Amex och den hemliga kreditgränsen

Diskussion i 'Kreditkort' startad av Ozz, 22 Juni 2016.

 1. Svenska73

  Svenska73 Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Haha, nej. Min teori eftersom jag inte blivit kontaktad (badar inte i pengar) är att det måste vara slumpmässigt. Min syster som har mycket högre lön blir kontaktad och inte jag...
   
  agehall gillar detta.
 2. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Det är nog delvis slump och delvis köpmönster. Mjukstartar man sitt kort med lite mindre köp per månad så har man snabbt byggt upp en kreditvärdighet hos AmEx som gör att man i princip har obegränsat kreditutrymme. Går man däremot hårt ut direkt då blir de nog lite mer fundersamma eftersom de gillar att titta på sin egen historik mer än UC-upplysningar och liknande.
   
  kaktusen, palmen, ACervin och 1 annan gillar detta.
 3. Valley

  Valley Medlem

  Ort:
  Karlstad
  Land:
  Sverige Sverige
  En av anledningarna att ha ett A'x eller motsvarande betalkort är väl att det inte skall vara någon limit. I synnerhet för de som är ute och flyger och far ständigt.
  Har själv redan blivit kontaktad (vilket kanske kan förklaras med en ren säkerhetsåtgärd. Räkningar från 4 länder på inte allt för många timmar). Man hade i alla fall vänligheten att fråga hur mycket mer utrymme jag trodde jag behövde fram till förfallodagen.
  Knepiga är att man verkar ha vattentäta skott mellan företags- och privatsidan. Ville man kolla på betalningshistoriken kan man se att jag på företagssidan varit kund i många år. Och så vet man mycket väl att de var dem som gjorde om reglerna för företagskort som gjorde att jag fick ett privat Guld

  Och så det för väldigt många år sedan sängköpet som nekades.
   
 4. Sara59a

  Sara59a Ny medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Hej. Jag fick en kreditgräns på 69.000 efter att jag handlade för 6000 ca så spärrades mitt kort, någon som vet varför? Är för missnöjd för att kontakta dom .My
   
 5. lucasd

  lucasd Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Det kan vi nog omöjligt svara på, du måste kontakta dem för att få ett svar. Antagligen är det någon bedrägerispärr som hoppat igång. Men du måste kontakta dem för att få ett svar.
   
  danielhog gillar detta.
 6. Sara59a

  Sara59a Ny medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Tack. Får göra det, känner mej förnedrad,har aldrig hänt förut. Har eget företag osv.
   
 7. Delayed

  Delayed Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Gör inte det. Orsaken kan vara precis vad som helst från tekniskt fel till att du råkat handla på något ställe där andra har haft problem och allt däremellan. De enda som kan ge dig en förklaring är Amex. Vi kan enbart gissa och det hjälper dig inte.
   
  Jane Insane och Johan Gott gillar detta.
 8. Patrik

  Patrik Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Deras bedrägeritriggers är överkänsliga när man är ny kund och tyvärr även när man byter korttyp så brukar de också lösa ut och spärra kortet (hände mig efter flera problemfria år som sas premium kund när jag bytte till elite), bara att ringa in så justerar de direkt, kundtjänsten fungerar faktiskt riktigt bra jämfört med en hel del av deras konkurrenters.
   
  Janne V och Jane Insane gillar detta.
 9. Canadien

  Canadien Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  +1 på den. Jag vill dock minnas att man fick ett SMS om att kortet spärrats p g a misstänkt bedrägeriförsök. Ringde in och de låste upp transaktionen snabbt.
   
  Patrik gillar detta.
 10. Delayed

  Delayed Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag kan tycka att det där är riktigt dåligt. Det är man som person som har en historik och en "ekonomisk situation". Det borde vara den man bedöms efter även om man byter från en korttyp till en annan. Jag förstår fullt ut att en ny kund kan behandlas med större skepsis än en som skött sig i många år. Jag förstår dock inte alls varför en befintlig skötsam kund ska missgynnas av att exempelvis byta från Premium till Elit. En ren bugg anser jag.
   
  danielhog och Patrik gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×