Senaste nytt

Champagnetråden

GOTBound

Medlem
Stod och funderade lite på Hervioux-Dumez också - verkar dock finnas mer av den så avvaktade då champagnekontot dragit iväg lite denna månad. Du får rapportera vad du tycker.

Pommery 2008 har jag också fyllt på med ett gäng av men försöker praktisera tålamod.
Det där med tålamod... just nu lockar det att kyla ner en Pommery -08 för att senare korka upp ute på altanen i solskenet bara för att. Två timmar i kylen, vilket gör att uppkokning är möjlig först runt 18-20.

Tilläggas bör att det ligger en kyld tilltänkt fredags-champange i form André Cloet i kylskåpet allra redan.

Nu är det plötsligt två parametrar tålamod och val.

EK
 
Last edited:

GOTBound

Medlem
FECA66B8-E7C5-4028-B5CB-19F4D8831BCF.jpeg
Solen fick ta beslutet, trotts en baksida i rakt västerläge.

EK
 

CJR

Medlem
Det där med tålamod... just nu lockar det att kyla ner en Pommery -08 för att senare korka upp ute på altanen i solskenet bara för att. Två timmar i kylen, vilket gör att uppkokning är möjlig först runt 18-20.

Tilläggas bör att det ligger en kyld tilltänkt fredags-champange i form André Cloet i kylskåpet allra redan.

Nu är det plötsligt två parametrar tålamod och val.

EK
Går det inte att snabbkyla i frysen? Eller är det dåligt för bubblet?
 

GOTBound

Medlem
Går det inte att snabbkyla i frysen? Eller är det dåligt för bubblet?

Snabbkyla i frysen är inte bra, bästa sättet att snabbkyla är i champagnekylen med lika delar is och vatten, det tar ca 30 minuter att få drickbar temperatur.

I-lands problemet är att de flesta champagnekylare blir för stora för bara en flaska.

EK
 

Jönsson

Medlem
Snabbkyla i frysen är inte bra, bästa sättet att snabbkyla är i champagnekylen med lika delar is och vatten, det tar ca 30 minuter att få drickbar temperatur.

I-lands problemet är att de flesta champagnekylare blir för stora för bara en flaska.

EK
Släng ner en näve salt med isen och vatten också, så halverar du kyltiden.
 
Toppen