Senaste nytt

Corona-viruset och hur det påverkar resande

igelkotten

Medlem
Hm, restriktionerna kring internationellt resande till och från Storbritannien är väl inte riktiga lika hårda som under vårens lockdown (tillåtet bl.a. för jobbändamål), men stängningen av alla restauranger och pubar för "dine-in" gör kanske att det skulle sticka i ögonen att hålla öppet. Det står dock något i det utkast jag läste i söndags om att viss "hospitality" ska kunna hålla öppet för det begränsade antalet resenärer som har laglig rätt att resa.

Det såg för övrigt ut som att BA redan i förrgår hade börjat gallra i flygschemat när jag slog en snabbkoll, men vi får väl se hur mycket som blir kvar kommande månad (och kanske lite mer, enligt många bedömare som tror att lockdown:en blir längre än fyra veckor).

Som trekker skriver fick man under vårens lockdown flyga som man ville - jag gjorde det bland annat. Under denna lockdown är all outbound travel förbjuden (förutom för nödvändiga jobbresor).
 

MTheC

Medlem
Jag undrar om det verkligen är någon mening med att fundera på detta just nu om man har en resa framåt jul/nyår. Allt ändras ju per vecka i princip.
Kan ju vara så att det ändras, vill dock gärna hitta en officiell informationskälla som man kan hålla koll på så man vet vad som gäller (även om det ändras.)
 

Agö

Medlem
Kan ju vara så att det ändras, vill dock gärna hitta en officiell informationskälla som man kan hålla koll på så man vet vad som gäller (även om det ändras.)
Skulle nog köra officiell kanarisk info och här. T.ex. nedan från 3 november.

El51UAoX0AAgYUE.jpg
 

TP12

Medlem
Nu när halva Europa stängt ner igen, vilka länder har loungerna öppna?
Tänkte kanske göra en kort MR över dagen med *A typ CPH-ZRH eller liknande nu i november.

Bytte precis FRA mot ZRH som plats för mellanlandning efter fått inställt flyg av Lufthansa och ombokningen skulle bli CPH-MUC-FRA och där min flight från FRA skulle lämnat innan flighten från MUC hade ankommit. Fick först byta MUC mot Hamburg vilket löste saken. Men efter att ha funderat lite så kom jag fram till att det bästa är att undvika Tyskland helt och hållet.

Swiss lounge i ZRH lär ha bättre servering än vad LH har i Tyskland. Dock stänger den (bara en öppen) 17 de flesta dagar såg jag.
 
Om någon som är lika bra på spanska som jag (dvs kan inte ett smack) så kommer texten här översatt i google translate. Om man är intresserad av apparna som länkas i slutet med 2D streckkoder (2D barcodes) så kan man söka på "Radar VIRUS Ministerio de Asuntos Economicos y Transf. Digital".

Islas Canarias
Destino Seguro
Para garantizarle una estancia con las maximas condiciones de seguridad y calidad, y oreservar la baja incidencia epidemilogica del archipelago:
Es imprescindible presentar en este establecimiento un certificado que demuestre la realizacion de un test de diagnostico de infeccion activa por COVID-19 con resultado negativo

El test debe haberse realizado en las ultimas 72 horas y estar homologado por las autoridades sanitarias de su pais o de la Union Europea.
El cerificado es obligatorio para mayores de 6 anos que quieran hospedarse en cualquier alojamiento turistico de las Islas Canarias.
Puede presentarse en formato digital o en papel.
Debe constar la fecga y la hora de la realization del test, los datos de identidad de la persona, el centro autorizado responsable de la verification y el resultado negativo.
No se exigira dicho certificado a los/las viajeros/as que acrediten (con su documento de viaje) que hace 15 dias que estan en las Islas Canarias, ni a los/las residents canarios que declaren no haber abandonado el archipielago en los 15 dias previos a su llegada al establecimiento. Tanto residentes como visitantes no podran haber presentado sintomas compatibles con COVID-19 en ambos periods.

ESTE ALOJAMIENTO TURISTICO DENEGARA EL ACCESO A TODA PERSONA QUE NO CUMPLA LAS CONDICIONES PREVIAMENTE DESCRITAS.

Excepcionalmente, y en caso de que demuestre su disponibilidad para realizarse un test diagnostico, le informaremos del centro autorizado mas proximo y permitiremos su acceso y pernoctavion el tiempo imprescindible para obtener los resultados. Hasta entonces, no podra abondunar su unidad alojativa.
Muchas gracias

Le recomendamos descargar y mantener activa durante su estancia en las islas, asi como los 15 dias inmediatamente posteriores a su regreso a su lugar de origen, la aplacacion movil de alerta de contagios RADAR VIRUS.


Kanarieöarna
SÄKER DESTINATION
För att garantera dig en vistelse med maximala säkerhets- och kvalitetsförhållanden och för att reservera den låga epidemiologiska förekomsten av skärgården:
Det är viktigt att i denna anläggning presentera ett certifikat som visar utförandet av ett diagnostiskt test för aktiv infektion med COVID-19 med ett negativt resultat

Testet måste ha genomförts under de senaste 72 timmarna och vara godkänt av hälsovårdsmyndigheterna i ditt land eller Europeiska unionen.
Certifikatet är obligatoriskt för personer över 6 år som vill bo i alla turistboenden på Kanarieöarna.
Den kan presenteras i digitalt eller pappersformat.
Den måste innehålla datum och tid för testet, personens identitetsuppgifter, det auktoriserade centrum som är ansvarigt för verifieringen och det negativa resultatet.
Detta intyg krävs inte av resenärer som bevisar (med resedokumentet) att de har varit på Kanarieöarna i 15 dagar, och inte heller från kanariska invånare som förklarar att de inte har lämnat skärgården på 15 dagar före din ankomst till anläggningen. Både boende och besökare kunde inte ha presenterat symtom som var kompatibla med COVID-19 under båda perioderna.

DENNA TURISTLÄGENHET NÄTTAR TILLGÅNG TILL ALLA PERSONER SOM INTE FÖLJER DE FÖREGÅENDE BESKRIVNA VILLKOREN.

Undantagsvis, och om du visar att du är tillgänglig för att utföra ett diagnostiskt test, kommer vi att informera dig om närmaste auktoriserade centrum och vi kommer att tillåta din tillgång och övernattning den tid som krävs för att få resultaten. Fram till dess kommer du inte att kunna lämna din boendeenhet.
TACK

Vi rekommenderar att du laddar ner och håller dig aktiv under din vistelse på öarna, liksom de 15 dagarna direkt efter din återkomst till din hemort, mobilvarningen för RADAR VIRUS-infektioner.
sträckkoder
 

Attachments

  • El51UAoX0AAgYUE.jpg
    El51UAoX0AAgYUE.jpg
    105,5 KB · Visningar: 271

M.K

Medlem
@Tomas E Som skrivet tidigare kan allt ske men de har verkligen varit tydliga med att det inte kommer ske då t ex ekonomin inte klarar en ny lockdown.

Allt resande utomlands innebär dock ett risktagande, men Doktorn önskade förslag om lämpliga HH resmål och Italien är bra i nuläget.
 
Toppen