2-4-1 Awards-resa Stockholm-Singapore t/r

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av molntankar, 5 Januari 2019.

 1. molntankar

  molntankar Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Med Singapore Airlines? (det är ett av kraven här :))
   
 2. CoooC

  CoooC Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  ZRH/LHR-SIN blir med Singapore Airlines men ARN-ZRH/LHR blir med annat flygbolag. Dock måste du hitta tillgänglighet av awardplatser* på de flygen på de datum du kan tänka dig att flyga vilket inte alltid är det lättaste.

  *flygbolagen avsätter bara ett visst antal platser på varje flight som awardplatser(bonuspoängsplatser). På vissa flighter och i vissa perioder kan flygbolagen välja att inte erbjuda några awardplatser alls.
   
  Canadien gillar detta.
 3. molntankar

  molntankar Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Den här resan är sedan en tid tillbaka över, och jag tänkte att jag skulle ta tillfälle i akt och skriva några rader. En liten "mini-reserapport", helt enkelt.

  Previously in this thread... (tänk er en amerikans man med djup röst)
  Bonusresan som jag bokade var Stockholm - Singapore t/r i Business. Resan kostade 165 000 poäng och en 241 voucher för mig och min flickvän. Resan var tänkt som en kombination av födelsedagsfirande (för min flickvän) och nyårsfirande.

  Det här var min första "riktiga" bonusresa som jag bokat (med det menar jag en resa där jag siktat på att samla ihop poäng; tidigare har jag bokat resor inom Europa bara för att jag sett att jag råkar ha poäng för det), och jag var tämligen novis när jag bokade den. Jag är fortfarande väldigt novis, även om jag vill anse att jag klivit upp några nivåer.

  Hur som helst. Stockholm - Singapore t/r i Business. Mitt krav var att resan skulle flygas med Singapore Airlines, men det var också allt. Jag hade förstått att de är ett riktigt bra flygbolag.

  När jag väl hade nått målet med 165k poäng (och en voucher) så ringde jag till SAS för bokning av min tilltänkta resa. Det gick väldigt smidigt, jag berättade bara ungefär vilka datum jag ville flyga till Singapore, och ungefär vilka datum jag ville flyga hem från Singapore och så hjälpte killen på andra sidan luren mig att hitta passande datum och så blev resan bokad. Väldigt enkelt.

  "I den här resan" ville vi till Australien (där vi skulle fira nyår), det fanns inga poäng för det här ändamålet -- så vi köpte en open-jaw resa SIN-PER/SYD-SIN. Den här resan var också med Singapore Airlines (dock i ekonomi). I Australien reste vi med Virgin Australia och Quantas (om någon undrade, försökte hitta något *A bolag men vad jag förstår det så finns det ingen sådan möjlighet?)

  Jag skulle naturligtvis kunna skriva några rader om allt som inte har med själva flygandet att göra, men jag tänker att jag håller mig till en rapport om "logistiken", så att säga.

  Resan började på Arlanda. Vi skippade loungen, och beslutade att ha mer tid för annat. Incheckning i Business class, Singapore Airlines. Det är här rean har sin början. Något exhalterade!

  IMG_20191216_082246.jpg

  Efter att ha checkat in så begav vi oss till gaten med lite "pirr-i-magen" känsla. Så mycket kul framför oss; delvis själva resan - förstås! - men också att för första gången få flyga business class med Singapore Airlines. Mycket spännande!

  Väl på planet finner vi våra platser utan problem. Och allt kändes på en gång så bra! Vi bjuds på dricka, och känslan av "äntligen" infinner sig. Eftersom att vi flög under jul/nyår perioden så var planet lite utsmyckat för detta. Kul detalj!

  IMG_20191216_092446.jpg

  Som jag tidigare skrev så var resan bokad Stockholm - Singapore, helt med Singapore Airlines. Detta innebär ett stopp i Moskva. Om man läser lite längre bak i den här tråden så får man tips och idéer om hur man kan strukturera en sån här resa utan att mellanlanda i Moskva (tex flyga via Köpenhamn, eller London, eller dylikt) -- det här var naturligtvis ingenting som jag hade tänkt på öht när jag ringde och bokade resan.

  I den här tråden följer också en diskussion om vilket som är bäst; att resa via Moskva eller att hitta en annan lösning. Jag kan efter den här resan konstatera att för vår del uppskattade vi att resa hela vägen med Singapore Airlines (dvs via Moskva). Det ger "mest business class för poängen" (så att säga), och så får man uppleva en spännande rysk lounge också vilket jag tyckte var lite kul. Jag är personligen glad att vi flög just så här.

