Aegean Miles&Bonus användningsfrågor tråd

Diskussion i 'Star Alliance' startad av Dr. Miles, 28 November 2011.

 1. Okej, det här låter hur som helst strålande, för första gången har jag något konkret att gå på som jag själv tycker låter lika mycket värt 150k poäng som min originalidé TXL-FRA-EZE i first. Ska bli intressant att se om jag hittar något framåt mars-april.

  Edit: Ja Bryssel är väldigt billigt härifrån, tack för tipset!

  Stora nackdelen jämfört med alternativet Lufthansa first är att man flyger två nätter i sträck, men det blir nog svårt att undvika. Idealet vore att hitta en middagsavgång från Europa så man landar i (exempelvis) Japan på morgonen och sedan tar dagflyg till Australien.
   
 2. Inget bolag (även andra flygbolag utanför Star Alliance) flyger dagflyg ut från Tokyo till Australien. Alla flygningar mot Australien är nattflyg.
  Detta gäller även för resa mot Nya Zeeland.
   
  NyfikenGrau gillar detta.
 3. Budgetresenär

  Budgetresenär Medlem

  Ort:
  Malmö
  Land:
  Sverige Sverige
  När jag söker efter Star Alliance awards med United's sökmotor så dyker det upp flyg med Austrian Airlines (OS) prefix som är operated by Air Berlin. Dessa går väl inte att boka med Aegean miles?
   
 4. palmen

  palmen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Det lär du inte kunna göra. Om United har avtal med Air Berlin att kunna boka bonusresor med dom så är det inget som Aegean autoamtiskt också har.
   
 5. Apanssonz

  Apanssonz Ny medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Tjenare gänget!

  Tips mottages gärna ang. hur man till ett överkomligt pris kan inkassera 6000 tier miles alt 2 Aegean legs innan mitten av juli? Tänkte eventuellt åka ner enkel resa med charter till någon av turistöarna till sista minuten-pris och sen boka en awardresa hem via ATH. Vet att jag inte tjänar miles på awardresor men man tjänar väl fortfarande 2 legs på att göra flygningen? Har 19000 award miles hos dem för tillfället :)
   
 6. palmen

  palmen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag vet faktiskt inte om du tjänar flighter på awards, det gör man tex inte på SAS så du ska nog inte ta det för givet.

  Använd gärna denna mall och starta en separat tråd så blir det lättare att hjälap till med vad du kanske kan boka
  Letar du efter flygbiljett? Använd den här frågemallen när du startar en ny tråd | BusinessClass.se forum | 500 000 inlägg om resor

  Om du är ungdom går det säkert att boka någon resa med SAS på longhaul för 2500 kronor tur och retur för att dra in poängen som behövs till Aegean. Om jag kommer ihåg rätt ger SAS Ungdom 100% intjäning till Aegean Miles & Bonus
   
 7. Budgetresenär

  Budgetresenär Medlem

  Ort:
  Malmö
  Land:
  Sverige Sverige
  Det är väl ganska vedertaget att awardresor (och charter för den delen också) varken ger miles eller segment.

  Har du redan 2 segment hos Aegean/Olympic eftersom du bara behöver 2? Och om du har 19000 miles så räcker det väl med 5000 miles, eller?

  Det är lätt att söka efter Aegean-flighter med ITA Matrix, gör bara så här och testa med lite olika flygplatser och datum:
  Aegean.png

  Du kanske kan hoppa runt lite på de grekiska öarna, i så fall hittar du flygplatskoderna här: List of airports in Greece - Wikipedia
   
  Karl Pedal och palmen gillar detta.
 8. Budgetresenär

  Budgetresenär Medlem

  Ort:
  Malmö
  Land:
  Sverige Sverige
  Det verkar ha skett en smyghöjning av kostnaden för resor inom Europa/norra Afrika. Numera är det 15000/25000 miles enkel resa för ekonomiklass/businessclass.
   
 9. Vi brände i veckan 150k av våra poäng (avgifter totalt 420 euro, hade varit 380 via onlineverktyget) på en bokning FRA-BKK-SYD enkel i business för två pers med Thai. Ett tips jag kan ge är att trots att Aegean påstår att deras nya online-sökverktyg för awards visar all tillgänglighet så är det långt ifrån så. Jag frågade om en avgång i slutet på december som jag sett tillfälligt men en timme senare var borta - damen på Aegeans telefonbokning rabblade upp lediga säten på en mängd flighter den veckan, varav jag knappt sett någon i Aegeans sökverktyg. Hon påstod det kunde bero på att andra kollar samtidigt, men det tror jag inte på. Så jag tycker det helt klart är värt att boka på telefon trots 20 euro avgift per person, om man inte bokar något väldigt "billigt".

  Dessutom har jag haft en felaktig uppfattning om att ombokning/avbokning skulle kosta massa poäng på Aegean, vet inte var jag fått det ifrån (Flyertalk kanske?), men även detta kostar bara 20 euro per person och kan göras ända fram till avresedagen.

  Tyckte jag fick väldigt bra service på Aegeans telefonbokning, hade väl tur med person också men sammantaget lite bättre urval än jag hade trott. Thai släpper väl också ovanligt mycket awardplatser har jag fått intryck av iaf.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×