Böter i Europa, vad händer?

Diskussion i 'Hyrbilar' startad av varva77, 20 Juli 2016.

 1. Storsteffe

  Storsteffe Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Risken att böterna fortsätter att ticka tills ett avtal finns mellan länderna?
   
 2. Direktorn

  Direktorn Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Fick P-bot på hyrbil i Palma vår sista semesterdag. Betalade via bank när jag kom hem. Försökte inte smita undan.
   
  Jakob Österberg gillar detta.
 3. erikssontim

  erikssontim Ny medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Av egen erfarenhet så har jag via Kronofogden fått reda på att alla böter som polisen i Sverige utfärdar drivs in via respektive länders kronofogdemyndighet inom EU om skulden överstiger 250:-.
  När jag har förklarat för medborgare från öststatsländerna, Bulgarien, Rumänien så brukar de flesta faktiskt komma in till polisen i Sverige och betala eftersom deras indrivare i hemlandet oftast inte är lika vänliga. Dessutom så brukar dem även kräva ett litet påslag i egen ficka som "tack för besväret" har en del berättat, vilket troligtvis inte är så trevligt..
   
  martin.agren gillar detta.
 4. nili

  nili Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Har fått adminavgift några gånger från Avis och Hertz. Men det har aldrig dykt upp några böter. I samtliga fall gällde det Frankrike. Fick aldrig reda på vad förfrågningarna gällde trots att jag frågade hyrbilsföretagen. Dom säger bara att myndigheterna frågat vem som körde bilen vid en viss tidpunkt. Misstänker nästan att det kan vara ett enkelt sätt för hyrbilsföretagen att tjäna lite extra.....
   
 5. Flying Finn

  Flying Finn Medlem

  Land:
  Finland Finland
  Bara som tips så en motsvarande situation i Finland löses genom att bestrida påminnelsen från Q-Park, Parkkipate eller vem så nu än försöker driva in pengar med en kontrollavgift på privat mark. Du ska aldrig betala direkt en sådan privat kontrollavgift. Protestera kontrollavgiften när du får en påminnelse per post, ange att du inte kan bekräfta vem som har kört bilen vid den tidpunkten och ange att du har inget med den insinuerade felparkeringen att göra. :) De har ju inga bevis på att just du har kört bilen X. Bevisningsplikten i ett tvistemål är ju hos den som vill driva en åtalan för kontraktsbrott (d.v.s. ni hade ett kontrakt om parkering som började då den förmodade felparkeraren läste tavlan på p-platsen).

  En privat aktör försökte en gång begära en kontrollavgift för att jag hade parkerat på min egna p-plats på gården... Vilket geni. :rolleyes: Naturligtvis hade jag inget med saken att göra. Däremot fixade jag att det avtalet om p-bevakning på privat mark avslutades.
   
  chazzie och Jakob Österberg gillar detta.
 6. erc

  erc Medlem

  Ort:
  Karlstad
  Land:
  Sverige Sverige
  Upplevde en riktigt obehaglig konsekvens härom året. Flyger till Tyskland. Hyr en bil där. Passerar utan min kännedom en fartkamera. Flyger hem. Flyttar. Tyska myndigheter begär uppgifter från Hertz och i förlängningen Skatteverket. Det skickas inbetalningsavi på en småsumma. Brevet når mig aldrig. Tyska myndigheter kontaktar Skatteverket/Krononfogemyndigheten varvid jag får ett brev från Kronofogden där det framgår att jag 1) Ska betala en småsumma 2) Har numera en betalningsanmärkning. Efter en LÅNG process togs anmärkningen bort - men det var en kafkaliknande situation.

  Så - se till att adressen ni anger i hyresavtalet är den ni får post till efter hyran.
   
 7. Jakob Österberg

  Jakob Österberg Medlem

  Ort:
  GOT
  Land:
  Sverige Sverige
  Hade du bestridit fordran när du fick brev från Kronofogden så hade du sluppit betalningsanmärkning. Det kan vara bra att veta till nästa gång.
   
  erc gillar detta.
 8. erc

  erc Medlem

  Ort:
  Karlstad
  Land:
  Sverige Sverige
  Så enkelt var det inte, tyvärr. Men det var ingången - men till syvende och sist var mitt ärende i en handläggares våld,
   
 9. Jakob Österberg

  Jakob Österberg Medlem

  Ort:
  GOT
  Land:
  Sverige Sverige
  Varför var det inte så enkelt? Jag kan inte tänka mig att tyska myndigheter står över det svenska rättsväsendet i Sverige?
   
 10. erc

  erc Medlem

  Ort:
  Karlstad
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag fick anmärkningen registrerad. Då finns det tydligen en tidsgräns för handläggarna när de kan editera mitt objekt. Vid händelsen var jag, såklart, ute på resa varvid tiden hade gått "för länge".

  Mitt tips: Se till att adressen biluthyraren har är rätt. Betala på stört.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×