Amex har tagit bort betalkorten

Diskussion i 'Kreditkort' startad av Rasmus_Gullberg, 18 April 2018.

Tags:
 1. Canadien

  Canadien Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Men inte på deras nya kreditkort med "fast kredit" där man ansöker om ett kreditbelopp som syns i kreditupplysning som beviljad kredit antar jag? Utan detta är på ett klassiskt Amex betalkort (som jag också har, SAS Amex Elite från innan Oktober 2016)
   
  bankb och Tonton gillar detta.
 2. bankb

  bankb Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Den egna situationen och behovet av kredit. Jag har extremt ojämn spend med stora toppar, så skulle egentligen behöva ha en kreditgräns på över 500K för att den alltid ska räcka till. Är nog väldigt få kreditinstitut/banker som inte skulle bli lite fundersamma om en kund i UC får upp 500K som kreditkort. Då jag har förfallodatum i början på månaden så skulle det i princip se ut som att jag maxat krediten.

  Nu har du ju helt rätt i att min nuvarande bank aldrig skulle ha ett problem med det. Men ska jag byta blir det stökigt.

  Men sedan ett par månader tillbaka så verkar de inte vara så hårda med den absoluta gränsen, så då är allt ju lugnt :)
   
 3. bankb

  bankb Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Var det i oktober dom bytte. Snacka om oflax, fick mitt Elite i nov 2016... Skulle fått arslet ur och skaffat det lite tidigare. Nu blir det ju till att behålla gamla premium kortet som back up och för ett trigga en tredje voucher :)
   
  jumbooze gillar detta.
 4. Drott

  Drott Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag råkade ställa frågan i en annan tråd då jag uppenbarligen inte använt sökfunktionen ordentligt...:oops: men här kommer den igen:

  Om man har ett "gammalt" betalkort, kommer man att kunna fortsätta använda detta på obestämd tid, dvs. även efter att giltighetstid på det fysiska kortet gått ut?

  Om ja, har vi erfarenhet från SAS EuroBonus Betalkorten att Amex försämrar det gamla kortet för att 'tvinga' migration?
   
  Konto93 gillar detta.
 5. jth

  jth Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har ett betalkort som går ut nu i sommar och fick nyligen ett mail om att det ska förnyas. Inget i mailet stod om att jag skulle vara tvungen att konvertera till ett nytt kort. Så förhoppningsvis kan vi få ha kvar betalkorten ett tag till, även om Amex säkerligen kommer vilja avveckla dom någon gång....

  Jag bifogar hur mailet såg ut. Det kändes lite "tattigt" , fick känslan av phishingmail när jag såg det. Men eftersom avsändaradressen (aexp.com) verkar legit och de inte frågar mig om någon information så är det väl okej.
   

  Bifogade filer:

  • amex.png
   amex.png
   Filstorlek:
   50,7 KB
   Visningar:
   437
  Last edited: 8 Maj 2018
  Drott gillar detta.
 6. Berglund

  Berglund Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har ingen specialinformation men jag tror att Amex på sikt kommer fasa ut betalkorten, eftersom man stängt nyteckningen av betalkortsversionen av såväl de rena American Expresskorten som SAS Amexkorten. Befintliga kort förnyas, än så länge men det är nog bara en tidsfråga innan de börjar att, på olika sätt, få oss kunder att byta på mer eller mindre frivillig väg.

  Jag skrev om det här:
  Uppgradera gamla AmEx SAS Premium | BusinessClass.se forum | 500 000 inlägg om resor
   
  Drott gillar detta.
 7. Kjellman

  Kjellman Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Ja frågan vad händer med våra betal platinum kort :( som vi redan har
   
 8. Canadien

  Canadien Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Mitt Amex Elite har hängt kvar som betalkort snart 2 år nu sedan de ändrade det att bara ge ut nya Kreditkort, så jag skulle inte tro att de klipper Platinum inom kort.
   
  Remington Steele gillar detta.
 9. Remington Steele

  Remington Steele Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Tror inte man behöver vara orolig alls. Jag har både Platinum och Elite betalkort. Det är väl som med SAS Diners - har inte gått att ansöka om på många år, men jag får varje gång det går ut ett nytt, och det fungerar.
   
  Drott, agehall och MrDollar gillar detta.
 10. Thornado

  Thornado Medlem

  Finns det något sätt att se hur många MR-poäng en viss transaktion har gett med Platinum på samma sätt som man kan se det för de Eurobonuskopplade korten? Lyckas inte hitta någon sådan länk.

  Jag får nämligen inte riktigt summan av intjänade MR-poäng att gå ihop med vad jag har spenderat, men det verkar som att jag fått 2 poäng/kr när jag köpt flygbiljetter hos SAS. Någon annan som har liknande erfarenhet?
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×