18 timmar i Bangkok, förvaring av bagage?

Diskussion i 'Resmål & visum' startad av ACervin, 3 Januari 2013.

 1. ACervin

  ACervin Medlem

  Ort:
  Brisbane
  Land:
  Sverige Sverige
  Har ett onödigt långt layover i BKK. Anländer 05 55 på morgonen och avreser mot BNE kl 23 59 på kvällen. Kan man förvara sitt handbagage någonstans? Hinner man ta sig in till city på något bra sätt? I så fall tips på aktivitet. Är där någon Thai lounge att föredra?. Har försökt att söka på BCs hemsida men inte helt lätt att få fram något. Alla tidsfördrivande tips välkomna. Tackar på förhand
   
 2. johansch

  johansch Medlem

  Det finns en "Left Luggage"-tjänst på BKK för 100 THB/kolli/dygn, men inte för värdesaker, som man ju typiskt har i handbagaget.

  Jag skulle göra följande:

  Ta en taxi till ett hotellrum inne i stan (cirka 1h i genomsnittstrafik), t.ex. i Sukhumvit, nära någon skytrain-station. Kostar cirka 2000 THB/dygn för okej/trevlig nivå. Du kan sedan använda rummet som hemmabas, för vilande/duschande och bagagelagring.

  Du borde få cirka 13h inne i stan (från typ kl 08 till kl 21). Denna tid kan du använda för att medelst Skytrain/BTS utforska de typiska turist/shopping-ställena längs med skytrain-linjen.
   
  Last edited: 3 Januari 2013
  1 person likes this.
 3. Jacob

  Jacob Medlem

  Behöver du lite extra poäng till något konto finns det billiga tur och returbiljetter mellan Bangkok och Hong Kong med några av de flygbolag som flyger sträckan som "fifth freedom". Du hinner utan problem fram och tillbaka till Hong Kong under tiden. ;)

  En dag i Bangkok kan vara trevligt men det blir nästan lite väl långt tid att slå ihjäl under en dag. Misstänker att du inte heller lär vara i prima form efter en natt på ett flygplan från Europa.
   
 4. Ett annat tips från mig.
  Glöm inte att ha 700 THB i kontanter. Om du har tur behöver du inte betala, men du är skyldig att betala departure tax 700 THB om du inte har stopover i Bangkok eller Bangkok som destination.
   
 5. Swisser

  Swisser Medlem

  Jacob, vet du vilka flygbolag inom Staralliance resp oneworld som flyger denna sträcka som "fifth freedom"? Är det något speciellt flygbolag, flight eller flygplanstyp du skulle rekommendera för en trevlig upplevelse?
   
 6. ACervin

  ACervin Medlem

  Ort:
  Brisbane
  Land:
  Sverige Sverige
  Johansch tack för hotelltipset. Låter klokt man kan behöva vila några timmar också. Jag kommer att vara lite luggsliten då jag landar. Man kanske rent av skall ta in på ett flygplatshotell och vila upp sig och ägna sig åt lite email-arkeologi. Kan nog behövas efter 2 veckors semester.

  Om jag skulle kika på fifth freedom biljetter. Har vi någon tråd?
   
 7. Adam

  Adam Medlem

  Landar med ett flyg 5:55 också i oktober och åker vidare mot SYD 19:20, Har aldrig varit inne i BKK. Tror ni jag hinner in för att ta pulsen på stan?
   
 8. johansch

  johansch Medlem

  Ja, du borde väl få cirka 8h inne i stan efter att all immigrationstid/transporttid/säkerhetskontrolltid/säkerhetsmarginal dragits bort. Det räcker nog fint.
   
 9. Det finns också package tour för transit passagerare.
  Fördel med detta är att man slipper att betala 700 THB departure tax.

  Thai Airways International - Australia - What's New

   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×