Senaste nytt

5 flygningar på rad 1 - Hong Kong tur och retur (Semi-live)

Peter65

Medlem
Nu bär det iväg med Avios, kanske inte den smartaste vägen att åka, med tanke på ganska dyra skatter via Heathrow... men vad gör man inte för att "få ihop" vår "first in first" :p

Peak på jobbet och några korta veckor, kanske inte rätt tid att semester men ska bli så gott :) Jobbet lär ju ligga kvar om en vecka..... men den dagen den sorgen :rolleyes:

Direkt hem efter en något kortare jobbdag, ut med soporna och ta med väskorna, in i en taxi mot Landvetter där min äkta hälft står väntar efter en flygbussresa från centrala Göteborg.

Strax efter jag hade checkat in oss på webben kom följande sms från BA;

"Flight BA0793 on 31-May/GOT - This service is operated by Titan Airways on our behalf. We apologise for any inconvenience this may cause."

Verkar vara en B757, var längesen man åkte med den typen av plan och nu ett helt nytt flygbolag, rapport om det blir när vi är i London, antingen senare i kväll eller när vi är i loungen Galleries First Lounge efter security i First Wing.

Har tidigare prövat den nya entrén i First Wing, vilken lyxkänsla att få gå den vägen och snabbt går det :)

Snabb bagageinlämning i BA's vänstra disk, allt incheckat hela vägen trots en övernattning på Heathrow.

Från början var det tänkt vi skulle åka över Kristi himmelfärds-helgen, men pga olika anledningar funkade det inte. Så här i efterhand känns det väldigt bra, vi hade nog hamnat i BA's IT-strul men inställda flygningar.

Sitter nu i Menzies lounge och väntar på första flygningen på rad 1 ;) med Titan Airways.

Dagens snacks i loungen
DSC06070.JPG


DSC06071.JPG


Min tallrik - det är OK men skulle vilja haft nåt mer matigt.
DSC06072.JPG


Blir en GT oxå, bara för att fira in semestern.

Reserapporter kommer allt eftersom, rapport från första legget blir när vi är i London.

Bara så ni vet, denna reserapport är skriven på en padda, å jag är inte riktig kompis med auto-korrigering, blir fel ord ibland....
 

Peter65

Medlem
Vid incheckning fanns det ett brev från BA som beklagade ändrat flygbolag och att de lovade samma service med Titan, men det skulle inte finnas taxfree på planet. Dessutom fanns det en möjligt att boka om från Titan till BA utan kostnad oberoende vilken typ av biljett man har.

I gaten fick vi reda på anledningen av bytet, BA behövde ha fler säten från London för att få hem de som har suttit "IT-inlåsta" i London. Flyget till Göteborg var helt fullt enligt gate-agenten.

Kan säga att boardingen tog lång tid, nästan alla i Priority Boarding fick nya sätesnummer, en gateagent vid automaten = det tar lite längre tid.

Göteborg - London Heathrow
BA793 B757-200 (G-ZAPS) operated by Titan Airways
20.05 - 21.15
01A+01C


DSC06074.JPG


Väl ombord blev vi direkt frågade om vi ville ha en pre-flight drink, vad blev det? Champagne-Castelnau förstås! Detta tycker jag BA ska lära sig o_O.
DSC06085.JPG


DSC06077.JPG


Sätena är väldigt standard, på Titan hemsidan fanns G-ZAPS med olika sätes-varianter, en hel business, några med "riktiga" business stolar, dvs 2+2, i med olika antal, och den vi åker med "bara" ekonomi layout men med ett spärrat mittensäte alltså lika som BA. Man kan ju hoppas att det blir "riktiga" business säten ;)
DSC06075.JPG


Planet är runt en tredje del fullt tillbaka till London.

Nästa test, tar de jackan? Nope funkade inte

Start från Landvetter, fin utsikt.
DSC06078.JPG


DSC06080.JPG


Maten kom, med plastlock, nåväl min var kall men mackan varm. Okay då, vi fick skumpa innan start.

