Senaste nytt

Bästa bonusprogram till att tjäna poäng med kombinerat bonuskort och kreditkort ??

Min kompis har nyligen bytt till ett jobb som medför mycket resande över hela världen (ungefär 200 resedagar om året).

Han kommer främst röra sig i Tyskland, USA och Asien.

Idag använder han sitt Eurobonus Mastercard för att betala för resorna och boende för ca: 40-50K i månaden, det kommer alltså rinna ganska mycket pengar genom hans kort varje år som borde kunna ge lite sköna poäng.

Vi undrar nu vilket av alla lojalitets program som i kombination credit som skulle ger bäst "pay off" för den typen av resande? Alltså poäng att använda till privata resor osv...

Många resor har genomförts med SAS och Lufthansa.

Ursäkta om frågan är luddigt ställd.
 

palmen

Moderator
Det finns ju enbart 2 val för intjäning för oss svenskar, antingen samla till Eurobonus med mastercard/amex/diners, eller att samla till BAEC med ett visa-kort.

Om han flyger mycket med SAS/Lufthansa kanske det är bäst att samla till Eurobonus trots allt. Kan dock finnas en poäng i att ha båda korten. Spenderar man 150k på EB amex får du en 2-4-1 voucher, samma sak om du spenderar 200k med BA visa. Kanske splitta upp och inte lägga alla ägg i samma korg heller, finns ju en liten risk att det händer saker med SAS nästa år.
 

Yekermo

Medlem
Jag kör själv på Finnair Plus Mastercard, men det funkar eg bara riktigt bra om man har Platinum-status på Finnair. Då är der gratis och du får 20p för varje 100 kr. Lägger du då 600kkr/år så får du 120,000p vilket räcker till en T/R upgrade till business och uppgraderingar funkar ypperligt bra på Finnair där du kan uppgradera från billigaste biljetten med bra tillgänglighet. Men... om han inte ska flyga mkt Finnair och snabbt få status så är det nog bättre med EB Amex.
 
Toppen