Senaste nytt

Corona-viruset och hur det påverkar resande

M.K

Medlem
@LPC123 Strömstad känns intressant. Tack för tips!

Det återstår bara att få tag i en vettig hyrbil, vilket inte är det enklaste då mängder av familjer ska stanna hemma och nu får lov att resa inom Sverige. Kanske en idé faktiskt att bara köpa en ok bil med kortet och sedan sälja av den om det blir aktuellt med bilsemester.
 
Det blir bilresa i Sverige i år. Håller på att pricka av alla gårdsbutiker söder om Mälaren.

Pandemin är ju långt ifrån över. Känns inget kul att resa iväg alls nu. I höst kan det bli nog någon storstadsweekend i Europa, om KLM öppnat upp från LPI. Kan man åka utanför Europa efter nyår ska vi vara glada.
 

NyfikenGrau

Medlem
Kanske en idé faktiskt att bara köpa en ok bil med kortet och sedan sälja av den om det blir aktuellt med bilsemester.

Det är så vi ska göra, antingen det eller en bättre och behålla längre. Flexibiliteten är oslagbar och hur som helst känns egen bil som det enda som ger riktig resefrihet nu. Gissningsvis kommer det fortsätta vara friaste resesättet åtminstone ett år framöver även om det nog släpper undan för undan vad gäller flyg och andra transportmedel.
 
  • Gilla
Reactions: M.K

pljung

Medlem
Dubai lockar lite i augusti eller september, men får väl se hur allt utvecklar sig. Blir i så fall 4-5 dagar Hilton The Walk följt av 1 vecka Conrad Dubai.
 

LarsCph

Medlem
Vi har booket et feriehus på AirBNB med privat pool i Umbrien (Italien) i 10 nætter fra den 20. juli. Det ser meget fint ud og attraktiv pris jævnført med hvad vi kunne finde i Sverige. Vi kører derned i bilen (fra Malmö) med stop undervejs i Tyskland.

Ferierejse med fly igen bliver først når servicen er tilbage. Som det ser ud lige nu er det slet ikke attraktivt at rejse med fly på ferie med nul service på flypladsen, ingen service på flyvet, osv.
 

MTheC

Medlem
Känner till skillnad från flera här mer oro för att semstra i Sverige än flera ställen i Europa, vi är ju i en särklass i Europa med smittspridning (om ser siffrorna för senast 7-14 dagarna) och finns inte entydiga tecken på att det avtar . Är väl bara Portugal och delar av UK i EU som kan "konkurrera" i smittspridning.

Enda oron jag kan känna är att det kan vara svårare att ta sig hem från Barcelona än t ex Göteborg om läget ändras (vilket kan ske snabbt). För er som säkert siktar in sig på Sverige på semestern är det just enkelheten att ta sig hem som som väger tyngre än det avsevärt sämre smittläget i Sverige?
 

adhoc76

Medlem
enkelheten att ta sig hem

Ja eller det uppenbara i att föredra att vara hemmavid om man själv eller någon annan blir så sjuk att det blir allvarligt och kräver sjukhusvistelse. Det + det som @Berglund påpekar; det är inte samma sak att semestra och följa regler/anpassa sig efter det som gäller i det land man besöker. Då är det sannolikt bättre att vänta tills detta är över.
 

Morgan

Medlem
För er som säkert siktar in sig på Sverige på semestern är det just enkelheten att ta sig hem som som väger tyngre än det avsevärt sämre smittläget i Sverige?

Lite så här har jag tänkt kring fördelar med Sverige:
× Skönt åka i egen bil och slippa flygplan/flygplatser etc
× Lättare vara spontan pga kortare avstånd
× Generellt mer glesbefolkat
× Lättare anpassa sig efter smittan, typ handla mat på coop.se lättare på semestern än carrefour.fr för mig
× Snabbare ta sig hem om man blir dålig (egen bil)
× Trygghet med hur vården fungerar (men inte nödvändigtvis bättre)
 
Toppen