American Airlines introducerar (äkta) Premium Economy

Diskussion i 'Oneworld' startad av AABack2ARN, 12 December 2015.

 1. AABack2ARN

  AABack2ARN Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Hade väl för mig att jag läst något om Premium Economy hos Iberia men kom inte alls ihåg var. Men som du säger verkar väl finnas vissa frågetecken. ;-)

  Avseende Aer Lingus är detta det enda jag kunnat hitta: Aer Lingus Is Rebranding Their Loyalty Program - One Mile at a Time

  Inte min fetstilsmarkering.
   
 2. Alf

  Alf Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Det fanns en uppgraderingskupong som flygbolaget delade ut till frekventa resenärer som gällde de internationella linjerna. Jag åkte så frekvent på den tiden att jag bara behövde ringa till American Airlines i Sverige och be om dessa uppgraderingar. Dessa kuponger hade vi mest nytta av om vi reste från ett annat land än Sverige. Vi hade också ett avtal med American Airlines om att vi blev alltid uppgraderade en klass på den biljett vi köpte. Köpte vi en biljett i C så fick vi en bekräftad plats i F. Riktigt bra på den tiden med caviar i F,
   
 3. AABack2ARN

  AABack2ARN Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Det var inte så att herr @Alf jobbade för ett stort svenskt telekombolag med säte i Kista och anläggningar i Dallas? ;-)

  Förstod på vänner att just det bolaget hade väldigt bra villkor med American och att SAS inträde på marknaden ARN-ORD bland annat skapade en situation för American Airlines som gjorde det svårt att täcka upp tappet av resenärer inte minst då en del avtal flyttades över till SAS.

  American Airlines hade med stor sannolikhet lagt ner (eller minskat) Stockholmslinjen oavsett om 9/11 hade inträffat eller inte :-(
   
 4. Alf

  Alf Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Nej där jobbade jag inte. Den verksamheten jag höll på med fanns i Kalifornien.
  Jag har bara positiv erfarenhet av American Airlines från den tiden. American Airlines hade på den tiden ett enormt bra team i Stockholm och på Arlanda som alltid ställde upp när det behövdes, ofta mer än förväntat.
   
 5. AABack2ARN

  AABack2ARN Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag kan inte annat än hålla med om att teamet bakom American i Stockholm var fantastiskt. Köpte förvisso bara privatbiljetter men började resa en hel del med dem i slutet av 90-talet. Var upp på kontoret på Nybrogatan ett flertal gånger för att hämta biljetter och få hjälp med lite allt möjligt avseende flygresan. Reste gärna på sådana där "visit USA"-biljetter och det var en del krångel med att få de där kupongerna att bli rätt - men de hjälpte alltid till :)

  Sen när det blev Tal-Aviation och de flyttade ut till Infracity var det en otrolig källa till service att ha dem som generalagenter för American Airlines. Många biljetter bokades precis som jag ville ha dem just tack vare personalen. Och de visste hur AAs system fungerade i detalj :) Och de gånger jag visste mer var de alltid intresserade av att lära sig hur man kunde "utnyttja" systemet.

  Fler och fler lämnade och när Tal-aviation blev av med rättigheterna att sälja American Airlines-biljetter blev det faktiskt bara sämre. Och då har jag som EXP det ganska bra förspänt med att få boka på telefon utan avgift hos personal som inte totalt skiter i sitt arbete. När man hamnar hos deras call-center i Indien, Filipinerna eller var de nu må vara är servicen totalt undermålig :-(

  Fick julkort av Tal-aviation många år :)
   
  Dr. Miles, Alf, Knucket och 1 annan gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×