  IMG_20191216_122019.jpg

  Vi hann spendera lite tid i den här loungen innan det var dags att återigen kliva ombord på planet för vidare färd mot Singapore. De flesta här vet förstås om det - men för er som inte vet det - när man mellanlandar i Moskva så är det samma plan som man återigen kliver på, dock måste man se till att man tar med sig allt sitt handbagage och alla sina personliga ägodelar när man gör den här mellanlandningen. När man kommer tillbaka in på planet har man samma platser som man hade när man klev av, och känslan för oss var ungefär "våra platser! Skönt att vara tillbaka :)"

  Resan fortsatte mot Singapore.

  Vi serveras god mat, och det blir en hel del film- och TV-tittande. Jag vill säga att underhållningssystemet är bra, med mycket att välja bland och bra storlek på skärmen. Vi fick också möjlighet att sova ordentligt. In-flight crew var väldigt observanta och jag tror att vi utstrålade lite "nybörjare", så när vi tänkte att vi skulle göra om våra säten till sängar så var det ungefär som att de kunde läsa våra tankar, och utan att vi sa något så kom de fram och fråga; "vill ni ha hjälp att göra om till säng?" -- jag gissar att tankeläsning är ett av kraven för att få arbeta som flygvärdinna i Business class hos Singapore Airlines :)

  Nu vill jag göra ett litet tillägg i berättelsen. Långt innan den här resan började så hade jag kontaktat Singapore Airlines gällande resan. Jag ville berätta att det var en födelsedagsresa för min flickvän, och se om det gick att ordna något för det. Jag skrev också några ord om hur mycket jag såg fram emot resan, och hur glada vi var att ha nåt målet för att boka den här awards-resan.
  "Vi kan ordna en födelsedagståra, inga problem!" fick jag till svar, "vi kommer att servera den mellan Moskva och Singapore". Min flickvän var helt ovetandes. Och jag är lite på "helspänn" i väntan på att de ska uppmärksamma min flickväns födelsedag och komma ut med tårtan...

  IMG_20191216_220803.jpg

  Tårtan serverades tillsammans med två glas juice och ett kort underskrivet av in-flight crew! MYCKET, MYCKET uppskattat! Min flickvän blev helt klart väldigt överraskad och också väldigt glad. Kortet tycker jag var en väldigt rolig detalj, med flight number och datum och allt!

  ... eftersom att jag tänkte hålla mig till en "logistik-rapport" så hoppar jag över att skriva om Singapore mer utförligt ... dock vill jag skriva att vi bodde en natt på Marina Bay Sands, och det vill jag verkligen rekommendera! Väl värt en natt!

  Efter några dagar i Singapore var det dags att fortsätta vår resa till Australien (Perth). På flygplatsen i Singapore gick incheckning smidigt, och eftersom att jag har *G kunde vi besöka deras "KrisFlyer Gold lounge". Denna var dock en besvikelse. Inte mycket att ha till lounge skulle jag säga, jag tycker tex att SAS Gold lounge ARN T5 är bättre -- och det säger nog en del. Men ändå kul att se, och det blev ju en del av "logistiken", så att säga.

  IMG_20191221_074805.jpg

  Som sagt. Vi flög till Perth. Där stannade vi i några dagar och hade lite olika äventyr, men... logistik-rapport. Från Perth flög vi med Virigin Australia till Melbourne, också i ekonomi. Detta blev då ett flyg som inte gav några poäng (mer än att jag bokat resan med ett SAS kreditkort :p). Vi stannade i Melbourne under några dagar ...... och flög sedan från Melbourne till Sydney, i ekonomi, med Quantas. Det här flyget gav då naturligtvis heller inga poäng. Vi fick heller ingen möjlighet att prova någon lounge i varken Perth eller Melbourne.

  Efter att ha stannat några dagar i Sydney var det dags att flyga tillbaka till Singapore. Vi skulle bara ha ytterligare en natt i Singapore innan vi slutligen skulle ge oss av för hemfärd mot Stockholm, men eftersom att bonusresan var bokad ARN-SIN t/r så blev vi tvungna att göra på det här viset. Visst, vi kunde naturligtvis ha flugit till Singapore för att senare ta flyget mot Stockholm, men vi valde att stanna en natt i Singapore.

