Amex poäng till Eurobonus, nivå?

Diskussion i 'Kreditkort' startad av Ericmaster, 3 Augusti 2018.

 1. Samosaguas

  Samosaguas Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  För 7 miljoner MR-poäng kan du få 583 000 Eurobonus-poäng (12 Membership Rewards-poäng = 1 EuroBonus-poäng)! Så med dessa poäng kan ni tar er vart som helst i första klass :)
   
  Smofi gillar detta.
 2. BAS

  BAS Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Skaffa först ett SAS EuroBonus World Mastercard Premium, och växla sen in tillräckligt mycket poäng till Eurobonus för att nå högsta Fly Premium-nivå (200000 EuroBonus-poäng senaste 12 månaderna). Sen kan du boka obegränsat antal business hos SAS för 60000 poäng tor. Asien/USA.
   
 3. JohnR

  JohnR Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Har jag missat något? Kan man alltså teckna 2st Amex Elite, och få 2x20.000 poäng?
   
 4. Berglund

  Berglund Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Ja
   
 5. gastronaut

  gastronaut Medlem

  Det var nytt för mig med. 4000 kr får man ju ingen jättestor mileagerun på.
  Hur är det med 2-4-1-vouchers? Kan man få två till på liknande sätt som ett SAS Amex Premium ger möjlighet till en voucher till?
   
 6. Ludvig Skalme

  Ludvig Skalme Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Men det gäller väl bara om man har betalkortet innan? Man kan väl inte ha 2 kreditkort av samma typ? T ex Elite.
   
 7. Smofi

  Smofi Ny medlem

  Land:
  Sverige Sverige
   
 8. Smofi

  Smofi Ny medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Och det ska då ske på tjejen såklart som har platinum kortet?

  Jag läser ju att de kommer driver med "få mer för poängen" är det värt o let's eller är det bara köra på din rekommendation ? Har även förstått att Mr poäng inte försvinner men det gör EuroBonus

  Tack för bra idé
   
 9. Thornado

  Thornado Medlem

  Som det har nämnts tidigare i tråden så är det onödigt att föra över poängen till Eurobonus just nu, utan bättre att spara dem hos Amex och föra över dem strax innan man tror att man tänkt använda dem (med viss framförhållning dock, då överföringen kan ta ett tag).
  Dels för att poängen inte går ut så länge de ligger hos Amex, men även för att det ger större flexibilitet (det kan t.ex. dyka upp en situation där det blir mycket bättre värde att växla några av poängen till hotellpoäng hos Radisson eller Hilton för att kunna boka en hotellnatt som annars varit väldigt dyr). Undantaget är väl möjligen att det kan vara värt att växla en del poäng (om man vet att man kommer att behöva dem "snart", säg inom ett år) om en kampanj med bättre växlingskurs dyker upp. Jag har dock inte sett till någon sådan för Eurobonus sedan växlingskursen försämrades till den nuvarande, så skulle inte hålla andan för en sådan.

  Om vi nu antar att (en stor del av) poängen kommer att växlas till Eurobonus och användas för att flyga, så finns det även där sätt att öka värdet på poängen. Som har nämnts tidigare så är SAS Mastercard Premium ett alternativ om ni bara tänkt boka SAS-flyg för poängen, men om ni kan tänka er att vänta ett tag med att boka bonusresor (tills ni lyckats spendera 150kSEK på ett annat kort) så skulle jag rekommendera att skaffa ett av de SAS-brandade Amex-korten som kan ge er en 2-4-1-voucher som i praktiken dubblerar värdet på de poäng ni använder för en bokning. Dessutom kan ju din flickvän rekrytera dig till detta kort så får ni värvningsbonus både på hennes MR-konto och Eurobonuspoäng på ditt Amex. I och med att pointsharing nu funkar hos SAS så spelar det ingen roll vem av er som har SAS Amex-kortet då ni ändå kan kombinera era Eurobonuskonton och använda poängen tillsammans.
   
  Smofi och palmen gillar detta.
 10. Smofi

  Smofi Ny medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  okej, hon har nu Amex platinum där vi har de numera kanske 8-9milj MR jag har ett Sas amex Elite, och är väl nära de nämnda 150k snart. kan hon föra från platinum till mig eller bör hon skaffa en sas brandat kort först?
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×