Senaste nytt

Äventyrsresa - Februari - Var åka/göra?

palmen

Moderator
Dykning Borneo, Sipadan. Billigt nu efter några kidnappningar, mest kineser.
Äventyr med beväpnad trupp på dykbåten och utegångsförbud efter 23.
Var där i April, kan verkligen rekommenderas. Flyg till Tawau via KUL med Malaysian Airlines för 10500:-.Sedan buss/båt 2-3 timmar.
Var är det utegångsförbud efter 23? För man bor ju inte på Sipadan.
Kan hålla med om att dykningen på Sipadan är riktigt bra, bodde på Mabul.
 

Matsson

Medlem
Pom Pom Island. Abu Sayyaf , Filippinsk gerilla når Pom Pom på 1 Tim från Suluarkipelagen. Efter mord och kidnappning befäste Malaysian Eastern Sabah Command ön med en pluton tungt beväpnad trupp, för att garantera säkerhet och undvika totalt ras i turismen. Här ingår att stanna i hyddan efter 23 ,detta varierar säkert mellan öarna, men Pom Pom var direkt utsatt. Vid vårt andra besök hade flera lokalanställda lämnat.
OT Dykningen världsklass v.g. macro och foto. 2 Tim till Sipadan om man ordnar tillstånd och vill dyka med större fisk :) Vi hade två dykande döttrar med oss och fann Pom Pom optimalt för oss att bo på.
 

Mack

Medlem
Galapagos Islands hands down, det mest absurd-fantastiska äventyret du kommer att göra!
Här är en lista över djur som du kommer lära känna vid en resa dit:
Pingviner (I KNOW RIGHT!!!!)
Flamingos
Sälar
Sjölejon
Pelikaner
Blue footed boobies ( gotta love them boobies)
Sköldpaddor (såväl enorma landsköldpaddor som under vatten)
Hammarhaj
Valhaj
Galapagoshaj
Muränor
OSV.. ÅK!

PS var där i februari 2014 och det är inte den bästa säsongen för att se just valhajar men i princip allt annat kommer du att uppleva och vädret var fantastiskt. Glömde nämna de många Iguanorna som hänger på lavaklipporna och de enorma djävulsrockorna ...

Nu blev jag väldigt sugen på att åka dit! Jag antar att man enklast köper en paketresa där guide och transport mellan öarna ingår? Har du någon arrangör att rekommendera?
 

Bibinski

Medlem
Det vanligaste om man har dykcert och endast åker dit för dykens skull är att man helt enkelt bokar en dykresa. Jag åkte dock dit med inställningen ad-libitum och hann ändå komma med på 3 dykutflykter under 9 dagar som jag var där och jag bokade hos ett av många dykcenter som finns på Santa Cruz. För övrigt tror jag att jag att i princip det ända smidiga sättet att ta sig dit är:

ARN-JFK/MIA-GYE-GPS , United trafikerar fram till staterna sen är det oftast United operated by LAN om jag inte minns fel.

Kan ibland önska att jag hade haft guider överallt men att inte ha det gav lite utrymme till egen utforskning också vilket jag tyckte var kul, du kan även hoppa in i vilken taxi som helst och be dem köra till önskad plats så kommer de agera guide när ni väl är framme. Tyckte mest det var kul och taxiguiderna var faktiskt inte dåliga alls! Det finns som sagt massvis med arrangörer på plats som oftast erbjuder 1-eller-2dags utflykter till olika öar. Enda alternativet om du ej skall bo på en båt är att man bor på Santa Cruz i Puerto Ayora enligt mig. Som sagt jag hade ej guider och tänker dagligen på det jag upplevde där men jag tycker du ska ha det om du tror att du kan hantera den mängden intryck på så kort tid ! Hur fan kan det finnas pingviner och flamingos på samma ö ?! :D
 

Bibinski

Medlem
1658585_10152202551071276_1362985745_o.jpg
 
Toppen