Senaste nytt

Corona-viruset och hur det påverkar resande

micke99

Medlem
Någon som har varit i Thailand nyligen eller är där nu? Hur är stämmningen och läget där?
Har en planerad resa 1/4.
 

pep

Medlem
Vietnam (UMs rejsevejledning):
Alle der rejser ind i Vietnam skal fra den 7. marts udfylde skemaer med sundhedsoplysninger ved indrejse. Det kan ske ved at udfylde en formular i lufthavnen eller her: https://tokhaiyte.vn/ Alle indrejsende kan blive udsat for helbredstjek og temperaturmålinger – og evt. blive henvist til karantæne, hvis myndighederne skønner det nødvendigt. Desuden kan rejsende, der har opholdt sig eller været i transit i Kina, Sydkorea, Italien og Iran inden for de seneste 14 dage risikere at blive nægtet indrejse eller tvunget i karantæne.
 

9lillakatter

Ny medlem
Någon som har varit i Thailand nyligen eller är där nu? Hur är stämmningen och läget där?
Har en planerad resa 1/4.
På Koh Kood nu, och körde en vecka på Koh Chang nyss. Känns hur lugnt som helst, inte ett dugg oroad över Corona. Ska vidare till Bangkok ett par dagar snart, där är det säkert annorlunda.
 
  • Gilla
Reactions: Gus
D

Deleted member 30163

Guest
New York utlyser undantagstillstånd
Beskedet om undantagstillstånd kom på lördagen efter att antalet smittade i staden New York hade stigit från 6 till 12 över en natt.
Sammanlagt är 89 personer i delstaten smittade. Merparten, 70 fall, spåras till en jurist i Westchester som var delstatens andra fall.

Cuomo declares state of emergency, coronavirus cases hit 76

Det där kom som en käftsmäll.
 

9lillakatter

Ny medlem
Någon som kan ge en Coronarapport från Japan? Är turistgrejer öppna? Hur är det med restauranger etc? Har planerat att turista i Osaka, Kyoto och Tokyo i slutet på mars. Vore tacksam för lite färska insights!
 
@9lillakatter I mitten på februari var allt vi besökte i Kyoto, Osaka och Tokyo öppet för besök med lite mindre trängsel, till följd av färre turister. Restriktionerna vi stötte på, ingen frukostbuffé på hotellen, bara a la carte.
För att minska på spridningen, finns handsprit överallt, i de flesta butiker och restauranger. Det städas och tvättas överallt i det offentliga rummet, handräcken, dörrhandtag, hissknappar mm.
Vi kände oss tryggare i Japan än här hemma i Sverige.
 

Homer

Medlem
Toppen