Senaste nytt

Restauranger i Rom

Ska besöka Rom till våren och tar gärna era bästa tips på restauranger som man ej får missa. Både finare restauranger och små italienska hak som man bara inte får missa.

Tack på förhand!
 

JohanGE

Medlem
- Giggetto Hostaria Dal 1923 (judiska kvarteren) - prova gärna deras kronärtskocka
- Da Francesco - Piazza del Fico (mycket lokalt ställe, sjyst stämning)
- Ai Tre Scalini - Via Panisperna

Dessa tre bedömer jag som lite mer lokala hak, och ingen särskilt fancy men bra mat och trevliga platser.
 

Sticktown

Medlem
Det är många år sedan nu, så om någon vet att det inte längre håller måttet får man gärna korrigera, men vi uppskattade mycket ett ställe som heter Vinando. Fantastisk vinlista till mycket vällagad italiensk mat.
 

Mimer

Medlem
Pizzeria San Marino, Corso Trieste 163. Nära tunnelbana S. Agnese-Annibaliano. Liten familjerestaurang med supergod pizza/pasta.

Sedan kan du ta efterrätten (glass) på Gel'istria ett stenkast bort på Piazza Istria 14.

Och vill du hellre ta en efteröl så vandra iväg ytterligare ett stenkast till Gradi Plato Beershop, Corso Trieste 113, liten men riktigt bra bottle shop/bar (som i drick ute på gatan).
 

Mimer

Medlem
Ett annat tips förresten om du har möjlighet att åka lite bil. Googla Agriturismo Roma så hittar du gömda pärlor en liten bit utanför Rom. Åt på en av dem, full söndagsmåltid inklusive vin för €28 per person. Otrolig matupplevelse i synnerhet till det priset. Kan dock inte komma ihåg vad stället jag var på heter just nu men har kanske något kvitto sparat någonstans.
 
Toppen