MTheC
Medlem
Njöt av bra frukost på hotellet och var ganska långsamma med att komma igång. Gillade deras "savory french toast", men man står sig ganska bra på en sådan frukost. Dag 2 i NYC utlovade enligt väderprognosen konstant regn så tog med oss paraplyn när vi gick ut. Kändes som läge för lite shopping så vi tänkte kolla in det nya komplexet Hudson Yards. Inget särskilt att fota där då den som sett ett mer upscale köpcentrum någonstans känner igen sig. Det var fräscht och det fanns ett bra utbud av butiker. Med nuvarande dollarkurs så blev det inte mycket shopping, hann med lite kaffe på Blue Bottle som finns där. Kollade även in the Vessel utanför. Man kan om man förbokar en vecka eller så innan gå upp gratis, annars kostar det typ $10 per person. De har tydligen någon form av tävling om att ge den ett permanent namn, en av de mest populär online är ” the shawarma” men det verkar inte riktigt gå hem oss ägarna så det blir nog något annat.
Hudson Yards sitter ihop med ena änden av Highline så då inget regn syntes till tog vi en promenad där. Jag tycker trots att det ofta är mycket turister att det ändå är trevligt att promenera runt lite grann där. Hettan gjorde dock att vi kände att det var dags för något kallt att dricka och det fick då bli en iskaffe på Intelligentsia inne på the Highline hotel. De kör ganska bra iskaffe och säljer även Sudden Coffee där. För de som inte känner till Sudden Coffee så är det ett försök att göra riktigt bra snabbkaffe. Det är för övrigt startat av en tidigare finsk baristamästare som nu är baserad i Kalifornien. Jag tycker inte det är lika bra som vanligt kaffe men de har gjort ett riktigt bra jobb. De säljs i portionsförpackningar i provrörsstil men ganska dyrt och vill man ha leverans till Sverige blir det extremt dyrt men köper det ibland när jag är i USA.
Vi var därefter på jakt efter lunch och ville passa på att testa något vi inte kan få tag på hemma, the impossible burger. Det är en vegansk burgare som tyvärr inte får säljas i Europa (GMO-regler) och som jag varit nyfiken på att testa. Den serveras på flera olika ställen men vi gick till Bareburger för att testa. Beställde en vanlig burgare och en impossible burger. Nu var den vanliga burgaren ganska medioker men impossible burger var bra för att inte vara kött. Man kunde känna viss smakskillnad men de kommer väldigt nära köttsmaken. Om man testat Beyond Burger som säljs frekvent i Sverige numera så är detta en helt annan klass, Beyond är ju inte närheten vad gäller utseende eller smak men impossible burger kommer nära. Föredrar fortfarande en bra burgare på riktigt kött men skulle kunna tänka mig att äta impossible flera gånger. Bilderna visar båda burgarna bredvid varandra och en halva vardera av respektive.
För att hålla tempot i kaffedrickandet så svängde vi även förbi the Elk, de körde faktiskt bra handbryggt kaffe på Chemex. De rostar inte själva utan använder kaffe från Parlor Coffee i Brooklyn. Man märker att arbetskraft är billigare i USA då det handbryggda kaffet kostar typ hälften av vad man skulle betala på t ex Drop Coffee i Stockholm.
Vi valde sen att ta tunnelbanan tillbaka till hotellet, ville ta det lite lugnt innan middagen. Regnet som utlovats kom när vi kom upp från tunnelbanan, inget paraply hjälpte utan var helt genomblöta efter ett kvarters promenad. Som tur var regnade det inte länge så vi kunde ta oss mot middagen när det var uppehåll och blå himmel igen. Middagen skulle intas på Niche Niche, de kör ett ganska kul koncept där det bjuds in någon vinpersonlighet (kan vara en vinmakare, vinskribent, sommelier, importör, vinhandlare etc) varje kväll och den personen väljer ut vilka viner som ska serveras. Köket matchar sedan rätter till det som serveras. Priset är $40 för vin och $40 för mat, 4 rätter och 4 viner. Det är också ok att komma för att bara dricka vin men inte för att bara äta (i alla fall den info vi fick, vet inte hur det förhåller sig om någon nu skulle kräva att bara få äta). Samma gäng kör även Airs Champagne Parlor och Tokyo Record Bar som är riktigt bra.
Vi hann precis sätta oss för middag när vi fick emergency warnings blinkande på alla mobiler om kraftiga regn och ”flash floods” och inom ca 30 sekunder från det så öppnade sig himlen och det regnade så mycket att man inte ens såg om någon stod precis på trottoaren utanför. Skönt att du sitta inne och njuta av lite champagne från en mindre producent på Cote de Blancs, Etienne Calsac. Det var en ny men trevlig bekantskap för mig. De körde också påfyllning när man druckit upp vilket var trevligt. Maten inleddes med ett antal ostar, charkuterier och en del andra små tilltugg. Helt ok men inget att skriva hem om. Därefter fick vi spanskt vittvin på någon form av field blend, missade vad det exakt var och då jag inte var superimponerad så orkade jag inte ta reda på det. Det serverades med en trevlig röding. Fiskspåret fortsatte med en väldigt fin torskliknande fisk (var något annat). Den serverades med en trevlig men lite intetsägande vitt vin från Provence, tror den huvudsakligen var gjord på Spagnol eller Pignerol. Middagen avslutades med en fin Pinot Noir, Sunnyside, från Big Table Farm. Den var väldigt bra men passade inte smakmässigt med dessert (pannacotta). Trevlig middag och för priset ganska bra, hade kanske förväntat mig lite vassare pairings men kul koncept och roligt att kunna snacka vin med kunnigt folk. Som tur var hade regnet slutade precis när middagen tog slut så blev en promenad tillbaka till hotellet i ganska frisk luft.
