Senaste nytt

Blåsningen - Hur blev du blåst under resan?

Dr. Miles

Expert
Jag anlände till Dalian i Kina inatt och jag hörde en diskussion mellan flygbussens representant och en grupp utlänningar om hur mycket det tar att åka flygbuss till stan. Döm min förvåning då flygbussen kostade 200 CNY(nästan lika mycket i SEK) per person till stan! Taxi till stan kostar ca 40-60 CNY per bil beroende på vart och när man åker, men inte mer.

Jag gick till biljettbåset av flygbussen och det stod tydligt att det skulle kosta 10 CNY per person.
Jag frågade en av personalen om vad ni håller på med. Personalen sa att alla bussar var upptagna och de behövde att kalla in chartered bussar och det kostar 200 CNY per person, inte per bil. Men sedan kom en vanlig Dalian flygbussar och de debiterade 200 CNY per person. Helt otroligt.
Det är nämligen så att det öppnas en internationell mässa från imorgon och många utlänningar ankommer till Dalian idag och imorgon också.

Det är verkligen fult av ett bussföretag håller på med sådan lurendrejeri.

Har ni någon gång blivit blåst/lurad eller ögonvittnat att någon blev blåst under resan? Berätta gärna.
 
Last edited:

ulagun

Medlem
Man behöver inte åka längre än till Sturup eller Malmö C och hoppa in i någon av friåkarnas bilar så är man garanterat blåst.
 
En taxichafför i Barcelona för några år sen trodde nog att det var min första gång där så han tog en liten omväg.
Dock riktigt dålig på Spanska och det var inga större summor men ändå, jobbigt när man sitter där i bilen och inte kan språket och man vet att föraren tar en omväg med flit.. det är väl den enda "blåsning" jag drabbats av.
 

fly4fun

Medlem
Jag köpte en flygbiljett för många år sedan till Paris med ett bolag som heter Ryanair. Jag hamnade på en åker mitt ute på landet. Har inte rest med skiten sedan dess.
 

rob74

Medlem
Vet inte om man ska kalla det blåsning men det mest otäcka jag råkat ut för var nog på The London Hotel i New York. Jag och flickvännen hade ätit en god middag på Ramsay's restaurang där. Sedan tog vi en drink och en fatlagrad Tequila i baren innan taxiresan till bostaden. Vi var endast lite lätt salongsberusade vid det laget. Blev dock lite orolig när hon efter ett par klunkar av tequilan sa att hon började se två av allt. Sedan åkte jag dit rejält eftersom jag hade avslutat hennes första drink (innan hon fattade att nåt var galet). Vi tog snabbt en taxi och jag satt och sms:ade en polare i London bara för att hålla mig vaken. Det var ganska konstig stavning och meningsbyggnad i de sms:en kunde jag se efteråt...
Det var en indier som körde, så språkförbistringen gjorde att vi hamnade på 40th Street istf på 48th Street.
Har ingen aning om hur mycket vi betalade för den turen. Vi klev ur, tjejen stukade foten och jag lyckades stoppa en annan taxi. *
Väl vid bostaden gav jag nog alldeles för mycket betalt. Kom inte ihåg koden till porten utan det tog några vändor. Väl inne var hissen trasig, så det blev att knalla alla trapporna upp. Väl inne blev det rusning till badrummet för att skicka skiten vi fått i oss på retur. Sedan slocknade vi med kläder och allt i sängen. Tjejen vaknade på förmiddagen, snubblade i badkaret så lilltån ändrade vinkel. Jag vaknade klockan 14 med 92 i vilopuls samt fet ångest och trodde ett tag att hjärtat skulle sticka iväg. Men det lugnade sig efter ett tag och det kändes mer som om jag typ hade festat dygnet om i en hel vecka. Kände mig inte helt normal på två dygn efter det där. Snöpligt slut på en trevlig kväll av firande.
Varför just vi råkade ut för det där har vi spekulerat i. Kanske nån som trodde att vi bodde på hotellet och ville hälsa på under natten för att plocka på sig...

*EDIT: Vi betalade och klev alltså ur taxin och när den hade åkt insåg vi att vi var på helt fel ställe.
Det var inte så gott ställt med hjärnverksamheten just då...
Misstänker att det var nån sorts psykofarmaka vi fick i drinken. Duktigt nedåttjack var det i alla fall!
 
Last edited:
Jag köpte en flygbiljett för många år sedan till Paris med ett bolag som heter Ryanair. Jag hamnade på en åker mitt ute på landet. Har inte rest med skiten sedan dess.

Är ju dock ingen blåsning utan mer ett exempel på "naiv" svensk som inte kollar upp alla uppgifter? :D

Finns inget bättre än att läsa dessa snylthistorier om Ryanair.
Inte för att jag åker med dom längre men läser man inte på innan bokning.. (ja, det inkluderar vart man landar) så får man nog skylla sig själv. :cool:
 
Last edited:
Toppen