Senaste nytt

Corona-viruset och hur det påverkar resande

Tycker du gör lite ett felslut här. Det kostar er inget att vaska resan. Er kostnad oavsett beslut är mer eller mindre den samma, dvs kan vara en sunk cost. Tycker arbetsgivaren och de anställda att det känns kul och utvecklande att åka och UD inte avråder så låter det som att ni ska åka. Skulle UD avråda eller de anställda/arbetsgivaren mest känna olust så är det bättre att vara hemma.

Så är det självfallet. Kostnaden är redan tagen. Vetenskapligt torde risken vara mikroskopisk, men ändå. Känns lite olustigt.
 

Maja

Medlem
Fick också det. Vi är några som ska åka och se F1 i Melbourne om tre veckor. Vår tolkning var att man inte fick nåt alls att dricka "After take off". Låter på ett sätt orimligt, men hoppas vi tolkade det fel. Hoppas att vi i biz får våra drinkar. ;)
Vid en direktöversättning så är det just att ingen dryck serveras efter take off vilket blir helt orimligt som du säger på en flight närmare 12 som det är mellan Europa-Singapore.

Vi har en tänkt resa den 2 april och visst blir jag tveksam hur allt utvecklar sig just nu.
 
Last edited:

Bibben

Medlem
Vid en direktöversättning så är det just att ingen dryck serveras efter take off vilket blir helt orimligt som du säger på en flight närmare 12 som det är mellan Europa-Singapore.

Vi har en tänkt resa den 2 april och visst blir jag tveksam hur allt utvecklar sig just nu.

ja något måste dom ju bjuda på eller drar dom in allt ;kr

500+ inlägg på deras FB, mest om deras inställda flyg men även om drycken, men just de frågorna har de undvikit att svara på.... :(
 

bachelor

Medlem
Samtidigt så tänker jag, utan att på något sätt vara smittskyddsläkare eller ens i närheten av det, att om Italien drabbas så hårt av corona att det blir ett generellt reseförbud dit så är det för sent när väl ett sådant ev beslut skulle tas. Det borde ha spritts utanför Italiens gränser för längesen när väl ett sådant scenario skulle aktualiseras (med reservation för att beslutet skulle tas redan på det här stadiet och inom de närmaste dagarna.).
Tror det är så man måste jobba, släcka bränder när de väl uppkommit. Det blir alldeles för omfattande och kostsamt för ett samhälle att stänga alla möjliga vägar viruset kan ta. Men med det sagt tror jag vi under lång tid framöver får se ett lågintensivt krig mot Corona när det poppar upp här och där.
 

adhoc76

Medlem
Ja och det är ju det som gör det svårt att planera semesterresor den närmaste tiden. Det går helt enkelt inte att veta vart detta tar vägen och vilka konsekvenser det får.
 
D

Deleted member 4140

Guest
Du kan självklart göra som du vill, men skulle råda dig att följa UDs rekommendation. Gör du inte det riskerar du att vara oförsäkrad, även om det du skulle råka ut för inte har någonting med virus att göra.

Se till att vara försäkrad - Sweden Abroad

När det gäller själva kryssningen finns det en uppenbar risk att den ställs in om efterfrågan försvunnit, så kanske planera för alternativ plan om den inte blir av?

Blkr inte kryssningen av så gör det inget, kan semestra 1 månad i Japan utan problem, skulle man behöva stanna kvar någon/några månader längre så går det också, behöver dock överväga någon seriös försäkring ifall något skulle gå fel.
 
Toppen