Arlanda F piren

Diskussion i 'Flygplatser' startad av Mediana, 21 September 2019.

 1. Mediana

  Mediana Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Okej, det här kanske blir lite av dagens rant efter en lång resa, men är det någon annan som finner Arlanda och speciellt F piren icke välkomnande. Tänker om det här är första intrycket man får av Sverige.

  Kliver av planet och det står fem unga tjejer med varsin rullstol på rad. Uppenbarligen många på planet som är i behov av dem, men det roliga var att alla fem stod med näsan ned i varsin mobiltelefon. Tittade inte ens upp, vilket fick det att se nästan regisserat ut. Sen är första rulltrappan upp ur funktion. Vissa går de två trapporna upp, medan andra väntar på hissen. Första gångbandet fungerar medan andra är ur funktion och larmet piper. Väl vid passkontrollen står flera personer med informationsvästar på sig. Tror aldrig jag sett dem tidigare, men det står vända bort, så inte hjälpsamma. Passkontrollen går fint men inte ens ett hej eller leende, trots att jag hälsar. Väl vid toaletterna sen, så stinker det verkligen inne på damernas, och som vanligt är det ganska ostädat. På monitorn för bagaget står det error och när man sedan står och väntar på bagaget, behöver man lyssna på den där satans Pippi Långström på repeat. Känner mig bara nedstämd vid ankomst.
   
  Last edited: 21 September 2019
 2. Christiansson

  Christiansson Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
  Kanske var så att de väntade på att alla skulle kliva av innan de gick in och hämtade personerna de väntade på? Sen håller jag med om att rulltrappor, hissar och rullband som inte fungerar gör hela trapp-berg-och-dal-banan till en pärs för många, och det är synd att det är så vanligt att det är problem, speciellt med de trånga och branta trapphusen på F piren ;) Mest konstigt tycker jag det är att jag alltid verkar landa längst bort, oavsett tid på dygnet och beläggning på piren :confused:
   
  Cremant gillar detta.
 3. gjohansson

  gjohansson Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Det är väl inte så man jublar när man hamnar där borta direkt...
   
  Cremant och LMR gillar detta.
 4. Jag skämtar alltid med personalen: ”titta, vi har anlänt den kommunala flygplatsen i Uppsala” när vi parkerar vid F-piren, särskilt längst ut både 3x och 6x. Lång promenad.
   
  sbbn017 och Gerad88 gillar detta.
 5. banditan

  banditan Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Det där håller jag verkligen med om! Jag gillar Pippi, men inte kortversionen på repeat när man väntar på (försenat) bagage efter en lång flygning...
   
  Lagerman gillar detta.
 6. Hachans

  Hachans Medlem

  De fick säkert en jättebra deal på royaltyn.

  Skitirriterande är den.
   
  Sir Lemon gillar detta.
 7. sweflyer

  sweflyer Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Ankomst på F är väl inte det roligaste, men tycker det är helt OK vid avgång. Har jag långt kvar till non-schengen flight går jag ofta först till SAS lounger, sedan flyttar jag till Stockholm Arlanda Lounge lite närmare avgång.

  Mitt problem med F är väl att den inte känns så väl ihopkopplad med resten av terminal 5. Känns som ett tillbygge som lika gärna skulle kunna vara en helt egen terminal.
   
 8. Alf

  Alf Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Exakt som jag kände det i förra veckan när jag anlände från EDI och fick parkering vid gaten längst ut. Samma strul med rulltrappor och rullband.

  Och ingen toalett på hela vägen förrän man kom till bagagebandet. Dessutom nästan helt tomt på folk i hela piren, varför då parkera så långt från civilisationen när nästan alla gater är tomma från folk och flygplan.
   
  Hans Jakobsson och Sir Lemon gillar detta.
 9. maswan

  maswan Medlem

  Ort:
  Ume
  Land:
  Sverige Sverige
  Själv tycker jag att F-piren är den enda av hygglig kvalitet på Arlanda, resten är trångt och sunkigt. Med då undantag för ankomst från utanför Schengen, där allt är undermåligt.
   
 10. HCas

  HCas Medlem

  Ort:
  London
  Land:
  United Kingdom United Kingdom
  F-piren har väl lidit lite av att den var i det närmaste outnyttjad i början. Själv tycker jag fortfarande det känns lite exklusivt att få flyga från den "nya" delen av Arlanda istället för de gamla delarna av T5, fast det finns förstås ingen rationell grund för det förutom att det är lite mer luftigt.
   
  Berglund gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×