Amex försäkringsvillkor

Diskussion i 'Kreditkort' startad av Silverfux, 2 Oktober 2018.

 1. pedantic

  pedantic Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Nya villkor för SAS Amex Elite, trevligt att Hyrbilsförsäkring, oklart om det är samma för Platinum. o_O

  Hyrbilsförsäkring inkluderas – medlemsavgiften höjs

  Så ändras villkoren för ditt kort

  Stärkt reseförsäkring

  Många medlemmar har efterfrågat en hyrbilsförsäkring. Vi är därför glada att kunna meddela att vi fr.o.m. den 1 januari 2020inkluderar en hyrbilsförsäkring i reseförsäkringen för SAS Amex Elite kreditkort. Det innebär att du i fortsättningen inte behöver teckna kompletterande eller extra försäkring när du hyr bil. Uppdaterade försäkringsvillkor, inkluderande den nya hyrbilsförsäkringen, kommer att publiceras på vår webbplats den 1 januari 2020.

  Höjd medlemsavgift

  Med anledning av att vi nu inkluderar en hyrbilsförsäkring kommer vi att höja medlemsavgiften från 335 kr till 400 kr per månad.

  Höjningen träder i kraft i samband med din nästkommande årliga förnyelse av ditt medlemskap efter den 1 januari 2020. Du som har ansökt om kortet 3 månader kostnadsfritt efter den 1 oktober 2019 får den nya medlemsavgiften i januari 2020.
   

  Bifogade filer:

  P.Andersson, KennethL, freppa87 och 3 andra gillar detta.
 2. pedantic

  pedantic Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Farligt att posta på väg till kontoret… Skulle ha varit "trevligt med hyrbilsförsäkringen, oklart om det är samma som för Amex Platinum". :p
   
 3. miramax

  miramax Medlem

  Om han har ett AmEx täcks han av sin reseförsäkring (om du nu tänkt betala med ett AmEx). Jag ringde dem och frågade exakt detta för några dagar sedan. Så länge resan är betald med Något AmEx täcks man om man själv har ett AmEx och av den försäkring ens produkt har.

  En annan intressant detalj jag fick fram var att om man betalt en resa med exempelvis SAS AmEx Elite och säger upp kortet för att man skaffat en annan AmEx-produkt så kommer försäkringen som AmEx elite har att gälla på den resan. Som konstaterats är det kasst att man inte täcks av sitt bästa kort men ändå bra att man inte kan råka stå utan reseförsäkring från AmEx.
   
  KennethL gillar detta.
 4. LSH

  LSH Medlem

  Ort:
  Kalmar
  Land:
  Sverige Sverige
  När jag avslutade ett av mina kort i veckan fick jag frågan om jag hade bokat några resor på kortet. Nytt sedan en tid är att försäkringarna inte gäller om kortet inte är aktivt vid "skadetillfället". Jag har tidigare lyckats få ersättning trots kortbyte, men nu är det alltså slut på det.
   
  Berglund och Jane Insane gillar detta.
 5. Jane Insane

  Jane Insane Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Har du alltså andra Amex-kort kvar efter avslutet? Tidigare har policyn varit att så länge man har *något* Amex-kort med reseförsäkring kvar, så gäller försäkringen från kortet man gjorde betalningen med vid skada. Om det inte gäller längre kan jag iofs tycka att det är lite rimligt, har man sagt upp kortet har man ju sagt upp försäkringen, men en försämring är aldrig kul.
   
 6. LSH

  LSH Medlem

  Ort:
  Kalmar
  Land:
  Sverige Sverige
  Ja.

  Jag hade ett ärende i december och då fick jag de ersättningsnivåer som gällde för kortet jag hade vid bagageförseningen (Premium) och inte enligt det jag bokat med (Elite). Nu kommer man alltså inte att få ersättning alls. Inte ens vid uppgradering av kort om jag förstod saken rätt.
   
  Berglund, Mattias Holmén och Jane Insane gillar detta.
 7. ekf

  ekf Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag skaffade Gold och sa sedan upp mitt Premium tidigare i våras, detta är vad kundtjänst meddelade mig...

  33F327FC-7BC7-48A3-AA87-EAD83A3BF54E.png 51CF6748-D6D4-44C1-B786-C82CDDE48096.png
   
  Jane Insane, Berglund och LSH gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×