Hudson Yards sitter ihop med ena änden av Highline så då inget regn syntes till tog vi en promenad där. Jag tycker trots att det ofta är mycket turister att det ändå är trevligt att promenera runt lite grann där. Hettan gjorde dock att vi kände att det var dags för något kallt att dricka och det fick då bli en iskaffe på Intelligentsia inne på the Highline hotel. De kör ganska bra iskaffe och säljer även Sudden Coffee där. För de som inte känner till Sudden Coffee så är det ett försök att göra riktigt bra snabbkaffe. Det är för övrigt startat av en tidigare finsk baristamästare som nu är baserad i Kalifornien. Jag tycker inte det är lika bra som vanligt kaffe men de har gjort ett riktigt bra jobb. De säljs i portionsförpackningar i provrörsstil men ganska dyrt och vill man ha leverans till Sverige blir det extremt dyrt men köper det ibland när jag är i USA.
Vi var därefter på jakt efter lunch och ville passa på att testa något vi inte kan få tag på hemma, the impossible burger. Det är en vegansk burgare som tyvärr inte får säljas i Europa (GMO-regler) och som jag varit nyfiken på att testa. Den serveras på flera olika ställen men vi gick till Bareburger för att testa. Beställde en vanlig burgare och en impossible burger. Nu var den vanliga burgaren ganska medioker men impossible burger var bra för att inte vara kött. Man kunde känna viss smakskillnad men de kommer väldigt nära köttsmaken. Om man testat Beyond Burger som säljs frekvent i Sverige numera så är detta en helt annan klass, Beyond är ju inte närheten vad gäller utseende eller smak men impossible burger kommer nära. Föredrar fortfarande en bra burgare på riktigt kött men skulle kunna tänka mig att äta impossible flera gånger. Bilderna visar båda burgarna bredvid varandra och en halva vardera av respektive.
För att hålla tempot i kaffedrickandet så svängde vi även förbi the Elk, de körde faktiskt bra handbryggt kaffe på Chemex. De rostar inte själva utan använder kaffe från Parlor Coffee i Brooklyn. Man märker att arbetskraft är billigare i USA då det handbryggda kaffet kostar typ hälften av vad man skulle betala på t ex Drop Coffee i Stockholm.
Vi valde sen att ta tunnelbanan tillbaka till hotellet, ville ta det lite lugnt innan middagen. Regnet som utlovats kom när vi kom upp från tunnelbanan, inget paraply hjälpte utan var helt genomblöta efter ett kvarters promenad. Som tur var regnade det inte länge så vi kunde ta oss mot middagen när det var uppehåll och blå himmel igen. Middagen skulle intas på Niche Niche, de kör ett ganska kul koncept där det bjuds in någon vinpersonlighet (kan vara en vinmakare, vinskribent, sommelier, importör, vinhandlare etc) varje kväll och den personen väljer ut vilka viner som ska serveras. Köket matchar sedan rätter till det som serveras. Priset är $40 för vin och $40 för mat, 4 rätter och 4 viner. Det är också ok att komma för att bara dricka vin men inte för att bara äta (i alla fall den info vi fick, vet inte hur det förhåller sig om någon nu skulle kräva att bara få äta). Samma gäng kör även Airs Champagne Parlor och Tokyo Record Bar som är riktigt bra.
Vi hann precis sätta oss för middag när vi fick emergency warnings blinkande på alla mobiler om kraftiga regn och ”flash floods” och inom ca 30 sekunder från det så öppnade sig himlen och det regnade så mycket att man inte ens såg om någon stod precis på trottoaren utanför. Skönt att du sitta inne och njuta av lite champagne från en mindre producent på Cote de Blancs, Etienne Calsac. Det var en ny men trevlig bekantskap för mig. De körde också påfyllning när man druckit upp vilket var trevligt. Maten inleddes med ett antal ostar, charkuterier och en del andra små tilltugg. Helt ok men inget att skriva hem om. Därefter fick vi spanskt vittvin på någon form av field blend, missade vad det exakt var och då jag inte var superimponerad så orkade jag inte ta reda på det. Det serverades med en trevlig röding. Fiskspåret fortsatte med en väldigt fin torskliknande fisk (var något annat). Den serverades med en trevlig men lite intetsägande vitt vin från Provence, tror den huvudsakligen var gjord på Spagnol eller Pignerol. Middagen avslutades med en fin Pinot Noir, Sunnyside, från Big Table Farm. Den var väldigt bra men passade inte smakmässigt med dessert (pannacotta). Trevlig middag och för priset ganska bra, hade kanske förväntat mig lite vassare pairings men kul koncept och roligt att kunna snacka vin med kunnigt folk. Som tur var hade regnet slutade precis när middagen tog slut så blev en promenad tillbaka till hotellet i ganska frisk luft.