Är det värt att flyga Singapore Airlines First för €600 enkel på Manchester-Munchen?

Diskussion i 'Flygbiljetter' startad av Jonas C, 17 Juli 2014.

 1. Jonas C

  Jonas C Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  En vän till mig överväger starkt att boka Singapore Airlines First mellan Manchester och Munchen. Jag har försökt stoppa honom från att boka främst då flygtiden är för kort för att man ens ska kunna uppleva något under flygningen. Likaså saknas det ordentliga First Class Lounge faciliteter på Manchester, så man kan inte maximera markupplevelsen på samma sätt som i Singapore med The Private Room.

  Han själv menar att detta är hans enda möjlighet att flyga SQ First. Dock har han gjort ett antal resor med dem i Business, bland annat Singapore-Newark.

  Är nyfiken på att höra vad ni andra tycker. Är det värt att boka First på en sån kort resa eller är det ren idioti? LifeMiles och dylikt är inget alternativ för honom, då han vägrar vara medlem i annat bonusprogram än Miles&More.
   
 2. Om något är värt är väl relativt subjektivt, men jag skulle nog säga nej. 2 timmar och 5 minuter flygning ger inte mycket upplevelse och det kommer vara landningsförberedelser 30 min in, så vi snackar lite mindre än 80 minuter "aktiv" flygning med service.
   
 3. Om man vill flyga F och betala så lite som möjligt men samtidigt få en "komplett" upplevelse så föredrar jag en flygning på kanske 6-7 timmar-- typ DOH/DXB/AUH-Europa.

  MAN-MUC är för kort!
   
 4. pep

  pep Medlem

  Totalt uenig: dette er livets store chance for at flyve F næsten gratis på (omtrent) verdens bedste flyselskab. Go for it! Det er jo ikke bare de 125 minutter ombord men også forberedelse, lounge, limousine?, etc. Og så er der jo prestigen......
   
 5. 600 EUR är inte värt för en flygning under 2 timmar OCH på ett morgonflyg, i alla fall för mig.
   
 6. Pho

  Pho Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Det är ju ett personligt ställningstagande vad man prioriterar och vill betala för.

  Om din vän vill kunna säga att han åkt i first class, så är det kanske ett utmärkt alternativ. Själv skulle jag nog aldrig lägga extra pengar på att boka mer än economy på en så kort resa... (men det är ju min prioritering och jag reser främst för att komma till målet, för mig är det inte flygandet som är viktigt)
   
 7. Jockezona

  Jockezona Medlem

  Känns som waste of money.
   
 8. Homer

  Homer Medlem

  Om pengar inte är något problem så är det ju bara att slå till.

  I september börjar Garuda trafikera Amsterdam-London med 1:a klass (rutten blir: Jakarta – Amsterdam – London – Amsterdam)
  då handlar det väl om en flight på runt 45minuter.
   
  2 personer gillar detta.
 9. Skulle kännas komplett värdelöst för mig, om det bara är för flygupplevelsens skull. Sedan är väl kanske inte priset hutlöst..... Jag har gett liknande för enkelbiljett i C, men då var jag tvungen att flyga en precis avgång.

  Men om det är på hans "bucket list"....så varför inte (?)
   
 10. HON-II

  HON-II Medlem

  Det kommer inte att bli någon trevlig "F-upplevelse". SQ använder sig av en 777 med en F stol som är väldigt lik C-stolen. SQ F passagerare i MUC (eller FRA) får inte använda sig av Lufthansa F loungen utan blir hänvisade till Senator loungen. Ombord blit det frukost, men visst, man kan ta sig ett glas (eller två) Dom Pérignon eller Krug. Om man vill ha en bättre SQ F upplevelse på en kort sträcka (och inte spendera så mycket pengar), är SIN-HKG ett bättre val: A380 F suite, och det serveras lunch eller middag (HKG-SIN).
   
  4 personer gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×