Senaste nytt

Adria Airways har gått i konkurs

Palazzi

Medlem
Inte bara att bolaget gått i konkurs, det utgjorde det enda reguljära flygbolag som flög mellan Lugano och Zürich. Swiss, som samarbetade med Adria har därmed tappat en viktig region (Tessin).
Swiss har nu slutit avtal med SBB, schweiziska tågbolaget, om upp till 14 avgångar per dag i båda riktningar mellan Lugano och Zürich.
På liknande sätt gjordes när linjen mellan Basel och Zürich lades ned.

Ja, märkte det. Hade en flygning bokad..
Nu är man väl ganska bortskämda med att ha en väl betjänad järnvägsstation på Zürich flygplats men det lägger ändå på ca. 2h restid.

Som tur är har antalet bussar till Malpensa ökat, samtidigt som direkttåg från flygplatsen (S50) återkommit sedan Juni/Juli.

Finns väl en viss logik i att lägga ner flygplatsen om den enkom betjänar Zürich och Malpensa nås så pass mycket snabbare. För de som ska "bara" point to point mellan Zürich och Lugano har man väl redan en av de bättre tågalternativen i Europa.

Av egoistiska skäl, som Star Alliance-trogen, missgynnas jag såklart något. Har svårt att motivera att hädanefter inte ta den snabbare vägen via Milano.

Angående Adria så är jag inte förvånad. Mycket fokus på att agera underleverantör på linjer ingen annan lyckats få ekonomi i. Känns spontant som ett recept på misslyckande, om man inte har helt andra förutsättningar än andra flygbolag.
 

Atom

Medlem
Älskade Slovenien som destination och var bekvämt att flyga med Adria. Tror ni någon tar upp staffetpinnen med direktflyg från CPH ?
 
Toppen