Bagage Gardermoen på väg till Houston

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av I95_ges, 16 Juni 2015.

 1. I95_ges

  I95_ges Medlem

  Ort:
  Täby
  Land:
  Sverige Sverige
  Är det någon som vet om man måste hämta bagaget på Gardermoen och checka in det igen när man flyger ARN-OSL-SVG-IAH?
   
 2. Christian R

  Christian R DYKWIA

  Godt spørgsmål! Dette har også undret mig...
   
 3. Jacob skrev en artikel förra sommar om förenklad transfer på Oslo vid anslutning till inrikes och testet skulle börja från 2015.
  Jag vet inte om det redan har satts igång. Kanske @Jacob eller @Holmion vet mer om detta?

  Förenklad transfer till inrikes på Oslo Gardermoen nästa år - BusinessClass.se
   
 4. Aurora

  Aurora Guest

  @Dr.Miles det er bare å spørre en nordmann, så får du svar... :) Prosjektet starter 01. Desember 2015, med muligheter for tyvstart litt før:
  Snart slutt på ekstra Gardermoen-innsjekk -Trønder-Avisa

  "Vi vet hvor dårlig likt den ekstra innsjekken på Gardermoen er, Vi har derfor stått på for å få den nye forenklete transferordningen i gang, sier direktør Ove Myrold for SAS infrastruktur til Trønder-Avisa.

  Myrold er leder for bransjeutvalget i NHO luftfart og var den som først tok opp behovet for enklere tranfer på Gardermoen.

  - Det blir tyvstart på prøveordningen allerede fra september. Da vil enkelte flygninger fra utlandet få teste ordningen frem til prøveperioden starter, sier Myrold.

  Det er masse som skal være på plass før prøveordningen med ”One stop security” kan startes. Avinor må gjøre noen bygningsmessige tilpasninger, men vil ifølge konsernsjef Dag Falk-Petersen i Avinor sørge for at dette blir gjort så raskt som praktisk mulig.

  - I tillegg må flyene annonsere landingen annerledes på tur inn til Gardermoen, og også Toll på Gardermoen må endre måte å gjøre ting på, sier Myrold."
   
 5. Hissen

  Hissen Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Har inte provat rutten ARN-OSL-SVG-IAH men dock tvärtom, dvs IAH-SVG-OSL-ARN, landade igår Måndag, 15/6. Väskan gick hela vägen. Incheckningsagenten i IAH sade dock att jag skulle ta väskan genom tullen. Var ned och kollade på bandet och fann ingen väska. Frågade för säkerhet skull både vid gaten i SVG samt OSL om väskan skulle tullas i Norge men dom sade att den gick direkt. Borde väl vara samma förfarande tvärtom...
   
  Martin Björnström och simon_says91 gillar detta.
 6. Jag tror svaret är NEJ eftersom slutdestinationen INTE är i Norge, men det finns en transit i SVG till USA. Hade väskan däremot behövdes plockas av i SVG vid en övernattning hade svaret varit JA till en tulldeklaration i OSL.
   
  Aurora gillar detta.
 7. simon_says91

  simon_says91 Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Har du en väska som är incheckad hela vägen till annan destination än i Norge så behöver du inte ta bagaget genom tullen. Sitter på Gardemoen nu och slapp det i Stavanger på vägen hem idag från Houston.

  Smidigt också att dom flyttade oss till ett tidigare flyg från Stavanger till Oslo men sen var dom dumma nog att behålla samma flight Oslo-Stockholm så de spelade ändå ingen roll......:( Fanns nämligen en flight klocka. 16:00 man hunnit till...
   
 8. SG

  SG Medlem

  Ja. ARN-OSL-SVG-IAH måste du hämta ut väskan och checka in den igen. IAH-SVG-OSL-ARN behöver du inte göra det. Flög själv för ett par veckor sedan och då fungerade det så här.
   
 9. Christian R

  Christian R DYKWIA

  Så for at skære det ud i pap: Ved transit i Oslo på vej mod Houston skal bagagen hentes og checkes ind igen.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×