Senaste nytt

Bagageregler med SAS/Air Canada till Vancouver

Rich

Medlem
På denna flygning blir det väl så att Air Canadas bagageregler gäller på vägen till Vancouver och SAS bagageregler på vägen till Arlanda, då Air Canada flyger längsta sträckan på vägen dit och SAS längsta på vägen hem?

n3p5qr.jpg


SAS har riktigt jobbiga bagageregler för skidbagage som jag omöjligen kan klara av. Hur bra koll brukar incheckningspersonal ha på andra bolags bagageregler? Som i detta fallet, säg att jag checkar in vid en United disk i Vancouver, tror ni de har koll på att det endast är 12 kg ett skidbagage får väga hos SAS? Är väl omöjligt att säga vad just den personalen vet vid det tillfället men någon som har erfarenhet av liknande situationer?
 

NotRyan

Medlem
Ja, eftersom det är AC som flyger mellan zon 2 och zon 1 så bestämmer dom bagagereglerna. Vad gäller tillbakaresan så borde det vara SAS, om det nu inte (mot förmodan?) räknas som att flygningen går till/från USA, då är det första bolaget som bestämmer (d.v.s United).

Mvh
/NotRyan
 
Last edited:

Roger J

Medlem
Enligt IATA-reglerna så ska OP vara rätt ute. Chansen är nog riktigt stor att incheckningsagenten på returen går på Uniteds regler om du inte propsar på SAS.
 
Toppen