Bästa Radisson-hotellet i Dubai?

Diskussion i 'Rezidor Hotels & Club Carlson' startad av Agö, 2 Januari 2014.

 1. Agö

  Agö Medlem

  Ort:
  CPH
  Land:
  Sverige Sverige
  Den första roliga resan under 2014 går sannolikt till Dubai. Jag noterar att Radisson har tre centrala Blu-hotell i Dubai + ett i marinan, ett i Media City och en resort. Resorten är vi inte särskilt intresserade av för denna korta resa, inte heller av Media City.

  Hur är de övriga hotellen? Jag tänker på på (i) Dubai Downtown, (ii) Royal, (iii) Deira Creek och (iv) Dubai Marina. Erfarenheter av uppgraderingar för Concierge? Kvalitet på frukost, poolområde m.m. av intresse liksom naturligtvis läge (för en som inte varit i Dubai tidigare).
   
  1 person likes this.
 2. palmen

  palmen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Är det starten på matäventyret 2014? :)
   
  2 personer gillar detta.
 3. telelina

  telelina Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Har bott på Royal och var väldigt nöjd med det. Kan dock inte jämföra det med något av de andra. De hade bra frukost, ett fitness center och en okej pool. Ganska litet poolområde så vi var mest på stranden (en av de där man betalar). Läget spelar inte jättestor roll då man åker taxi överallt för 20-80 SEK. Man kan i princip inte gå någonstans.
   
  2 personer gillar detta.
 4. AABack2ARN

  AABack2ARN Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Har för mig att det finns en tråd som diskuterar hotell i Dubai på en generell nivå, däri diskuteras också Radisson-hotellen om jag inte blandar ihop detta. (Har själv inte bott på något av dem men väl JW Marriott som jag var mycket nöjd med)
   
 5. Agö

  Agö Medlem

  Ort:
  CPH
  Land:
  Sverige Sverige
  Stämmer, har läst tråden samt övriga spridda skurar. I det här fallet är jag dock ute efter det bästa Radisson-hotellet inkl. info om positiva erfarenheter som statusgäst.
   
 6. maba

  maba Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Bodde några nätter på Radisson Downtown under sommaren 2012 och kan tyvärr inte rekommendera det då jag tror att något av de andra Radisson hotellen måste vara betydligt bättre. Personalen var trevlig och rummet (BC) var fint och fräscht men ändå kändes det som att något fattades.

  Läget på hotellet är väldigt nära Dubai Mall (fågelvägen) men i praktiken så är man tvungen att ta en taxi eftersom det inte finns någon som helst gångväg någonstans från detta hotell. Taxi är dock väldigt billigt som flera andra redan påpekat.

  Poolområdet var litet och såg ut som en bakgård med utemöbler med en relativt liten pool. När vi var där så blåste det ganska friskt vilket resulterade i att en del av solsängarna och dynorna hamnade i plurret. Gymmet ligger på samma våningsplan som poolen, är lagom stort och består av några maskiner, lite kardiomaskiner samt fria vikter. När vi var där var maskinparken väldigt dåligt underhållen vilket var ganska irriterade.

  Frukosten var som en helt vanlig frukostbuffè, varken bättre eller sämre. Då vi endast åt frukost där så kan jag inte uttala mig om kvalitén på deras restaurang. Däremot tog vi en drink på deras terrass bar och det var väldigt trevligt.

  Har själv bokat upp några nätter på Radisson Creek i sommar för att sen ta åtta nätter på Hilton Jumeirah.
   
  1 person likes this.
 7. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har bott på Media City, Downtown och Deira Creek. Deira Creek har lövtunna väggar och gott om prostituerade vilket är en dålig kombo om man vill sova om nätterna.

  Downtown låg udda till men är rätt nytt och fräscht. Även om det är relativt nära till Dubai Mall, så är det i princip omöjligt att gå dit så taxi är ett måste om man vill ta sig därifrån. När jag var där hade de precis öppnat och det var ganska dålig ordning på saker och ting.

  Media City är nog det trevligaste av dem imho och är det Radisson jag skulle välja.
   
  1 person likes this.
 8. Agö

  Agö Medlem

  Ort:
  CPH
  Land:
  Sverige Sverige
  Har nu varit fräck nog att skicka ett mail till Royal och höra om de kan garantera uppgradering till svit vid bokning av superiorrum för CCC. Friskt vågat, hälften vunnet. Fastnade för poolen och poolbaren samt den förmodat skapliga utsikten. Återkommer i frågan.
   
  2 personer gillar detta.
 9. Agö

  Agö Medlem

  Ort:
  CPH
  Land:
  Sverige Sverige
  Fick föga förvånande ett standardsvar på min ohemula "begäran" om bekräftad uppgradering till svit från lägsta rumskategori :rolleyes:

   
  2 personer gillar detta.
 10. telelina

  telelina Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Grattis! Hoppas ni får en trevlig vistelse! :)
   
  1 person likes this.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×