10 dagar roadtrip i Florida - tips sökes!

Diskussion i 'Resmål & visum' startad av Kman, 9 Juni 2019.

 1. mjulven

  mjulven Medlem

  Ort:
  LPI
  Land:
  Sverige Sverige
  Ett tips om ni besöker Key West är att ni tar en halvdag och besöker ön dry tortuga som ligger utanför. Det finns två alternativ att ta sig dit, antingen båt eller sjöflygplan. På ön finns en gammal fästning från 1800talet och bra badmöjligheter.
   
  Kman och rvarttinen gillar detta.
 2. aldrighemma

  aldrighemma Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Lite "fun fact" är att fästningen, ft Jefferson är USA's största tegelbyggnad :) Och USA's tredje största fort. Har tyvärr inte varit där själv, men det finns på listan!
   
  Kman och rvarttinen gillar detta.
 3. Ystad

  Ystad Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Båten dit:
  20190526_194709.jpg

  Planet dit:
  20190516_091811.jpg
   
  mjulven, Patrik och Kman gillar detta.
 4. Bridgeman

  Bridgeman Medlem

  Ort:
  Sundsvall
  Land:
  Sverige Sverige
  Chansen är ganska minimal att du blir uppgraderad till en cab.
   
 5. Big Birger

  Big Birger Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Avis President-status ger ingen vidare uppgraderingsmöjlighet i USA. Eller ingen alls för att vara exakt. Går att uppgradera via en voucher, men då bara om man hyrt en liten bil. Suburban är ju det man vill ha. :)
   
 6. Hachans

  Hachans Medlem

  Det finns helt ärligt ingen vettig anledning till att man vill ha cab i Florida i augusti. Störtregnar det inte, så blir du uppäten av småkryp eller sönderstekt av solen på huvudet.

  Satsa på en bil med tak som är lite lyxigare och har rumpkylare typ någon trevligare Cadillac, det kommer du ha betydligt roligare med än en cabbe. Cabben är en idé roligare i teorin än i praktiken.
   
 7. GOTBound

  GOTBound Medlem

  Ort:
  GOT
  Land:
  Sverige Sverige
  Uppgradering map, status gäller upp till full-size. Enda förhoppningen är att det finns en cab i Ultimate Choice (HERTZ) eller Preferd Select & Go (AVIS) delen för ens status, men det är ett lotteri, speciellt på en flygplats som MIA.

  Suburban eller RAM, Silverado eller allra helst F150.

  EK
   
  Big Birger gillar detta.
 8. Sennah27

  Sennah27 Medlem

  När ni åker västerut mot Naples rekommenderar jag varmt att ni skippar "alligator alley" på I-75 utan istället tar den betydligt mysigare Route 41 från Miami till Naples. Tar lite längre tid, framförallt om man vill stanna till och kika på alligatorerna som ligger och solar sig i diket på norrsidan av vägen. Finns flera ställen där man kan stanna och kika lite till - men framförallt det är en betydligt mysigare väg och som alltid i USA - kan man undvika Interstatevägarna så får man en helt annan bild av USA på de mindre vägarna!
  Marco Island bodde vi på ett par dagar, riktigt mysig pärla där pulsen sänks per automatik. marcoisland.jpg tamiamitrailhw41_5.jpg tamiamitrailhw41_4.jpg tamiamitrailhw41_3.jpg tamiamitrailhw41_2.jpg tamiamitrailhw41_1.jpg marcoisland.jpg
   
  Kman gillar detta.
 9. Najk

  Najk Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Det man bör tänka på är att det är extremt litet bagage i en cab typ Camaro eller Mustang. Skulle säga att det fungerar om man max har 2-3 handbagage. Sist hyrde jag en Chevrolet Suburban, kostade enbart ca 800kr mer än en midsize suv för 1vecka, för familjen inkl 2 barn 6 o 8 år. De satt som kung/drottning bak i fåtöljerna. :)
   
  Bridgeman gillar detta.
 10. Joje_66

  Joje_66 Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Några småsaker då vi gjort ganska många rundor i hela Florida. En hel del bra tips har du fått men problemet är främst att det inte finns tid för en bråkdel. (Själv har vi bara varit i Florida mindre än 3 veckor en gång (2 veckors charter 1993).

  1-3. Bra idé att övernatta men inte att se Miami dagen efter, att köra ända ner till Key West för att vara där en kväll, är det värt det? Key West bör man ge 3-4 nätter.
  3. Stanna inte i någon stad, ta Everglades på vägen till t.ex. Ft. Myers Beach.
  4-5. Personligen skulle jag inte göra så många stopp/hotellbyten, satsa på kvalité framför kvantitet och ta mer på en kommande resa ;)
  6. Disney World heter det i Orlando, består av 4 parker plus badparker mm. mm. Fundera igenom vad ni är ute efter, Universals två parker, Busch Gardens, SeaWorld,Kennedy Space Center, Legoland (mindre om ni åker utan barn) kanske kan konkurrera?
  7-8 stanna i Orlando, eller åk till Miami Beach, South Beach, i mitt tycke bästa semesterorten i USA (av de vi besökt).
  9. Se 7-8 eller om ni inte gillar stadsliv välj Lauderdale By The Sea framför Ft. Lauderdale, mycket trevligare. Hollywood Beach kan vara alternativ....

  I princip en ort och ett hotell per dag, det blir verkligen komprimerat och det blir inte att se mycket av varje ställe. På tre veckor besöker vi i regel 2-3 orter, enstaka gånger 4-5, det ger mer tycker vi och man hinner komma in lite i känslan på varje plats som kan skifta extremt mellan platser i Florida.
  Det är ju i princip omöjligt med konkreta tips om boende, orter mm. utan att veta detaljerat vad ni vill ha.
   
  Tim Karlsson och Kman gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×