Allmänna ryktestråden

Diskussion i 'Övrigt' startad av Palazzi, 31 Augusti 2012.

 1. Tänkte att vi kunde starta en tråd med allmänna rykten inom flygbranschen som vi på något sätt fått nyss om.

  Rykten skulle kunna vara t.ex: Nya linjer, Nya lounger, Uppköp, Omstruktureringar, försäljning av flygbolag, konkurser, nya plan mm.
   
 2. henrik l

  henrik l Medlem

  Ort:
  KVB
  Land:
  Sverige Sverige
  Ok, jag börja med att fråga om någon har hört något rykte om att US kommer att köra någon grand slam i år? Har försökt kolla lite på FT, men inte sett så mycket.
   
 3. Då börjar jag med den eviga SAS diskussionen.

  Jag har hört rykten om att SAS kommer presentera en rejäl förändring i höst. SGH (SAS Handling Group) kommer säljas, tillslut. Sedan kommer SAS omstrukturera huvudbolaget till att bara ta hand om långlinjer & medellånga flygningar från OSL, CPH & ARN. Alla matarlinjer inrikes i Norden och till Europa kommer föras över på Blue 1, och i viss mån Wideroe. Likt i fallet Austrian så betyder denna omstruktureringar bättre villkor för bolaget/bolagen.
   
  deltamartin och cmj gillar detta.
 4. cmj

  cmj Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Äntligen!! Det är väl ett steg i rätt riktning om SAS ska överleva.
   
 5. Tjaeng

  Tjaeng Medlem

  Jag har hört rykten om att stora omvälvningar är på gång i Oneworld. British Airways/IAG ska vara klara med en uppgörelse med Qatar och på väg mot codeshare med China Southern (drag som gör Qantas resp. Cathay Pacific arga), Qatar ska även vara på väg mot att komma in i Oneworld, trots att Air Berlin ju har sina band med Ethiad och Qantas sneglar mot Emirates för framtida samarbete på kangaroo route.
   
 6. Jan Petterson

  Jan Petterson Medlem

  Ort:
  Solna
  Land:
  Sverige Sverige
  Känns som man redan börjat i och med att man i alla fall lagt över ARN-HEL på Blue1 från i våras.
   
 7. Det ryktas om oneworld vill ha Hainan Airlines(HU) till oneworld.
  Men Cathay Pacific(Cathay Pacific) kommer nog att lämna oneworld ifall Hainan Airlines blir medlem av oneworld och Cathay kanske flyttar till Star Alliance där deras delägare Air China(CA) är redan medelm hos.
   
  Helge Haugen gillar detta.
 8. Tjaeng

  Tjaeng Medlem

  Jag har alltid trott att Cathay Pacific var helägt av Swire, men visst tusan, Air China äger 29,99%. Däremot kan man ju undra om Singapore Airlines kanske skulle bli kinkiga över ytterligare en all-widebody premium carrier i samma allians.
   
 9. Det ryktas om två saker idag:

  En allians mellan Emirates och Qantas, detta har spekulerats runt en tid men verkar nu vara lite mer konkret. British Airways och Qantas JV gäller till 2015 om jag minns rätt, och kommer nog inte ändras:
  Qantas, Emirates alliance tipped for next week - Flights | hotels | frequent flyer | business class - Australian Business Traveller

  Ett annat rykte gäller medlem SENATOR, som funderar på att klippa banden med "Miles & A Lot Less" nu med alla ändringar. I en intervju med sig själv säger SENATOR: "det måste vara Schwaberna (läs: Tysklands smålänningar) som numera driver koncernen med alla dessa kundovänliga beslut. Visst finns det några fördelar med Star Alliance Joint Venture, men priserna har jo gått upp rejält. Jag förstår att om jag köpte en rea biljett till New York till 11.000kr i affärsklass skulle jag få lite mindre poäng. Men när jag plötsligen skall få 150% på en standard biljett som kostar 24.000kr medan jag får fullt på BA på standard pris till 18.000kr är det något fel. Jag tror att efter 12 år som SEN, är det dags att se mig omkring. Lojalitet betalar inte", avslutar SENATOR och skakar lätt på huvudet.
   
  14 personer gillar detta.
 10. Ja, det som komplicerar ännu mer är att Cathay Pacific äger en del av Air China aktier(ca 19%).

  I så fall blir Bangkok-Hong Kong-Singapore-Bangkok riktig Star Alliance Golden Triangle. ;)
   
  1 person likes this.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×