Air France Affaires (Business) till Boston - del 1

Diskussion i 'Reserapporter' startad av rvarttinen, 17 Juni 2013.

 1. rvarttinen

  rvarttinen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Då var det dags igen - en liten veckolång resa till en av de årliga konferenser jag brukar delta i. Denna gång var det Boston på tur. Såg fram emot detta i och med att det var för mig en ny destination.

  Vistelsen i Boston var sista veckan i mars, i år. Så, det blev en tidig morgon flight, 06:50, ut från Arlanda på lördagen innan. Det skulle bli ett antal timmar i loungen på CDG, men det gjorde inget, skulle passa på att jobba en del. Med boarding card utskrivet tog jag mig ut till Arlanda, checkade in väskan och snabbt genom säkerhetskontrollen. Väl påplats i loungen kunde jag konstatera att utsikten mot plattan var väl en aning begränsad. Då låg loungen i markplanet, men jag kunde titta lite på den maskin som skulle ta oss til Paris.

  IMG_20130323_061233.jpg

  Utsikten ... en A320 som skulle ta oss till CDG

  IMG_20130323_060323.jpg

  ... och en liten stämningsbild ..

  Efter lite tid i loungen så var det dags att kliva ombord. Det var inte långt att gå till gate; uppför trappan rakt fram.

  IMG_20130323_070849.jpg

  Strax efter att vi lämnat Arlanda - för alla oroliga; jag har telefonen i flight mode.

  Efter avgång så serverades frukost. Varm sådan: liten omelett, korv, sauterade grönsaker, yoghurt, croissant med tillbehör, frukt och juice. Och, kaffe förstås.

  IMG_20130323_075309.jpg

  Varm frukost ombord

  Konfigurationen är 2 + 2 (fast 3 + 3, egentligen) i C-kabinen, med samma slags säten som i Economy, med mittensätet blockerat. Jag hade ingen "bredvid" så jag hade hela rad 1 för mig själv.

  Väl framme på CDG parkerades maskinen vid en annan terminal, men ingen stress, hade ju gott om tid denna gång. Busstransfern till terminal 2F gick i vilket fall snabbt och smidigt. Vid ett tilfälle ett antal år tidigare hade jag ett byte på ca tjugo minuter då jag skulle till San Francisco. Inga problem den gången heller, och väskan kom med den.

  Väl framme i terminalen så blev till att traska till 2E för att inta loungen där. 2E består av två större delar, vilken del du ska till framgår av monitorer, beroende från vilken del din flight går ifrån.

  Nu denna första gång för min del på CDG efter de ombyggnader som gjorts så visade det sig att saker och ting blivit smidiagre. Nu klockade jag inte den tid tog att ta sig från 2F til loungen på 2E. Men, jag upplevde det som ungefär den tid det tar att gå, faktiskt. I och med den resklass jag hade så kunde jag nyttja den priokö, Access No 1, som finns; till passkontrollen (ut ur Schengen). Någon säkerhetskontroll görs inte om du kommer från Stockholm.

  Det har inrättats en ny gång som gör att det smidigt går att att ta sig mellan 2F och 2E utan att, som förut, lämna airside.

  IMG_20130323_095138.jpg

  Gången emellan, tyvärr rörelseoskärpa när jag hade för bråttom med mobilen ...

  IMG_20130323_095157.jpg

  Väl framme i loungen så kunde jag konstatera att den är rätt stor. Och, som med tidigare loungebesök AF/CDG så varieras utbudet över dagen. När jag kom hade inte lunchen börjat serveras ännu, utan det fanns fortfarande frukost kvar. Lunchen bestod av något kallskuret, sallad, varm soppa, bröd, frukt, och en del andra godsaker (som ost). För den sim gillar choklad från Valrhona så finns det massor av den varan.

  IMG_20130323_102208.jpg

  En del av loungen

  IMG_20130323_102222.jpg

  Min temporära lilla plats, jobba lite ... och sedan ...

  IMG_20130323_102121.jpg

  Väsentligheter..!.

  Efter ett antal timmar i loungen, med mat varvat med arbete, blev det så daga att ta sig till nästa flyg, mot Boston.

  Detta var del 1, planen är att skriva några fler delar täckandes hela resan:

  - Del 1, ARN - CDG
  - Del 2, CDG - BOS
  - Del 3, Vistelsen i Boston med lite om hotellen
  - Del 4, hemresan, BOS - CDG - ARN
   
  Last edited: 17 Juni 2013
  22 personer gillar detta.
 2. Trevlig rapport! Thumbs up för den snyggaste väskan "out there" ;)

  /G
   
  1 person likes this.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×