Senaste nytt

Champagnetråden

rosenstam

Medlem
aca5c1031690cd10393fb706ed0923b8.jpg

Njuter av en härlig sommarkväll med gott bubbel och vannameiräkor vid bougainvillean
 

kristerj

Medlem
I veckan firade hustrun o jag jubileum. Tre olika flaskor testades, efter sista flaskan var vi salonsberusade (som boende i göteborgstrakten kan jag inte låta bli dåliga skämt).
Intressant är att se hur korkarna ser ut efter ett antal år. Salon hade börjat tappa trycket, så det var tur vi drack den nu :)

Champagne 1.jpg


Faktum är att Bollinger R.D. var en viss besvikelse för mig, helt korrekt smak men med mycket ton av apelsinskal, men jag saknade den fylligare, lite mer balanserade Bollinger-känslan som jag tycker finns i en LGA. Förmodligen behöver jag utveckla och träna mitt smaksinne mer...En bidragande orsak kan ha varit att R.D var Extra Brut och att vi kanske skulle ha ätit lite mer till den flaskan.
Salon var riktig bra och nu har jag inga fler flaskor av den kvar.:(. Kanske läge att boka en bonusplats i First på JAL, för att testa igen, så snart Japan öppnar.
Charles Heidseck är en utmärkt "Standarchampagne".

Vi åt dillchips med löjrom o gräddfil samt macadamianötter till champagnerna.
 
I veckan firade hustrun o jag jubileum. Tre olika flaskor testades, efter sista flaskan var vi salonsberusade (som boende i göteborgstrakten kan jag inte låta bli dåliga skämt).
Intressant är att se hur korkarna ser ut efter ett antal år. Salon hade börjat tappa trycket, så det var tur vi drack den nu :)

Visa bifogad bild 118749

Faktum är att Bollinger R.D. var en viss besvikelse för mig, helt korrekt smak men med mycket ton av apelsinskal, men jag saknade den fylligare, lite mer balanserade Bollinger-känslan som jag tycker finns i en LGA. Förmodligen behöver jag utveckla och träna mitt smaksinne mer...En bidragande orsak kan ha varit att R.D var Extra Brut och att vi kanske skulle ha ätit lite mer till den flaskan.
Salon var riktig bra och nu har jag inga fler flaskor av den kvar.:(. Kanske läge att boka en bonusplats i First på JAL, för att testa igen, så snart Japan öppnar.
Charles Heidseck är en utmärkt "Standarchampagne".

Vi åt dillchips med löjrom o gräddfil samt macadamianötter till champagnerna.
Vilket trevligt vis att fira på, och vilka fina champagner. Jag vill också säga att jag är mer förtjust i LGA än R.D faktiskt. Pluspoäng för macademianötterna :)
 
Toppen