Intressant diskussion. Vad finns det pros and cons med olika typer av glas? Du skriver att flöjtglaset är helkasst och att du föredrar rundare glas. Kan du utveckla? Själv tycker jag att flöjtglaset inger en trevlig effekt samt inbillar mig att kolsyran hålls kvar längre i ett sådant glas mot andra mer öppnare glas, men jag är ganska ny i denna värld och tar tacksamt emot andras erfarenheter och tips.Och om man ska gå all in på "tips" så är mitt att skaffa andra typ av glas. Tycker det är helkass att dricka Champagne ur såna glas, och skulle rekommendera något rundare!
Du har definitivt en poäng i att bubblorna blir mer påtagliga och även sannolikt är kvar länge i flöjtglas. Min uppfattning är dock att man har svårare att känna doften och viner öppnar upp sig långsammare. För enklare typer av mousserande kan det dock ändå passa bra denna typen av glas. Läs t ex denna artikel om glas:Intressant diskussion. Vad finns det pros and cons med olika typer av glas? Du skriver att flöjtglaset är helkasst och att du föredrar rundare glas. Kan du utveckla? Själv tycker jag att flöjtglaset inger en trevlig effekt samt inbillar mig att kolsyran hålls kvar längre i ett sådant glas mot andra mer öppnare glas, men jag är ganska ny i denna värld och tar tacksamt emot andras erfarenheter och tips.
Det @sandek menar med att du vill ha mer av en kupa som fångar dofterna, stor öppen yta mot vätskan, men mindre öppning i glaset.Intressant diskussion. Vad finns det pros and cons med olika typer av glas? Du skriver att flöjtglaset är helkasst och att du föredrar rundare glas. Kan du utveckla? Själv tycker jag att flöjtglaset inger en trevlig effekt samt inbillar mig att kolsyran hålls kvar längre i ett sådant glas mot andra mer öppnare glas, men jag är ganska ny i denna värld och tar tacksamt emot andras erfarenheter och tips.
Jag använder mig av glas från Italesse, Optimum, som har designats tillsammans med Richard Juhlin. Har tipsat om dem flera gånger här i tråden. Gillar dem mycket. Har även handgjorda kristallglas från Orrefors, Veritas från Riedel och många, många andra olika typer av champagneglas. Byter lite då och då men oftast blir det Optimum. Fin kompromiss - fina att se på och ger många bubblor, samt ganska vid.Intressant diskussion. Vad finns det pros and cons med olika typer av glas? Du skriver att flöjtglaset är helkasst och att du föredrar rundare glas. Kan du utveckla? Själv tycker jag att flöjtglaset inger en trevlig effekt samt inbillar mig att kolsyran hålls kvar längre i ett sådant glas mot andra mer öppnare glas, men jag är ganska ny i denna värld och tar tacksamt emot andras erfarenheter och tips.
Var ett bra tag sedan jag drack denna, men då tyckte jag att den var bra!Visa bifogad bild 110779
Tankar ni som smakat denna? Något besviken, sett till prisbilden ute borde man kunna få till bättre. Med det sagt är Palmer för 299:- standard på veckobasis hemma, men som helhet lite besviken.
Jag har för mig att jag tyckte den var ganska bra, vet inte vad den kostar numera men vill minnas att den legat kring 350 eller så på bolaget så i den prisklassen tycker jag nog den står sig ganska bra.Visa bifogad bild 110779
Tankar ni som smakat denna? Något besviken, sett till prisbilden ute borde man kunna få till bättre. Med det sagt är Palmer för 299:- standard på veckobasis hemma, men som helhet lite besviken.