Air Shuttle - ny buss mellan Stockholm och Arlanda

Diskussion i 'Andra transportmedel' startad av HCW, 24 Maj 2015.

 1. HCW

  HCW Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Har sett att en ny busslinje mellan Stockholm och Arlanda rullar sedan några veckor tillbaka, Air Shuttle. Deras USP verkar vara att de hoppar över de jobbiga stoppen vid Frösunda etc och istället bränner av resan på 35 minuter, samt att de landar några kronor billigare i pris om man köper online. Det ser rätt tragiskt ut, för jag har bara sett sammanlagt en (1) passagerare på bussarna. De rullar tomma fram och tillbaka.

  Har någon testat? I och med att man inte får eurobonuspoäng gissar jag att sannolikheten är låg...
   
  Gus och Jakob Österberg gillar detta.
 2. SAS404

  SAS404 Medlem

  Inte hört talas om det tidigare, måste testa! Lite kul att läsa det här med tanke på vad du skriver ovan
  AIR SHUTTLE AB startar ny busslinje mellan Stockholm-Arlanda
   
 3. dino_81

  dino_81 Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Denna nya operatör har gått mig helg förbi. Kul men en ny aktör på linjen Sthlm City - Arlanda och Flygbussarna behöver direktkonkurrens även om jag är rädd att Air Shuttle kommer att få det svårt.

  Flygbussarnas fördel är att de har väldigt många turer och det känns som de har ett nästan obegränsat antal bussar.

  Att konkurrera med dem på sträckan in till Sthlm verkar vara väldigt svårt. Känns även om att Flygbussarna med sin storlek kan konkurrera ut varje ny aktör genom att åtminstone tillfälligt kan sänka priset till en nivå som en ny aktör inte kan matcha på längre sikt.

  Tror inte att Air Shuttle kommer att kunna ta speciellt många kunder från Flygbussarna bara genom att få ned restiden med några minuter.

  Air Shuttle - Flygbussar
   
 4. HCW

  HCW Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Roligt och oväntat att de kör med nya bussar - jag trodde alla var gamla för dekoren känns inte helt kontemporär.
   
 5. Jacob

  Jacob Medlem

  Jag känner till denna men det var rätt osäkert om de ens skulle komma igång, när de skickade ut sitt pressmeddelande hade de varken fått klart med bussar eller fått upp webbsidan.
   
 6. HCas

  HCas Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har också sett de här bussarna vid Sankt Eriksplan den senaste veckan. Blev nyfiken och kollade upp hemsidan, för jag hoppades på prisdumpning, men de säljer biljetter för samma pris som Flygbussarna. Då förstår jag inte alls poängen - det enda man kan konkurrera med på den sträckan är väl pris? Att inte stanna i Solna ger jag inte mycket för.

  Mycket fundersam över hur de har tänkt. Hade det inte varit bättre att sätta in bussarna någonstans där Flygbussarna inte har täckning?
   
 7. Chrille

  Chrille Medlem

  Ort:
  LLA
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har sett dom och trodde först att det var en tillfällig grej eftersom det sammanföll med att Arlanda Express hade strul med "signalfel". Eftersom dom avgår framför World Trade Center i stället för från bussterminalen så känns det som ett provisorium, eller är det tanken att dom ska göra så i fortfarighet?
   
 8. El0

  El0 Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Fick upp denna som alternativ i Resrobot-appen igår när jag kollade på olika alternativ ut till Arlanda.
  (tog dock Arlanda express istället då det var lite brådis).
  Under den korta tiden jag var på Arlanda hann jag se 3(!!) st olika AirShuttle-bussar.
  De verkar alltså ha en del bussar.

  Jag tror dock som vissa andra att de måste dumpa priserna för att kunna locka till sig kunder... får väl se om bolaget finns kvar vid årsskiftet :)
   
 9. Verkar som en väldigt osäker satsning för ett nytt bolag. Dåligt med reklam, så innan tillräckligt med folk hittat dit förutsätter jag att kassan sinat.

  Skillnad på konkurrensen från Västerås till Arlanda, där det handlar om jättarna Nettbuss o Swebus som konkurrerar. Även här finns det en jäkla massa avgångar, men priserna är desamma....
  Då nettbuss utvecklar Västerås till en stor hubb i deras nätverk så gissar jag att de blir vinnaren här, och det är ju tacksamt med tanke på deras goda komfort.

  Synd att det inte går att få ner priserna istället. Detta kommer snarare innebära högre priser när en konkurrent faller bort....och den andra får monopol på prissättningen. Inte bolagens fel iofs...
   
 10. JWD

  JWD Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Redan när jag läste resevillkoren så dog mitt intresse totalt för Air Shuttle.. I regel så reser jag med 3 normalstora resväskor. Så jag kommer att fortsätta mitt resande med Flygbussarna som hitintills inte haft någon bagagebegränsning. Men det är så klart alltid välkommet med fler aktörer på marknaden.

  ''Bagage Max en normalstor resväska eller motsvarande, samt ett handbagage per betalande resenär får medtagas på bussen. Den totala bagagevikten får vara max 25 kg.''
   
  Anders Nilsson gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×