8 timmar layover i Seoul vad att göra?

Diskussion i 'Resmål & visum' startad av lillemannen, 6 Mars 2015.

 1. Ja, det kostar inte skjortan heller. Jag bjöd min kund och återförsäljaren till middag. Vi åt mycket och de drack mycket men notan var inte mer än 400 SEK för 4 personer sammanlagt.
   
  Glenn E och lillemannen gillar detta.
 2. knutas

  knutas Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Seoul är en stor stad, att åka in till city utan att veta vad man vill resulterar ofta i att man hamnar på något turisthak (eller lotte mall). Jag skulle föreslå att du besöker Hongdae eller Itaewon som är lite mer genuina koreanska kvarter, mycket liv och rörelse, än vad gagnam är som är nybyggt och anses vara mer mot finansdistriktet. Dra en sökning på vår vän google så hittar du mkt info.

  I matväg så är samgyupsal (typ barbecue) som även @Fredrik Andersson rekommenderar en av mina favoriter. Vill man ha starkare mat så kan jag rekommendera t.ex kimchitshige. Och att inte förglömma den inhemska spritdrycken Soju såklart!
   
 3. lillemannen

  lillemannen Medlem

  Ort:
  Malmö
  Land:
  Sverige Sverige
  Det låter perfekt. Nu är resan bokat med mina sista lifemiles så nu är det spikat.
   
  Glenn E gillar detta.
 4. SvartMjolk

  SvartMjolk Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Agreed! Maten är oslagbar. Har inte ätit en måltid i Korea som jag inte varit supernöjd med.
   
  lillemannen gillar detta.
 5. FF#1

  FF#1 Medlem

  Ort:
  Luleå
  Land:
  Sverige Sverige
  Då har du nog som tur inte varit där jag har ofta har ätit... har aldrig ätit så dåligt som i Korea, det är så illa så att jag nästan gruvar mig för att åka dit.
  Visst finns det mycket gott i Korea men i andra ändan av skalan hujja...Urk!

  Personalmatsal på tung industri: Tänk unken fuktig matsal i källaren, maten serveras av mattanter inklädda i plast från topp till tå samt visir för ansiktet... genom att slafsa upp den med gummihandsklädda händer direkt på brickan som är av typen med olika fack i bleka pastellfärger. Värmen är ofta 35C i matsalen, och vatten kryddat med unket te serveras först efteråt vid utgången precis vid stationen där man dumpar matrester och bricka.

  Gillar verkligen koreans barbecue, premiumkött,, goda grönsaker och spännande inälvsmat med goda kryddor.
  Rå lever, isad kmichi och sesamoljemarinerad gomage med koriander är godare tillbehör än man kan tro. Speciellt med en koreansk öl och soju av hög kvalitet till.

  Dessutom så håller jag med om att Seoul är en stor stad, lätt att bara virra runt utan att hitta det man vill, så en bra plan är guld värt
   
 6. Glenn123

  Glenn123 Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Ja smaken är som baken. Åt den där BBQ'n 3 gånger i olika delar av landet. Då kött är favoriträtten skulle jag säga att koreansk BBQ är högst mediokert. Dels äter dom ju med pinnar så redan där är köttet förstört eftersom dom måste skära/klippa köttet i små bitar precis som din bild visar. Att grilla själv är väll kul en gång ungefär sen vill man hellre att maten är lagad av någon "professionell"(kock).
   
 7. Jag ser inte det som ett problem att köttet är delat i bitar precis som en riktig Kobe biff.....Är köttet bra så kan man få köttet tillagat precis som man vill ibland blodigare, ibland mer genomstekt. Det är ju upp till dig själv hur du tillagar det.

  Sen så finns det så enormt mycket olika typer, fläsk, biff, marinerat osv..... Själv har jag hittat en enormt trevlig liten restaurang i MyeongDong som serverar "Black pig" som steks på stekplattor (Inte grill) som är enormt gott kött. Har hittills inte hittat så bra griskött i Sverige.
   
  Dr. Miles och SvartMjolk gillar detta.
 8. lillemannen

  lillemannen Medlem

  Ort:
  Malmö
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag får tacka alla för alla tips. Man kan lätt säga att detta forum gör en beroende. Det slutade med en first biljett till Seoul ICN och sen vidare.
  Återkommer med mer detaljer, då det skall bli en snabb jorden runt resa på 5 dagar senare i höst.
   
 9. flum

  flum Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Då har du inte ätit sjögurka och levande träskmaskar
   
  knutas gillar detta.
 10. Nu börjar det bli löjligt.
  Det är inte så att alla måste äta sjögurka eller silkesmaskar för att kunna uttala sig om maten i Korea, ungefär lika relevant som man måste äta Surströmming eller Björnsköttbullar för att kunna uttala sig om maten i Sverige.
   
  Glenn E, Fredrik Andersson och SvartMjolk gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×