Bästa användandet av avios till premiumkabiner i Asien?

Diskussion i 'British Airways, Executive Club' startad av Gus, 24 December 2013.

 1. Gus

  Gus Medlem

  Jag vill använda mina avios för att tillsammans med frugan flyga Tokyo till Jakarta i augusti. Vad hade ni valt mellan följande tre alternativ, för bästa upplevelse och prisvärdhet?

  1. Direktflyg Narita - Jakarta med Japan airlines, boeing 777. Tar 7 h och 45 minuter. 10:50-16:35. Klass C. Kostar 2500 kr per person.

  2. Narita - Hong Kong - Jakarta med Cathay Pacific, Airbus A330. 4 h 55 min och 4 h 40 min. Klass C. Kostar också 2500 kr per person.

  3. Haneda - Hong Kong med Cathay Pacific i F, boeing 747 och vidare i C med Cathay Pacific till Jakarta. HND-HKG avgår kl. 10:35. Kostar 3800 kr per person.

  Jag antar att de flesta här hade valt alternativ nr 3? Är det värt 1300 kr per person att åka F istället för C? Jag menar att planet går ganska tidigt så det kanske ändå bara blir frukost? Och så mycket kan väl en frukost i klass F och C inte skilja!? Men, den stora frågan är ju om jag får tillträde till the wing, first class!? I så fall är det ju mer värt de 1300 kronorna.

  PS. Någon som vet varför det inte går att boka TYO-HKG-DPS med British Airways avios? Cathay Pacific flyger ju till DPS!?
   
 2. Gus

  Gus Medlem

  Håller med om att longhaul business-stolarna verkar riktigt fräna! :) Men det häftiga med first class i 747 är att man kan äta mat mittemot varandra, det stämmer väl?! Jag tänkte att man måste ha en avgående resa i F för att få tillträde till the Wing? Men det kanske går bra med en ankommande resa också?
   
 3. Jonas C

  Jonas C Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Syftar priserna på skatter och bränsletilläggen?
   
 4. Gus

  Gus Medlem

  Ja just så, per person. Så frågan är alltså om det är värt 1300 kr per person att åka knappt 5 h första klass (istället för business) på en morgonflygning. Eller kan vi ha roligare för 2600 kr i Tokyo genom att exempelvis äta på någon pepp restaurang eller bo flott?

  Vi har tidigare åkt Lufthansa F, så det blir inte första gången i F för oss för i så fall hade det verkligen varit värt det. På Lufthansa F får man ju dessutom pyjamas, kaviar och egen säng (i 747), inget av detta ingår vad jag förstår på Cathay Pacific F NRT-HKG.

  Frågan är ju också hur bra the Wing är. Den verkar inte lika personlig som FCT, och den verkar sakna en cigarrbar. Men badkaren ser härliga ut! :)
   
  Last edited: 24 December 2013
 5. henrik l

  henrik l Medlem

  Ort:
  KVB
  Land:
  Sverige Sverige
  Du kan väl få ganska prisvärda alternativ så länge som du inte väljer ex-LHR. Erfarenhet från lite torrsim igår:D
   
 6. Gus

  Gus Medlem

  Någon här inne måste väl ha flugit med både Japan Airlines och Cathay Pacific? Vilka är bäst? Och är det stor skillnad på Cathay Pacific C och F på en morgonflygning!?

  Hur pass bra står sig the Wing första klass mot FCT i Frankfurt?
   
 7. henrik l

  henrik l Medlem

  Ort:
  KVB
  Land:
  Sverige Sverige
  Har ingen erfarenhet av JAL, men Cathay Pacific F ex-EU tror jag inte du blir besviken på. Rent generellt har väl #Jacob konstaterat att det är svårt att göra riktig skillnad matmässigt mellan C och F på en morgonflight, instämmer till 100%. Skillnaden i hårdvara mellan Cathay Pacific F och C kan variera en del beroende på vilken C-kabin du får.

  Jag har aldrig varit i FCT, ännu, men av beskrivningarna jag läst, så blir det lite orättvist att jämföra FCT och Wing F. FCT är en dedikerad förstaklasslounge, som bl a Concorde room och TPR på SIN, så där tror jag att Wing F får svårt att konkurrera. Men ser man den som en lounge för guldkortsinnehavare, så är den enligt min åsikt mycket bra.
   
  1 person likes this.
 8. Homer

  Homer Medlem


  I am arriving off CX First Class and connecting to a CX or KA flight in Business Class. Can I access the First Class lounge during my transit?

  Yes. You will be issued with two lounge invitations when you check in for your flight, one for use at your outport and one for use in Hong Kong. Your Hong Kong lounge invitation will clearly display an invitation to "The Wing/Pier/Cabin/G16 Lounge - FIRST CLASS".
  Lounge Access and other Lounge FAQs - FlyerTalk Forums


  Det är mycket som inte går att boka på British Airways.com, ring och insistera på att de inte ska ta ut någon avgift eftersom att det inte går att boka online
   
  Last edited: 29 December 2013
  1 person likes this.
 9. Fredrik

  Fredrik Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Har inte åkt F på sträckan men väl C på just den avgången med Cathay Pacific som är alternativ 3. Jag vill bara kommentera att det inte var frukost som erbjöds utan en riktig lunch(men de kanske kallade den för något annat).
   
  1 person likes this.
 10. Jacob

  Jacob Medlem

  Jag gillar ju Cathay Pacific i premiumkabiner i största allmänhet, aldrig varit besviken varken i business eller first. Men ska helst vara minimum 3-4 timmar för att första klass verkligen ska vara värt det, och som sagt, helst inte en morgonflygning.

  The Wings förstaklasslounge är betydligt bättre nu sedan den renoverades för ett knappt år sedan, avsevärt snyggare och fräschare. Den nya restaurangen är faktiskt riktigt trevlig. Men matchar inte riktigt Lufthansa i Frankfurt, men helt OK i vilket fall.

  Jag lade upp ett flertal bilder här:
  Cathay Pacific The Wing First Class Lounge, Hong Kong - BusinessClass.se
   
  1 person likes this.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×