Kyckling(?)macka - så där god
DSC06082.JPG


Rökt kött - gott (såg ut som anka, men tror inte det var det)
DSC06084.JPG


Sen var det 2 efterrätter ;) eller var osten förrätt ?!? Hursomhelst osten bra, men de kexen... nja... BA-standard havrekex. Moussen söt, men ok.

Vi har faktiskt tagit med oss svenska kex vid några tillfällen på long haul. Ost och portvin på flygningar är inte att förakta men inte tillsammans med dessa "masonit-kex".

Servicen mellan måltid och landning väldigt bra och diskret, av någon anledning var skumpa-glaset aldrig tomt....

Mycket nöjd med crew'n och BA ska en eloge att de gör vad de kan för att få hem alla strandade passagerare även om det tar några dar.

Även om planet är runt 16 år gammalt så är det väldigt fräscht och välstädat på korta tiden på plattan. Syns på en del ställen att det är ett ex-Ibera plan, lite spanska här å där.
Crew-uniformerna är mycket snyggare än BA.

Vi fick även reda på att Titan har sin bas på Standsted och har kört därifrån de sista, runt 25 åren. De är också tacksamma att de kan hjälpa BA att komma tillbaka i sin vanliga tidtabell.

Som sagt det var 13 år sen jag flyg med B757a, det var på bröllopsresan med Icelandair till Orlando via Stockholm och Reykjavik och då var det inte rad 1..... utan billigast möjligt... väldigt vad man har lärt sig via BC och åldern :), dessutom väldigt, väldigt mycket turbulens halva vägen till Orlando.
Hursomhelst var det ett väldigt trevligt plan att flyga med.

Även om jag inte riktigt tycker om att planet stannar utan "snabel" å det blir buss så blev det bra denna gång. Titan-planet hade p-plats vid T5-3 och buss till T5-1. Bussen vi åkte med var vara business och 2-3rader efter.... Från att dörren öppnades till dess att vi var vid POD-stationen tog det 10-12 min. Väldigt skönt att slippa rulltrappa ner - tåg-rulltrappa upp osv...

Nästa stopp är på hotellet Thistle London Heathrow T5, som man nyttjar en "Pod-taxi" för att komma till parkeringen, Station B, och sen igenom en stålgrind efter ha ringt receptionen och efter följa de gröna fotstegen. Kostnad £5/pers och väg, alltså för att de ska öppna grinden. Lite mycket kanske, men är nog billigare än en vanlig taxi.
DSC06089.JPG


Nästa rapport kommer från Galleries First Lounge imorgon bitti för att ta oss till........
 

Peter65

Medlem
Hotellet, Thistle London Heathrow T5, helt ok för £79. De har en bar + restaurang utomhus, om flygplanen startar mot T5, som ikväll, är det ett riktigt bra ställe att se startande flygplan.. me like...

Fin morgon, väldigt skönt ute
DSC06095.JPG


Efter en lite kort natt är vi tillbaka på T5 för frukost och bubbel, nästa ben går till Frankfurt.
DSC06097.JPG


DSC06100.JPG


DSC06102.JPG


DSC06103.JPG
 

Peter65

Medlem
London Heathrow - Frankfurt
BA906 A319-100 (G-EUPR)
08.15 - 10.55
01A+01C


Blev även buss till planet idag också.
DSC06105.JPG


Skippade frukosten på planet, men kaffe och Champagne de Castelnau funkar o_O
Nu kom skumpan i småflaskor.
DSC06108.JPG


DSC06109.JPG


Inte mycket annat att skriva om här mer än att kapten sa att det blev en gate och ingen buss.

Nästa stopp blir Cathay's Lounge innan en annan större fågel tar oss till Hong Kong återigen rad 1 :)
 
Toppen