Vad finns det för marknad när det gäller restauranger och mat på ARN (och GOT för den delen), så här tänker jag;
- Premiumpassagerare, äter gratismat i loungen eller AMEX loungen om rätt kort innehavs.
- Passagerare med elite tier äter gratismat i loungen eller AMEX loungen om rätt kort innehavs.
- Passagerare med Priority Pass äter gratismat i loungen.
- Passagerare med AMEX Platinum alt. Centurion äter äter gratismat i loungen eller AMEX loungen.
- Alternativt en kombination av ovan.
Dessa kategorier har inga problem med fördriva tid på ARN med att jobba från loungen etc., snabb igenom och inne på flygplatsen priority security etc. Dessa grupper skulle annars vara en målgrupp.
- Prismedveten resenär utan ovan koppling, har med vattenflaska som fylls på efter säkerhetskontrollen, har ätit innan avfärd till ARN och vill spendera så lite tid som möjligt på ARN innan resan.
- Semesterfiraren, viktigare med en stor stark än en måltid.
- Sällanresenären, svär över priset på en macka och kopp kaffé, men ger efter och knyter näven i fickan.
- Turisten som tvingats checka ut från hotellet kl 12 och flyger ut kl 21 men inte har lust att kånka runt med resväskor i Stockholm en hel dag, denna person checkar in så fort som check in öppnar för att sedan spendera tid på flygplatsen, denna kundgrupp kan tänkas vara målgrupp.
- Old school resenären som ser ARN som början på äventyret och gärna avnjuter en trevlig måltid med adekvat dryck innan avfärd och drömmer sig tillbaka till förr "när allt var bättre" och ut och flyga vara något speciellt. Här har vi ytterligare en kundgruppen som kan tänkas, men de är inte många.
Disclaimer; detta är mina ovetenskapliga och högst personliga funderingar och saknar all mått av empirisk underliggande data.
EK