Ort:
  Ex-CPH
  Land:
  Sverige Sverige
  Mondo där du bor för riktigt goda "tapas", de har blivit mindre prisvärda men mycket goda. Nyaste shoppingcentret Central embassy med riktigt trevliga restauranger på femte våningen, bättre överlag än Paragon IMHO.
   
  plover och telelina gillar detta.
 4. johan_fbg

  johan_fbg Medlem

  Ort:
  GOT
  Land:
  Sverige Sverige
  Alla har ju olika uppfattningar om vad som anses "intressant att göra" men jag tycker Siriraj Medical Museum| Atlas Obscura är ganska spännande. Kanske inget man tar med sina yngsta barn till...
   
  telelina gillar detta.
 5. johan_fbg

  johan_fbg Medlem

  Ort:
  GOT
  Land:
  Sverige Sverige
  Dagens understatement.

  På någon av våningarna (fem eller sex tror jag) har jag fyndat några riktigt bra väskor från "Mulberry". Den äldsta väskan har efter 10 års hårt användande inga trasiga sömmar, spännen eller dragkedjor utan endast en fin patina. Har till och med fått komplimanger för min fina väska när jag varit inne i Mulberrybutiker... Var däremot uppmärksam på att kvaliteten skiljer sig från butik till butik så se till att syna väskorna noga innan köp.
   
  011430121 gillar detta.
 6. Per N

  Per N Medlem

  Ort:
  Gävle
  Land:
  Sverige Sverige
  Är du ute efter en restaurang med genuin thailändsk mat eller en restaurang som bara är allmänt trevlig?
   
 7. Det finns shopping malls som The Emporium och Terminal 21 i närheten av Hilton Sukhumvit.
  I centrum finns det också CentralWorld/ZEN/Isetan utöver andra shopping malls som redan nämnts.
  Det finns Food court (+ många restauranger & caféer) på samtliga shopping malls så kommer du inte att vara hungrig. :)

  The Emporium
  The Emporium till Hilton Sukhumvit - Google Maps

  Terminal 21 ( Shoppingmall med flygplats som tema: Terminal 21 | BusinessClass.se forum | 300 000 inlägg om resor )
  Terminal 21 Bangkok Thailand till Hilton Sukhumvit - Google Maps

  CentralWorld/ZEN/Isetan
  centralworld till Hilton Sukhumvit - Google Maps


  Om du gillar dataprylar, Pantip Plaza kan också vara intressant.

  Pantip Plaza
  Pantip Plaza till Hilton Sukhumvit - Google Maps
   
  Mikael64 och telelina gillar detta.
 8. simon_says91

  simon_says91 Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Ifall du är där över en helg, alltså antingen en lördag eller söndag måste du besöka Chatuchak Weekend Market. Det är väldigt mäktigt att gå omkring där och man tappar lätt bort sig i alla små gångar. Se nedan för mer Info om marknaden..
  Utöver det så är MBK ett måste och där går det att pruta mot försäljarna vilket det även går på marknaden. Men att tänka på är också att det kan vara både äkta och kopior som säljs. Men det finns även riktigt bra kopior!   
  Mikael64 och telelina gillar detta.
 9. Magino

  Magino Medlem

  Ort:
  STO
  Land:
  Sverige Sverige
  Riktigt bra och trevliga restauranger som erbjuder thaimat är Sra Bua by Kiin Kiin eller Nahm. Den första är min favorit och de erbjuder en fantastisk avsmakningsmeny för drygt 3000THB per person. Även Nahm har en grym avsmakningsmeny för 500THB mindre. Boka innan.

  En helt okej restaurang ganska nära er är Lean on Tree som ligger på Soi 18 mittemot Rembrandt hotell. Man sitter ute i en trädgård och det känns som man kommer bort från staden något, även fast man ser alla höghus runtomkring. Om ni går dit måste ni i alla fall beställa in en av deras soft-shell crab rätter.

  En drink på Sirocco som ligger i Lebua at State Tower, min favorit takbar. Det är dock fyllt med turister och svenska priser om inte dyrare. Men en drink är väldigt trevligt, se dock till att ni går direkt ut till Sirocco delen och inte fastnar i Distil som de försöker slussa en till. Om man vill ha en drink till och eftersom man ändå är i krokarna skulle jag gå ner till Mandarin Oriental. Antingen tar man en drink vid Riverside terrace och tittar ut över livet på floden eller så finns the Bamboo bar som saknar utsikt men har en härlig atmosfär.

  Shopping centrumet närmast dig är Emporium. Inget höjdar centrum för shopping men de har en grym matbutik högst upp som är trevlig att bara se sig omkring i. Högs upp finns även en food court för en enklare måltid.

  För shopping skulle jag hellre gå till Central Embassy, CentralWorld eller Siam center/Siam Discovery om du vill ha vanliga kläder som är äkta.

  Annars tycker jag man ska ta sig en tur på floden och ta sig fram genom kanalerna i de äldre delarna av Bangkok. Alternativt kan ett stop vid Wat Arun, gryningstemplet, vara lite trevligt. Lite läskiga trappor upp till toppen för dem med höjdskräck dock.

  Vill man vara ännu mer kulturell finns ju Wat Pho, vilande buddhans tempel, och även det kungliga platsers tempelområde. I det senare måste man ha långbyxor och täcka axlarna, men kläder går att låna där innan man går in. Att täcka axlarna och knäna gäller annars generellt vid alla tempel.
   
  Last edited: 17 Februari 2015
  Mikael64, Monkey_Class, telelina och 1 annan gillar detta.
 10. chazzie

  chazzie Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Personligen tycker jag MBK är väldigt tråkigt, inget speciellt alls utan bara ett ganska stort köpcentrum med mest turister, dock har de en butik som säljer nästan uteslutande modellflygplan (modeller man ställer upp alltså, inte radiostyrda :D) så det kan vara värt ett besök om man söker det.

  Annars tycker jag man skall försöka se något tempel om man inte varit i BKK förut, Wat Pho är riktigt imponerande med sin enorma liggande Buddha och imponerande arkitektur. Även Wat Traimit Wittayaram kan vara värt ett besök för att se Buddhan i solitt guld, man undrar vad värdet kan vara på en sådan pjäs!

  Spelar man golf och är flygintresserad så är golfbanan Kantarat ett måste, det är den som ligger mellan startbanorna på Don Muang-flygplatsen. Jag spelade den 2013 och det var en av de fränaste upplevelserna jag varit med om :D
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×