  Rean Sydney - Singapore var också i ekonomi, med Singapore Airlines. Bra resa. Lång resa. I Sydney fick vi testa Singapore Airlines lounge genom *G, och den var långt mycket bättre, mysigare, trevligare än motsvarande i Singapore. Man kunde till och med beställa kaffe och varm choklad från en barista, något som min flickvän uppskattade :D, det goda livet helt enkelt.

  IMG_20200102_070244.jpg

  En natt i Singapore och sedan hemfärd. Planet från Singapore mot Stockholm med mellanlandning i Moskva avgår från Singapore 5 minuter över midnatt. Detta innebar alltså för vår del att efter vi hade checkat ut från vårt hotell så hade vi i princip en hel dag i Singapore innan vi skulle resa hem. Det var inga problem, och vi gav oss iväg till flygplatsen i god tid innan avgång för att få möjlighet att utforska Changi. Det var helt klart värt det! Häftig flygplats, kanske den häftigaste flygplatsen som jag någonsin besökt, med inomhus-vattenfall och regnskog!

  IMG_20200103_194354.jpg

  I och med att hemresan nu var i business class (som vi har saknat dig, älskade business!) så fick vi också möjlighet att besöka Singapore Airlines Business lounge, och nu kan vi snacka lounge. Troligen den bästa loungen jag själv någonsin besökt. Jag vet att det är många här som har besökt 100-tals lounger, men den erfarenhet jag har att luta mig emot säger att det här var en riktigt bra lounge! Min tidigare favoritlounge är *G lounge på LAX (så vet ni vad jag har att jämföra med, och ungefär var mitt "benchmark" ligger). Bra mat, trevlig lounge, mycket utrymme. Helt enkelt väldigt, väldigt bra!

  IMG_20200103_211859.jpg

  IMG_20200103_212609.jpg

  IMG_20200103_214132.jpg

  Efter att vi utan minsta stress spenderat ganska mycket tid i loungen så var det då dags att faktiskt flyga hem. Singapore - Moskva - Stockholm. Vi hade inga problem att kliva av i Moskva, och jag vill återigen poängtera att jag tyckte det var mycket bra att resa med Singapore Airlines hela vägen. Skönt med "våra" säten både till Moskva, och sedan till Stockholm -- man känner sig liksom hemma :) , och vi båda uppskattade att få riktiga business class säten hela vägen hem.

  På det här flyget fick vi ytterligare en överraskning...

  IMG_20200104_073908.jpg

  Nämligen två stycken Singapore Airlines nallebjörnar! Uppskattad gest! Tydligen är det här en grej, som jag inte hade den minsta aning om -- men Sigapore Airlines har tydligen dessa nallebjörnar att dela ut som man kan samla på sig. Har förstått att det finns björnar med åtminstone andra fäger på kläderna. Jag skämtade lite med min flickvän och sa "nu måste vi flyga Singapore Airlines i fortsättningen så att vi kan samla björnar", och hon svarade "javisst -- björnar istället för miles!" :)


  Där avslutar jag min "mini-rapport" som jag nu efteråt inser inte blev så mini.

  Självklart har vi redan börjat smida planer inför vår nästa bonusresa, och när det börjar närma sig så kommer jag givetvis att vända mig till expertisen här på BC, som jag vill passa på att tacka för alla tips, tricks, idéer, inlägg, forumtrådar som gör den här typen av resor möjliga! BC är verkligen världsklass, och jag hoppas att alla ni som dagligen finns här för att hjälpa till med sånt här tar åt er! Stort tack!
   
  Vojago, zippan, LPC123 och 27 andra gillar detta.
 4. JohnnyWilde

  JohnnyWilde Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Lägg gärna upp den här under egen rubrik i reserapporter då den är värd ett mycket bättre öde än att drunkna i den här tråden!
  Bra jobbat och hoppas att ni snart får åka SQ C igen
   
  Berglund, FilipJ och molntankar gillar detta.
 5. Lauda 777

  Lauda 777 Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  +1
  Fin rapport!
   
  molntankar gillar detta.
 6. eliee

  eliee Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Mycket trevlig läsning!
   
  molntankar gillar detta.
 7. Canadien

  Canadien Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Teck för en trevlig rapport, och kul att du liksom jag gillar omväxling med lite rysk stel flygplats/lounge emellanåt som motpol till kommersiella CPH!
   
