American Airlines plockar många billiga poäng just nu...

Diskussion i 'Oneworld' startad av agehall, 21 Augusti 2014.

 1. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Flyger ikväll min andra British Airways award på American Airlines-metall, JFK-SFO. Var bokad på AA163 då det var enda direktflighten med awardstolar.

  Tog mig ut till JFK i god tid och frågade vid incheckningen ifall det fanns möjlighet att flytta över till AA177 som går två timmar tidigare och var nästan helt tom i F och det var inga som helst problem. Samma sak igår när jag flög YUL-JFK - blev ombokad utan tjafs trots att det var en British Airways-award.

  Visst, för Amerikanska bolag är det SOP att boka om folk samma dag, men när man reser på en British Airways-award så förväntar iaf inte jag mig detta! Det brukar alltid krångla till saker, inte minst eftersom biljetten inte är utställd på American Airlines-stock. Men så är det tydligen inte.

  Bra jobbat American Airlines säger jag - nu ska vi se hur eran F är på 3-class domestic...
   
 2. Jag dök upp på SFO en måndag för två veckor sedan kl 15.00 för en flight som skulle avgå 20.45 till LAX. Alla SFO-LAX flighter var mellan 60-90min sena. Jag var bokat vidare nästa morgon kl 08.45 till DEN, men funderade på att ta mig i minstonde till LAX tidigare. Biljetten var billigaste "P" alltså i F kabinen till ca $350 SFO-LAX-DEN en väg. "inga problem" sa killen vid check in, men när frågan om DEN samma kväll kom ifråga var det avgift + fare difference. Utmaningen för mig var 18.00 avbokningen på Hilton LAX. I alla fall, kom iväg från SFO och landar i LA, kliver av planet 19.15. Har kollat Hilton som år fullt, så vågar inte avboka innan avresa från SFO.

  Får en tanke i G&T dimman airside på LAX..."Hum, om Hilton är fullbokade, kanske det är bra om någon avbokar?" Ringer Hilton som säger inga problem. Springer nu till Admiral's Club som skickar mig till Flagship Loungen. Tjejerna där säger: "vi fixar mot $75 Same Day Stand-By". Fair deal anser jag med tanke på att det inte ens är samma dag, men nästa dag jag skall åka :)

  Lämnar kreditkortsdetaljer, springer till transferbussen till Commuter terminalen. Ringer nu Hilton, dom är glada och jag år glad. Hälsar på Admiral's Cluben därute, då ringer damen från Flagship som har noterat fel nummer. Det får hon... Att det sen blir lite soppa är en annan femma, men jag borde radera min gnälltråd från 2012 om American Airlines :p
   
  FF#1, Martin Björnström, sembl och 1 annan gillar detta.
 3. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Och nu kan jag rapportera att American Airlines F är helt ok.. Bra hårdvara och amerikansk service. Eftersom det är sen kväll/natt så är det inte så mycket servering.
   
  Martin Björnström och Storsteffe gillar detta.
 4. doc

  doc Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Det är lustigt att det är så olika. När jag, farfar, pappa och @xmit åkte LCY-JFK-LAX-HNL på en betald biljett utställd av British Airways fick vi inte alls åka med tidigare flyg mellan JFK-LAX. Vi hade ett ganska långt stopp på JFK och en kort natt i LAX. Det var omöjligt att ändra, då American Airlines-damen på JFK inte fick röra biljetter på British Airways-stock. Kanske borde provat igen vid senare tillfälle och med någon annan alltså.
   
 5. @doc, en liten teori jag har är att åker man ensamt är allt enklare i kombination med självklart Emerald status, handbagage och agent rouletten på flygplatsen :)
   
 6. doc

  doc Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jo, det är sant. Vi var bara en Emerald resten Sapphire, men reste samtliga bara med handbagage. Spontant skulle jag säga att vi framför allt hade otur med agentrouletten. Hon brydde sig inte om annat än att biljetten var utställd av British Airways. Vi hade kunnat vara standby på den tidigare flighten, men inte ens det. Nåväl, nästa gång vi åker är alla Emerald. ;-)
   
  sembl gillar detta.
 7. Homer

  Homer Medlem

  Har jag också råkat ut för, status betydde ingenting...
   
 8. AABack2ARN

  AABack2ARN Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Var det den nya A321an?

  Avseende ombokningar/standby så tror jag det verkligen beror på vem man får prata med. Skulle dock säga att min erfarenhet är att inrikessegment på internationella biljetter är betydligt knepigare att hantera än om man "bara" har inrkessegment.
   
 9. Fast jag och @Senator lyckades med konstycket att fråga snällt när vi landat med British Airways på JFK om vi kunde flyga till DCA och stanna 20h och sen vidare till MIA än att flyga direkt JFK-MIA. Och det gick minsann.
   
 10. Men @sembl, vår införsäljning var trots allt världsklass..:D
   
  sembl och agehall gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×