Agenter ser inte samma tillgänglighet av bonusresor

Diskussion i 'British Airways, Executive Club' startad av Magino, 28 Mars 2014.

 1. Magino

  Magino Medlem

  Ort:
  STO
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag försöker boka en inrikesresor med Avios ombord American Airlines men det går inte så bra. Jag vill ha allt på samma biljett och det är här det blir problem.
  Försöker boka
  ORD-DFW
  DFW-GJT

  När jag söker på varje sträcka separat finns det gott om platser. Mellan ORD-DFW finns det tio olika flyg att välja mellan. När man söker mellan ORD-GJT kommer så klart inget upp. Därför ringde jag till British Airways för att få alla flygen på samma biljett. Men när agenten söker på ORD-DFW får hon endast upp tre avgångar, och alla är för tidiga för mig.

  När jag söker på ORD-DFW och tar en avgång som agenten inte hittade kan jag gå hela vägen för att betala och allt. Står för övrigt det finns sju lediga stolar.

  Är detta vanligt? Har inte inte agenterna samma tillgång som jag har online? Tycker det är mycket märkligt.

  Om jag nu bokar de två flygen som två separata biljetter, kommer American Airlines hjälpa mig med ombokningar om jag blir försenad och missar min connection. Har endast 55min mellan flygen i DFW och jag flyger ändå ut från ORD. Sedan är flyget till GJT det sista för dagen från DFW
   
 2. AABack2ARN

  AABack2ARN Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Det är tyvärr inte helt ovanligt att agenterna inte har tillgång till samma inventory som via webbokning.

  Att boka de två sträckorna på olika biljetter är tyvärr att be om problem, oavsett om det är bonusbiljetter eller revenubiljetter. Beroende på orsak till eventuell misconnection kan nog American Airlines tänka sig att boka om dig (till dagen efter) men det kommer med största bli du som stå för hotell.

  Att det finns tillgång på sträckorna var för sig men inte tillsammans är absolut inte ovanligt. Tyvärr. Swiss är ett praktexempel på detta.
   
 3. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  American Airlines har en mycket trevlig policy för missconnects. De anser att det är bolaget som orsakade förseningen som är ansvarig för att fixa problemet. Dvs om du kommer med American Airlines och missar ditt OW-flyg vidare, så anser de att American Airlines är ansvariga för att lösa det åt dig.
   
  1 person likes this.
 4. Magino

  Magino Medlem

  Ort:
  STO
  Land:
  Sverige Sverige
  Den policyn lät ju trevligt.

  Frågade henne på British Airways om hon kunde lägga ihop två separata bokningar men det skulle inte gå. däremot kunde hon länka ihop dem, men inte mer än så.
   
 5. Flight_Mode

  Flight_Mode Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Detta att British Airways agenten endast ser några av flighterna är för att det är endast de som har British Airways flightnummer, som kommer fram på deras skärm
  Jag råkade själv ut för samma problem i år när jag hade en connection-flight mellan SFO -LAX, det fanns 6st American Airlines flighter den dagen men bara 3 fanns att tillgå i British Airways:s system. Frågade varför och agenten sa att detta beror på att de bara har tillgång till vissa av flighterna, jag som innan också trott att man hade 100% tillgång till alla flighter i samarbetet. Man vill väl säkert göra så för att det ska var någon skillnad att flyga med American Airlines eller British Airways, vad vet jag :confused:
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×