  molntankar gillar detta.
 8. Alf

  Alf Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Tack för en trevlig reserapport. Jag håller med @JohnnyWilde, lägg upp rapporten under reserapporter, den platsar bra där även om du kallar den mini samt att den blir lättare att hitta vid sökningar.
  Det är intressant att se så olika vi ibland tycker om resandet och om hur vi upplever olika saker. Jag tycker ju nästan helt i motsats till vad du tycker om business upplevelsen med Singapore Airlines med stopp i DME och deras lounge. Det framgår också av min reserapport.
  En resa med Singapore Airlines, toppen i First och mindre bra i Business | BusinessClass.se forum | 500 000 inlägg om resor

  Jag skulle nog stå ut med ett stopp på utresan som är på förmiddagen eller i början av resan. Men att kliva ur tidigt på morronen när man helst vill sova var något jag aldrig kommer att göra om. Hela stoppet i Moskva var ganska jobbigt med alla kontroller och väntande i säkerhetskontroller och ny boarding. Nej, det kommer jag att undvika till varje pris. Jag tar t o m hellre ett par timmar i SAS Plus för att flyga nonstop till någon plats i Europa för att byta flyg. Flyger jag business är CPH det självklara valet om jag inte vill åka annan flygplansmodell än A350. Jag åker hellre B777 i business än A350 eftersom jag tycker sätena är bättre i den.

  Nu hade du nog turen att få den besättning och service man förväntar sig av Singapore Airlines. Det fick tyvärr inte vi när vi åkte i business på hemresan. Däremot var det toppen på utresan i First.

  Inte heller loungen i Singapore, Silver Kris lounge tyckte jag var speciellt bra. Loungen blev framåt småtimmarna knökfull till alla avgångar mitt i natten till bl a Europa. Matutbudet var mediokert, i varje fall för mej som inte äter kyckling.

  Dryckesutbudet var också ganska magert. Skulle gärna sett någon god likör och en Campari. Ett par olika sorters rött och vitt vin fanns och till damernas förtjusning fanns även champagne av någon sort.

  1C02752B-E747-40D1-A9AC-DA9F5AB52EF6.jpeg

  Det gläder mej att ni är nöjda med era resor med Singapore Airlines. Det skall man vara när dom klassas så högt i alla undersökningar. Det var just därför jag blev besviken deras business på hemresan. Jag ser det dock som ett olycksfall i arbetet att man får en ouppmärksam besättning, det är ovanligt med Singapore Airlines. Tycker man inte om stöket med mellanlandning i Moskva så väljer man bort detta och åker annan väg, vilket jag gör fortsättningsvis med Singapore Airlines. Fritt val, alla nöjda.
   
  Last edited: 22 Januari 2020
  Sir Lemon och molntankar gillar detta.
 9. molntankar

  molntankar Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Tack till alla som tagit sig tid att läsa min "lilla" mini-rapport!

  @JohnnyWilde, @Lauda 777 och @Alf -- ni har nog rätt i att jag borde startat en ny tråd med den här rapporten. Men ska jag vara ärlig så var det inte tänkt att bli en så lång rapport som det ändå blev; fingrarna bara fortsatte skriva :)

  Just denna rapport, som är så relaterad till hela den här tråden, har jag nu inget problem med att den "drunknar" i tråden. Jag skrev den mest som ett "avslut" på den här tråden, "vad hände egentligen?" -- här fanns svaret på den frågan.

  Nu känns det överspelat att "kopiera över" rapporten till en egen tråd så jag tänker att den här gången får det vara precis som det är. Men jag vill verkligen understryka att jag gläds av att ni tyckte det var kul att läsa. Nästa gång lovar jag att göra bättre ifrån mig när det gäller att skriva en rapport, förhoppningsvis om inte allt för lång tid!
   
  Magnus Lindskog och Alf gillar detta.
 10. 011430121

  011430121 Medlem

  Ort:
  STOCKHOLM
  Land:
  Sverige Sverige
  Trevlig reserapport, trevligt med tårtan.
  Nu när ni har fått smak på det här med att resa i Busnissclass så kommer ni att fortsätta att ” jaga” poäng för att få denna upplevelse, det dröjer nog inte allt för många år så kommer ni att prova på First, detta med att jaga poäng är beroendeframkallande bra eller dålig, det är upp till dig!
   
  LPC123, molntankar, MrDollar och 1 annan gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×