Är SAS American Express verkligen bra för poäng intjäning....

Diskussion i 'Kreditkort' startad av nissefalk, 17 September 2015.

 1. nissefalk

  nissefalk Medlem

  Ort:
  Aplared
  Land:
  Sverige Sverige
  Har haft ett British Airways Visa kort ett tag nu och samlat Avios till mitt British Airways konto, skaffade just ett SAS American Express Premium kort för att få 10,000 Eurobonus bonus, känns dock som om att samla poäng på SAS med kredit kort mot British Airways känns rätt kass.

  Bokade just en tripp till Houston med British Airways, betalade med mitt nya AMX för att komma över 15k så mina 10k Eurobonus ramlar in, resan kostade ca 26,000kr, för detta får jag nu 3,900 Eurobonus poäng, hade jag betalat med mitt British Airways Visa hade jag fått 5,200 Avios.

  En bonus flygning GOT-LHR-GOT kostar med SAS 30,000 Eurobonus poäng, samma tripp med British Airways kostar 8,000 Avios, känns rätt kass att bara få in 13% av vad en resa till London kostar med SAS, samma transaktion med British Airways hade gett 65% av kostnaden för samma resa.

  Skaffade mest SAS Amx för att jag redan har en 2 for 1 på British Airways Visa och 10k Eurobonus räcker till en inrikes tor till Stockholm.

  Har jag missat något här, annars känns det som om British Airways kortet skall användas även i fortsättningen.
   
  Brandten gillar detta.
 2. Försök att boka en bonusresa med flera segment med British Airways Executive Club avios, speciellt i premiumkabiner på long haul linjer.
  Du kommer nog att märka att det är inte grönare på andra sidan av staketet...
   
  charlesswe och Adam Nordén gillar detta.
 3. ARNBER

  ARNBER Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Borde du inte få 5200 EuroBonus poäng med Amex? 20 poäng för 100 kr eller? det hade du iaf fått med diners
   
 4. mha321

  mha321 Medlem

  Det är väl 15 poäng på Amex premium och 20 på elite.

  Däremot om bokningen hade gjorts med SAS så hade det blivit 30 poäng. Det är knappast förvånande att man får mer poäng om man använder sas-kort på sas och British Airways-kort på British Airways...
   
  Aurora gillar detta.
 5. jumbooze

  jumbooze Medlem

  Ort:
  ex-CPH
  Land:
  Sverige Sverige
  lite som mha321 säger, man får mer av SAS om man bokar SAS.

  Sen är det lite att titta på som DR miles säger, varje program har sin styrka,
  British Airways har korta sträckor = låg kostnad då det är ett avståndsbaserat program och SAS jobbar med zoner och tillåter mellanlandningar där British Airways straffar med att ta ut det dubbla.
  Jmf. med om du vill flyga GOT-FRA med British Airways och SAS.
  Med British Airways får du betala 4500 avios per segment? (brasklapp för mängden men det blir gånger 4)
  SAS oavsett om du behöver mellanlanda i CPH eller inte är det samma mängd poäng.
   
 6. nissefalk

  nissefalk Medlem

  Ort:
  Aplared
  Land:
  Sverige Sverige
  Ja där har jag en del erfarenhet och det är väl i stort sett omöjligt att göra en sådan bokning, har lyckats med en open jaw en gång i First men bara genom att ringa Executive club, vore ju enklare via web sidan.

  Men, om man nu jämför vart man kan åka med respektive Kort/Flygbolag så känns det som om British Airways ger bättre value än SAS, detta baserat enbart på omsättning på kortet utan att räkna in de poäng man får för att man flyger.

  200k spenderat på SAS Amx ger en resa för 2 i Ekonomi till London (2 for 1 voucher), eller en resa till London dvs 30,000 Eurobonus poäng

  200k spenderat på British Airways Visa så kan man åka 2 i Ekonomi till Los Angeles (2 for 1 voucher) eller 5 resor till London, dvs 40,000 (Avios Krävs 40,500 avios till LAX)

  Jaja, jag är i alla fall glad för mina 10k Eurobonus poäng på mitt AMX så kan man ta sig till Stockholm för ett eventuellt Qatar flyg på en rea....

  Får kanske ta och flyga SAS på long haul istället så man får ihop mer poäng att spendera.....
   
 7. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag tror du ser på saker på helt fel sätt. Om du väljer att inte utnyttja sweetspots så är alla program rätt usla.

  Jag använder både SAS EuroBonus (med AmEx) och BAEC (med tillhörande Visa-kort) och rent krasst får man ut mycket mer av SAS och AmEx än British Airways och deras Visa. Men det gäller att hitta rätt sätt att utnyttja varje program.

  Till att börja med så kan man säga att BAEC är exceptionellt bra på korta sträckor (tex ARN-LHR) i economy. Det är ovanligt - de flesta program är bäst på longhaul i premiumkabiner. Är man ute efter att använda poäng till economy-fligher generellt sett så är det bättre att bara betala. Det lär bli billigare och smidigare.
   
  HKG Flyer gillar detta.
 8. palmen

  palmen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Det ger även en resa för 3 personer till Svalbard just nu (10.000 per person i economy). Som många redan har påpekat så finns det sweet spots i alla program och andra resor som är mindre fördelaktiga. Med din 2-4-1 voucher kommer 1 person i business till USA för 50.000 poäng med SAS, du drar in 30k på din spend, 10k för signup och sen behövs bara 10k poäng till som du enkelt kan få genom att signa upp för sas mastercard och diners och göra några strököp (båda korten är gratis första året och ger signup bonus). Lägg till att du kan skaffa Coop Med Mera Mer kortet gratis 1 år och betala alla dina räkningar med det kortet som ger minst 15p per 100 kronor, helt plötsligt har du poäng så det räcker och blir över utan att behöva lägga ut en krona extra för att göra något roligare än att flyga till London för poängen. 60.000p drar du lätt ihop och det är en bonusresa med SAS för 2 personer till San Francisco (svårt att hitta platser dock) i economy. Även Los Angeles kommer ha samma poängpris för bonusbiljetter.

  Att nyttja sina SAS-poäng att flyga inom europa är sällan en bra deal, det är longhaul i business som gör det extra attraktivt, och vouchern går dessutom att använda på hela star alliance vilket är jäkligt trevligt.
   
  agehall, charlesswe, Dr. Miles och 1 annan gillar detta.
 9. nissefalk

  nissefalk Medlem

  Ort:
  Aplared
  Land:
  Sverige Sverige
  Tack @palmen för det där med Coop Med Mera, skall skaffa ett sådant kort med och betala några räkningar med så kanske jag kommer upp i 50k under nästa år och då få prova SAS i Business vilket jag inte gjort i long haul sedan 1993.....

  Har redan haft ett SAS Master Card och ett Diners som jag sagt upp så måste vänta ett eller två år innan jag kan signa upp igen på dom
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×